S&P 500 ^GSPC 5,297.1 -0.21%
Meta META $473.15 -1.74%
Amazon AMZN $183.60 -1.28%
Alphabet GOOG $175.42 +0.89%
Microsoft MSFT $420.93 -0.51%
Tesla TSLA $174.87 +0.51%
Nvidia NVDA $943.46 -0.30%
Apple AAPL $189.86 +0.08%

Táto energetická spoločnosť vypláca viac ako 8% luxusnú dividendu

Kristian Šooš
4. 11. 2022
4 min read

Povedzme si na rovinu viac ako 8% dividenda sa často nevidí, a čo je lepšie táto spoločnosť by mohla pokračovať v zvyšovaní svojich veľkých výplat. Ich dividendový výnos je naozaj luxusný nakoľko vyplácajú viac ako dvojnásobok priemeru v energetickom sektore a viac ako štvornásobok výnosu S&P 500.

Spoločnosť s 8,5% dividendou.

Jedným z faktorov, ktorý poháňa vysoký výnos spoločnosti Energy Transfer, je prúd veľkých nárastov za posledný rok v oblasti energetiky. A ďalšie zvýšenia by mohli prísť na rad, čo z neho robí atraktívnu možnosť pre tých, ktorí hľadajú naozaj zaujímavý pasívny príjem.

Krátka definícia spoločnosti $ET-0.4%

Energy Transfer LP poskytuje služby súvisiace s energiou. Spoločnosť vlastní a prevádzkuje približne 11 600 míľ plynovodu na prepravu zemného plynu a tri zásobníky zemného plynu v Texase a dva zásobníky zemného plynu umiestnené v štátoch Texas a Oklahoma. Taktiež predáva zemný plyn elektrárňam, nezávislým elektrárňam, miestnym distribučným a iným marketingovým spoločnostiam a priemyselným koncovým používateľom.

Zdroj: Bulios

Aktuálna dividenda je na úrovni približne 8,5%, čo je oproti minulému kvartálu nárast o 15% a to je naozaj pozoruhodný nárast. Energy Transfer si môže ľahko dovoliť vyššiu sadzbu. Spoločnosť vygenerovala dostatok hotovosti na pokrytie svojej distribúcie v druhom štvrťroku 2,65-násobne, čo jej umožnilo produkovať 1,17 miliardy dolárov prebytočnej hotovosti po zaplatení distribúcie. To ľahko pokrylo kapitálové výdavky súvisiace s rastom, čo spoločnosti umožnilo splatiť ďalší dlh.

Zdroj: Yahoo

Ako môžeme vidieť na základe hodnotenia analytikov z Wall Street je táto spoločnosť určite atraktívna, nakoľko má rating medzi BUY a STRONG BUY a je pod ich priemernou cenou.

Energy Transfer v súčasnosti očakáva, že tento rok investuje 1,8 až 2,1 miliardy dolárov do projektov organického rastu. A vyhodnocuje niekoľko príležitostí v najbližších rokoch. Pokročila napríklad v pláne premeny svojho zariadenia v Lake Charles na terminál na  vývoz skvapalneného zemného plynu (LNG). Má už zaistených niekoľko predajných zmlúv, čo jej dáva istotu, že tento rok môže urobiť kladné konečné investičné rozhodnutie. Dúfa, že sa jej podarí získať finančných partnerov, ktorí by pomohli kompenzovať časť nákladov na výstavbu tohto rozsiahleho zariadenia. Spoločnosť tiež vyhodnocuje príležitosti na expanziu do petrochemického priestoru. Mohla by postaviť petrochemický závod a uskutočniť akvizície na vybudovanie platformy v sektore. Zvažuje tiež prilákanie finančných partnerov, ktorí by pomohli podporiť túto stratégiu, takže príležitosti a priestor určite majú.

Zdroj: Money.CNN Top 10 Owners

Spoločnosť pokračuje v ďalších investíciách, aby rozšírila svoje existujúce aktíva na zber, spracovanie, prepravu, skladovanie a export väčšieho množstva ropy, zemného plynu a súvisiacich ropných produktov. A zameriava sa na možnosti s nižším obsahom uhlíka, ako je zachytávanie a ukladanie uhlíka. To by zvýšilo peňažný tok spoločnosti Energy Transfer, čo by jej potenciálne umožnilo zvýšiť distribúciu ďaleko za jej bývalý vrchol v budúcnosti. Ako už je u mňa známe ja verím energetike a jej perspektíve a preto sa mi táto spoločnosť pozdáva, avšak je to len môj osobný názor a nie investičná rada, preto ak uvažujete investovať spravte si ešte podrobnejšiu analýzu.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.