S&P 500 ^GSPC 5,112.82 +1.28%
Alphabet GOOG $173.69 +9.97%
Nvidia NVDA $877.30 +6.17%
Amazon AMZN $180.12 +3.71%
Microsoft MSFT $410.10 +2.77%
Meta META $443.60 +0.50%
Apple AAPL $169.48 -0.24%
Tesla TSLA $169.86 -0.19%

Táto spoločnosť môže zhodnotiť vašu investíciu o 1000% do 5 rokov

Kristian Šooš
20. 11. 2022
4 min read

Tento stav na trhu spôsobil, že aj spoločnosti, ktorým sa darí veľmi dobre sú ďaleko vzdialené od ATH, povedzme aj 80-90%. Firma, ktorú si predstavíme je približne 80% od ATH, aj keď dosahuje dobré výsledky a analytici vidia jej rast v nasledujúcich rokoch nadmieru pozitívne a stanovili cieľ až 1000%.

Spoločnosť s vysokým % potenciálom rastu.

Krátka definícia spoločnosti $HIMS+3.4% 
Hims & Hers Health, Inc. prevádzkuje multišpecializovanú platformu telehealth, ktorá spája spotrebiteľov s licencovanými zdravotníckymi odborníkmi. Spoločnosť ponúka celý rad produktov a služieb pre zdravie a wellness, ktoré si môžu zákazníci zakúpiť priamo na svojich webových stránkach a v mobilnej aplikácii. Okrem toho ponúka služby lekárskeho poradenstva, ako aj produkty pre zdravie a wellness prostredníctvom veľkoobchodných partnerov. Hims & Hers lieči rôzne stavy v oblasti sexuálneho zdravia, starostlivosti o vlasy a pleť, duševného zdravia a ďalších.

Zdroj: Bulios

Nie je nič, čo by robili Hims & Hers, čo by bolo jedinečné, predáva recepty, ktoré môže predávať každá lekáreň, a zďaleka to nie je jediná telezdravotnícka spoločnosť. Napriek tomu je to celková používateľská skúsenosť, vďaka ktorej Hims & Hers vyniká. Integrované časti spoločnosti spájajú pacientov so sieťou odborníkov. Svoje objednávky produktov plní sama, čím vytvára plynulý používateľský zážitok, ktorý Hims & Hers úhľadne zabalil do príťažlivej prezentácie. Inými slovami, je to budovanie značky.

Hims & Hers expandoval do maloobchodných predajní, spoločnosť má produkty v reťazcoch ako Walmart, Walgreens, Target a ďalších.

Zdroj: Yahoo

Ako môžeme vidieť analytici z Wall Street definovali tejto spoločnosti status BUY a priemerná cena je stanovená vyššie oproti aktuálnej.

Čísla

  • Hims & Hers mal zhruba 250 000 predplatiteľov, keď sa koncom roka 2020 dostal na burzu. 
  • Na konci júna 2022, približne o 18 mesiacov neskôr, mala spoločnosť 817 000. 
  • V budúcom štvrťroku môže počet predplatiteľov prekročiť hranicu jedného milióna, čo znamená, že za dva roky sa počet predplatiteľov zoštvornásobil.
  • Okrem toho sa za posledný rok minulo iba 50 miliónov dolárov v hotovosti, pričom ďalších 194 miliónov dolárov v súvahe a nulový dlh.
  • Predplatné vytvára opakujúce sa príjmy, vďaka čomu je horná línia Hims & Hers spoľahlivá, pokiaľ si udrží svojich platiacich členov. Rast členstva sa premieta aj do rastu výnosov, ktoré v prvom polroku 2022 presiahli 80 %.

Tržby vzrástli v druhom štvrťroku medziročne o 87 %, ale s rastúcimi číslami sa pravdepodobne spomalia. Dokáže Hims & Hers v priebehu nasledujúcich piatich rokov priemerne 40 % narásť? Zdá sa, že je to celkom možné vzhľadom na jeho úspech za posledných pár rokov.

Odhad výnosov

Aplikujte 5-násobné ocenenie P/S na akciu a získate trhovú kapitalizáciu 13 miliárd USD, čo je približne 14-násobok z aktuálnej trhovej kapitalizácie spoločnosti Hims & Hers vo výške 900 miliónov USD . Samozrejme, neexistuje žiadna záruka, že sa tak stane. Možno značka stratí popularitu alebo nikdy nedosiahne potrebné ocenenie na generovanie týchto výnosov. Čo sa však zdá byť celkom isté, je, že Hims & Hers nemusí robiť toľko, aby zo svojej súčasnej ceny generoval aspoň solídne investičné výnosy. To samo o sebe robí z akcií presvedčivý investičný nápad, ktorý stojí za zváženie.

Zdroj: Money.CNN

Môžeme vidieť, že iba 1 z top vlastníkov akcií znižoval svoju pozíciu, čo určite považujem za dobrý signál.

Ako som už písal určite stojí táto spoločnosť za zváženie, pochádza z pharma sektoru, ktorý je dosť riskantný, avšak k tomu prináleží aj možný vysoký rast. A 1000% potenciál rastu možno stojí za to riziko. Samozrejme neberte to ako investičnú radu, len ako analýzu od retail investora.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.