S&P 500 ^GSPC 5,040.85 +0.45%
Nvidia NVDA $850.62 +2.43%
Amazon AMZN $181.74 +1.53%
Apple AAPL $171.82 +1.49%
Tesla TSLA $181.62 +0.91%
Alphabet GOOG $166.63 +0.64%
Meta META $437.40 -0.41%
Microsoft MSFT $395.80 +0.22%

4 spoločnosti s veľkým potenciálom narásť o 1000% v nasledujúcich rokoch

Kristian Šooš
20. 10. 2022
7 min read

Nájsť spoločnosť, ktorá spraví 10X je ťažké ale dá sa to. S medvedím trhom prichádzajú príležitosti na nájdenie akcií s 1000% percentným rastovým potenciálom. História ukazuje, že je to cyklus a preto môžete túto situáciu využiť vo Váš prospech.

4 spoločnosti s veľkým potenciálom rastu.

V tomto výbere sa jedná o pomerne rôznorodé spoločnosti s veľkým potenciálom rastu počas nasledujúcich rokov. A čo je určite dôležité poznamenať, že na základe histórie trh rastie na ročnej báze osem z každých 10 rokov alebo 80 % času, no toto obdobie to nieje a preto to môžu uvedomelí investori považovať za ideálnu príležitosť. Poďme si rozobrať spoločnosti, ktoré majú zaujímavý business model a potenciál rastu v nasledujúcich rokoch.

1. Twilio $TWLO-0.2%

Twilio Inc., spolu so svojimi dcérskymi spoločnosťami, poskytuje cloudovú komunikačnú platformu, ktorá umožňuje vývojárom budovať, škálovať a prevádzkovať zapojenie zákazníkov v rámci softvérových aplikácií v Spojených štátoch a medzinárodne. Jej platforma na zapojenie zákazníkov poskytuje sadu rozhraní na programovanie aplikácií, ktoré zvládajú logiku komunikácie vyššej úrovne potrebnú pre takmer každý typ zapojenia zákazníkov, a zároveň umožňujú vývojárom začleniť do svojich aplikácií funkcie hlasu, správ, videa a e-mailu.

Zdroj: Yahoo

Ako môžeme vidieť analytici z Wall Street definovali tejto spoločnosti jasný status BUY a priemernú cenu na úrovni 125 dolárov, čo je takmer o 100% viac ako je aktuálna cena.

Dopyt po sade produktov spoločnosti je silný, pretože jej zákazníci naďalej míňajú aj napriek makroekonomickým protivetrom. Analytici očakávajú, že tržby v tomto roku vzrastú o 36 % . Hoci sa predpokladá, že tento rast sa v nasledujúcich rokoch spomalí, analytici predpovedajú rast tržieb medzi 23 % a 27 % ročne až do roku 2025, čo je určite pekný ročný rast. Problémom Twilio nie je rast výnosov, ale zárobkov. Spoločnosť ignoruje spodnú hranicu v prospech expanzie najvyššej úrovne. Na zúrivom býkovom trhu je to v poriadku – dokonca podporované – ale na medvedom trhu je to veľké nie. Za týmto účelom Twilio nedávno predstavilo plán reštrukturalizácie , ktorý zahŕňa prepustenie 11 % svojich zamestnancov v snahe znížiť náklady a zlepšiť prevádzkové marže. Toto je pre Twilio veľký krok správnym smerom.

2. Shopify $SHOP+0.1% 

Shopify Inc., obchodná spoločnosť, poskytuje obchodnú platformu a služby takmer po celom svete. Platforma spoločnosti umožňuje obchodníkom zobrazovať, spravovať, uvádzať na trh a predávať svoje produkty prostredníctvom rôznych predajných kanálov. Predáva tiež vlastné témy a aplikácie a registráciu názvov domén a obchodné riešenia, ktoré zahŕňajú prijímanie platieb, preprava a plnenie a zabezpečenie pracovného kapitálu.

Zdroj: Yahoo

Čo sa týka hodnotenia Shopify analytici z Wall Street definovali rating Hold a priemernú cenu na úrovni 80 dolárov, čo je oproti aktuálnej cene nárast o približne 200%.

Analytici očakávajú, že ročný rast tržieb sa bude naďalej zrýchľovať z odhadovaných 19 % v tomto roku na takmer 35 % v roku 2025. Ak by dnešok znamenal dno akcií SHOP, zotavenie späť na predchádzajúce maximá by prinieslo takmer 600% návratnosť, čo povedzme si ešte vôbec nemusí byť dno, preto čakať alebo postupne prikupovať po čiastkach už aj na týchto hodnotách môže byť z dlhodobého hľadiska dobrý krok.

