S&P 500 ^GSPC 5,157.81 +0.59%
Nvidia NVDA $911.84 +2.70%
Tesla TSLA $183.87 +1.48%
Meta META $457.10 +1.14%
Microsoft MSFT $409.14 +0.61%
Apple AAPL $182.42 -0.52%
Alphabet GOOG $168.23 -0.45%
Amazon AMZN $186.44 +0.12%

3 rastové spoločnosti, ktoré sú vo veľkej zľave a môžu narásť v nasledujúcich rokoch až o 500%

Kristian Šooš
15. 10. 2022
7 min read

Táto situácia na trhu sa môže niektorým investorom zdať ako veľký problém, avšak dobre zmyšľajúci investori môžu v tejto situácii vidieť obrovskú príležitosť. História ukazuje, že to je len cyklus a skôr či neskôr sa trend otočí a my budeme "zbierať" veľké zisky. Preto sa musíme teraz zamerať na kvalitné spoločnosti, ktoré sú vo veľkom prepade ale disponujú silným a kvalitným business modelom, ako práve tieto 3.

Vyplatí se tyto 3 firmy?

Spoločnosti, ktoré môžu priniesť veľké zisky.

1. Teladoc Health $TDOC+0.5%

Prvou rastovou spoločnosťou, ktorú medvedí trh úplne porazil, no má skutočnú príležitosť päťnásobne zhodnotiť vašu investíciu je poskytovateľ telehealth služieb.

Krátka definícia spoločnosti

Teladoc Health, Inc. poskytuje služby virtuálnej zdravotnej starostlivosti v Spojených štátoch a na medzinárodnej úrovni. Spoločnosť ponúka portfólio služieb a riešení pokrývajúcich neurgentné, epizodické, chronické a komplikované zdravotné stavy vrátane cukrovky, hypertenzie, chronického ochorenia obličiek, rakoviny, kongestívneho zlyhania srdca a stavov duševného zdravia. Ponúka celý rad programov a služieb, vrátane riešení primárnej a špeciálnej starostlivosti na diaľku, manažmentu chronických stavov, odborných lekárskych služieb, riešení pre duševné zdravie a platformových a programových služieb. Spoločnosť slúži zamestnávateľom, zdravotným plánom, nemocniciam a zdravotným systémom, poisťovniam a spoločnostiam poskytujúcim finančné služby, ako aj jednotlivým členom.

Zdroj: Yahoo.Finance

Čo sa týka hodnotenia tejto spoločnosti môžeme vidieť rating medzi BUY and HOLD, čo sa nevylučuje. Situácia sa môže ešte zhoršiť a my môžeme dôjsť k ešte krajším nákupným cenám, avšak priemerovať si pozíciu tiež nemusí byť na škodu.

Niektorí môžu Teladoc kritizovať, že sa to nedokáže priblížiť ku kvalite návštevy lekára. Teladoc už pred pandémiou ukázal, že to nie je móda. Za šesť rokov pred pandémiou spoločnosť zvýšila svoje tržby v priemere o 74 % ročne. To nie je náhoda. Je to znak toho, že Teladoc je priekopníkom v transformácii spôsobu poskytovania personalizovanej starostlivosti. Celkový nárast návštev spoločnosti zo 4,14 milióna v roku 2019 na stredný odhad o niečo viac ako 19 miliónov v roku 2022 tiež ukazuje, aké dôležité sa stali virtuálne návštevy a podľa môjho názoru bude tento trend pokračovať. Telehealth je pozitívom pre celý reťazec zdravotnej starostlivosti. V prípadoch, keď má virtuálna návšteva zmysel, je to pre pacientov oveľa pohodlnejšia možnosť. Medzitým môžu lekári využívať telemedicínu ako spôsob, ako mať lepší prehľad o pacientoch s chronickými ochoreniami, čo by malo viesť k zlepšeniu výsledkov pacientov. Táto kombinácia lepších výsledkov spolu so všeobecne nižšími nákladmi spojenými s virtuálnymi návštevami nevyhnutne povzbudí zdravotné poisťovne, aby podporovali telezdravotnícke služby.

Kombinácia nákladových synergií a potenciálu krížového predaja by mala spoločnosti Teladoc umožniť udržať si dvojciferné tempo rastu počas celej dekády a nakoniec sa dostať do stĺpca s opakovaným ziskom. To z neho robí zaujímavý nákup pre trpezlivých investorov.

2. Bark $BARK+1.7%

Táto spoločnosť je veľmi špecifická ale o to podľa mňa ešte zaujímavejšia.

