S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

2 dividendové akcie pod 10 USD s minimálně 10 % dividendovým výnosem

Michal Šnobl
23. 10. 2022
4 min read

Je naprosto logické, že se v této náročné době obnovuje pozornost investorů k defenzivním akciím. Klasické defenzivní akcie, plátci dividend, zajišťují tok příjmů bez ohledu na to, jak se trhy pohybují, a pokud je výnos dostatečně vysoký, mohou tyto akcie také generovat skutečnou míru návratnosti navzdory inflaci. Zde jsou 2 dividendové akcie s výnosem přes 10 % a cenou menší něž 10 dolarů.

Dividendové akcie s výnosem nad 10 %

Následující dvě akcie nabízejí dividendy ve výši alespoň 10% výnosu – to je více než 4x vyšší průměrný výnos na dnešních trzích. Každá z nich je analytiky hodnocena silným nákupem, s některými pozitivními recenzemi analytiků a nejlepší ze všeho je, že všechny nabízejí investorům nízké vstupní náklady, pod 10 USD za akcii. Pojďme se na to blíže podívat.

Oaktree Speciality Lending $OCSL+0.1%

Oaktree Specialty Lending Corp je speciální finanční společnost. Poskytuje úvěrové služby a investuje do malých a středních společností. Investičním cílem společnosti je maximalizovat celkový výnos svého portfolia generováním běžného příjmu z dluhových investic a v menší míře zhodnocení kapitálu z investic do akcií.

Kromě toho pomáhá společnostem financovat expanze, akvizice nebo odkupy vedené managementem. Mnoho jejích úvěrových klientů pochází ze strany soukromého kapitálu v podnikání její mateřské společnosti. Díky tomu má společnost solidní zisky a vyplácí štědrou dividendu ve výši 68 centů ročně. To dává Oaktree Specialty Lending Corp atraktivní dividendový výnos 10,9 %. 

Navíc za poslední čtyři roky byl jeho průměrný výnos 7,7 %, což je výrazně pod dnešní sazbou 10,9 %. To by mohlo indikovat, že jsou akcie OCSL v současnosti levné.

Předpověď ceny akcií OCSL

I když tento poskytovatel speciálních financí s malou kapitalizací nedávno získal pouze 3 recenze z Wall Street, všichni analytici se shodují, že se jedná o akcie ke koupi, což dává OCSL konsensuální hodnocení Strong Buy. Akcie jsou oceněny na 6,22 USD a průměrný cíl 8 USD naznačuje v ročním horizontu ~29 % nahoru. 

Lument Finance Trust $LFT-0.8%

Lument Finance Trust Inc působí jako realitní investiční fond. Společnost se zabývá investicemi, financováním a správou portfolia dluhových investic do komerčních nemovitostí. Investuje do přechodných komerčních hypotečních úvěrů s pohyblivou sazbou, mezaninových úvěrů, přednostních akcií, cenných papírů zajištěných komerčními hypotékami, úvěrů s pevnou úrokovou sazbou, stavebních úvěrů a dalších dluhových nástrojů CRE.

Od začátku roku se cena akcií LFT propadla o z cca 37 % na současné úrovně kolem 2,35 dolaru. Současná tržní kapitalizace je asi 123 milionů dolarů. Nicméně, i přes jeho nedávný propad, Lument stále platí pěkné dividendy. Roční platba ve výši 24 centů vychází na výnos 10,21 %.

Předpověď ceny akcií LFT

Celkově se k LFT připojilo pět analytiků Street a jejich recenze zahrnují 4 k nákupu a 1 k držení, pro konsenzus silného nákupu. Průměrný cenový cíl ve výši 3,20 USD znamená nárůst o ~55 % ze současné obchodní ceny 2,06 USD.

DISCLAIMER: Veškeré informace zde uvedené mají pouze informační charakter a žádném případě se nejedná o investiční doporučení. Vždy si dělejte vlastní analýzu.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.