3. Ondas $ONDS+6.8%

Ondas Holdings Inc. prostredníctvom svojich dcérskych spoločností poskytuje súkromné ​​bezdrôtové, dronové a automatizované dátové riešenia. Spoločnosť pôsobí v dvoch segmentoch, Ondas Networks a American Robotics. Spoločnosť navrhuje, vyvíja, vyrába, predáva a podporuje FullMAX, softvérovo definovanú rádiovú (SDR) platformu pre širokopásmové siete. Jeho platforma FullMAX SDR umožňuje bezpečné a spoľahlivé pripojenie na priemyselnej úrovni pre skutočne kritické aplikácie. Spoločnosť tiež ponúka Scout Drone, dron poháňaný umelou inteligenciou so zobrazovacím užitočným zaťažením.

Zdroj: Yahoo

Ondas dostal na základe analytikov z Wall Street kvalitný rating takmer STRONG BUY a priemernú cenu určili na hodnote 9,5 dolárov, čo je pekný nárast oproti aktuálnej hodnote na úrovni 3,7 dolára.

S trhovou kapitalizáciou len niečo okolo 140 miliónov dolárov je Ondas zďaleka najmenšou spoločnosťou na tomto zozname a určite aj najrizikovejšia. Spoločnosť má vynikajúce vyhliadky, ale musí ju splniť. Minulý rok vygenerovala tržby menej ako 3 milióny dolárov. Pre rok 2022 analytici očakávajú príjmy vo výške zhruba 7,5 milióna USD, čo predstavuje nárast o 159 %. A na rok 2023 požadujú rast o 525,5 % na 47,1 milióna dolárov.

4. Jumia Technologies $JMIA+1.1%

Jumia Technologies AG prevádzkuje platformu elektronického obchodu v západnej Afrike, severnej Afrike, východnej a južnej Afrike, Európe, Spojených Arabských Emirátoch...Platformu spoločnosti tvorí trhovisko, ktoré spája predajcov so spotrebiteľmi; logistická služba, ktorá umožňuje zasielanie a doručovanie balíkov od predajcov spotrebiteľom a platobná služba, ktorá uľahčuje transakcie účastníkom aktívnym na platforme spoločnosti na vybraných trhoch. Jeho trh ponúka rôzne produkty v rôznych kategóriách, ako je móda a odevy, krása a osobná starostlivosť, domácnosť a bývanie, rýchloobrátkový spotrebný tovar, smartfóny a iná elektronika, ako aj prístup k rôznym službám vrátane donášky jedál v reštauráciách, dobíjanie vysielacieho času a služby platby účtov za energie.

Určite je to spoločnosť z rizikového prostredia a teda rozvíjajúcej sa krajiny. Samozrejme, akcie rozvíjajúcich sa trhov tiež prinášajú vyššie riziko ale aj možné vyššie zisky. Akcie africkej platformy elektronického obchodu vzrástli z minima 2,15 USD v marci 2020 na historické maximum tesne pod 70 USD vo februári 2021, čo predstavuje až neuveriteľných 3 150 %. Samozrejme akcie vyklesali a je dosť možné, že budú ešte ďalej klesať, avšak nie je uplne nereálne si predstaviť 10x rast pri takomto type spoločnosti a pri trhu, na ktorom sa nachádza, nakoľko niektorí prirovnávajú Jumiu k Amazonu Afriky. Aj keď to môže byť trochu náročné, aspoň zatiaľ spoločnosť pokračuje v budovaní svojej siete elektronického obchodu na druhom najľudnatejšom kontinente na svete s cieľom stať sa dominantným online predajcom. Preto podľa môjho názoru ak ste "riskantenjší" typ investora to môže byť pre vás zaujímavá voľba.

Ako som spomenul v nedávnej vete tieto spoločnosti sú skôr pre typy investorov, ktorí sú ochotní prijať vyšší stupeň rizika. Avšak ako sa hovorí risk je zisk. Samozrejme prepady ešte môžu pokračovať ale už aj teraz je to dosť atraktívne z hľadiska cien. Dno chytí málokto a preto by som uprednostňoval stratégiu DCA, pokiaľ Vás nejaká zo spoločností zaujala, avšak je to len môj osobný názor a nie investičná rada.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.