Krátka definícia spoločnosti

BARK Inc., spoločnosť zameraná na psov, poskytuje produkty, služby a obsah pre psov. Pôsobí v dvoch segmentoch, Direct to Consumer a Commerce. Spoločnosť slúži psom prostredníctvom mesačných predplatných služieb. Zaoberá sa tiež návrhom hračiek špecifických pre herný štýl, uspokojujúcich pochúťok, osobných stravovacích plánov s doplnkami a zážitkov pre psov, ktoré sú určené na podporu zdravia a šťastia psov všade. Niekomu sa to môže zdať ako hlúposť, avšak v tomto businesse je veľa peňazí.

Zdroj: Yahoo.Finance

To potvrdzuje aj rating z Wall Street, ktorý sa len tak nevidí STRONG BUY. Taktiež na základe mediánovej ceny analytikov by sa mala táto spoločnosť pohybovať na hodnote 8 dolárov, čo je oproti aktuálnej cene nárast o približne 500%.

Na makro základe je americký priemysel domácich zvierat prakticky nezastaviteľný. Údaje od American Pet Products Association (APPA) ukazujú, že medziročné výdavky na zvieratá neklesli za štvrťstoročie. To znamená, že dot-com bublina, veľká recesia a pandémia koronavírusov nestačili na to, aby odradili majiteľov od toho, aby míňali viac na zdravie a šťastie svojho domáceho maznáčika.

Na doplnenie tohto bodu, percento amerických domácností, ktoré vlastnia domáceho maznáčika, vyskočilo na 70 %, podľa prieskumu APPA National Pet Owners Survey z rokov 2021 – 2022. To je o 14 percentuálnych bodov viac ako pri úplne prvom prieskume APPA v roku 1988. Viac vlastnených psov znamená väčšiu príležitosť pre Bark. Bark by mal byť schopný udržať si dvojciferný rast počas celého desaťročia, ako aj dosiahnuť opakujúcu sa ziskovosť v priebehu nasledujúcich dvoch rokov.

3. Fiverr $FVRR-0.9%

Krátka definícia spoločnosti

Fiverr International Ltd. prevádzkuje online trhovisko po celom svete. Jeho platforma umožňuje predajcom predávať svoje služby a kupujúcim ich kupovať. Platforma spoločnosti zahŕňa približne 550 kategórií v deviatich vertikálach. Ja osobne Fiverr taktiež využívam. Okrem toho spoločnosť poskytuje back office a platformy pre kreatívne talenty. Medzi jeho kupujúcich patria podniky rôznych veľkostí, ako aj predajcovia tvoria skupinu živnostníkov a malých podnikov.

Zdroj: Yahoo.Finance

Wall Street taktiež podporuje túto myšlienku ratingom BUY a mediánová cena na základe analýzy 9 analytikov hovorí o cene 44 dolárov, čo je oproti aktuálnej cene nárast o približne 70%.

Prvý rozdiel medzi Fiverrom a jeho kolegami je v tom, ako freelanceri prezentujú svoj rozsah práce na platforme. Zatiaľ čo freelanceri uvádzajú svoje služby každú hodinu na iných trhoch online služieb, ľudia pod platformou Fiverr prezentujú svoj rozsah práce ako balík. To prakticky odstraňuje neistotu nákladov z rovnice a je hnacou silou, ktorá naďalej tlačí výdavky na kupujúceho vyššie.

Ďalším rozlišovacím faktorom pre Fiverr je to, čo je známe ako miera príjmu: výška výnosov, ktoré si Fiverr ponechá z každej dohody dohodnutej na svojej platforme. Spoločnosť Fiverr pokračuje v zvyšovaní miery príjmu a v druhom štvrťroku dosiahli neuveriteľných 29,8 %. S rastúcimi výdavkami na kupujúceho sa zvyšuje aj schopnosť spoločnosti Fiverr generovať vyšší príjem z každej ponuky. Nakoniec zvážte stav na trhu práce v dôsledku pandémie COVID-19. Hoci sa niektorí pracovníci vrátili do kancelárie, dátové body ukázali, že práca z domu a mobilná práca tu ostanú. Platformy ako Fiverr majú dobrú pozíciu na to, aby využili tento trvalý posun vo výrobe. Fiverr je už teraz ziskový na opakujúcej sa báze a spoločnosť by mala v nasledujúcom desaťročí naďalej výrazne profitovať.

Podľa môjho názoru sú všetky 3 spoločnosti veľmi zaujímavé, či uz z hľadiska ceny alebo ich môžnej perspektívy. Samozrejme rozhodnutie je na vás a niektorým sa tieto typy podnikania nemusia zdať atraktívne alebo perspektívne, preto si spravte ešte vlastný prieskum týchto spoločností DYOR. Nakoľko ja niesom investičný radca iba retail investor.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.