S&P 500 ^GSPC 5,163.99 +0.71%
Nvidia NVDA $918.10 +3.40%
Tesla TSLA $184.90 +2.04%
Meta META $459.94 +1.76%
Apple AAPL $180.98 -1.31%
Microsoft MSFT $411.32 +1.15%
Amazon AMZN $186.76 +0.30%
Alphabet GOOG $168.71 -0.17%

Známý analytik Aaron Hecht tvrdí, že investicí do těchto 2 dividendových akcií nebudete litovat

Pavel Botek
13. 11. 2022
6 min read

Dnes se budeme bavit o 2 zajímavých dividendových akciích ze sektoru REIT, které vyzdvihují odborníci kvůli jejich síle, odolnosti a nakonec i samotné dividendě, která je víc než jen nadstandard.

V době, jako je tato, investoři projevují rostoucí zájem o nalezení defenzivních a stabilních akcií do portfolia. Je to způsob myšlení, který nás přirozeně obrací k dividendovým akciím. Jedná se o tradiční defenzivní investiční hry, které nabízejí akcionářům stabilní výplaty, které zaručují tok příjmů, ať už trhy rostou nebo klesají. Nejlepší dividendové akcie budou kombinovat vysokou pravidelnou výplatu se solidním potenciálem zhodnocení akcií, což investorům poskytne to nejlepší z obou světů, pokud jde o výnosy.

Analytici Wall Street hledali právě takové investice a vybrali jich několik. Pojďme se na to podívat blíže 👇

Sabra Healthcare REIT $SBRA+1.8% 

Dividenda 9.07%

Pokud mluvíme o plátcích dividend s vysokým výnosem, pak budeme hovořit o realitních investičních trustech neboli REITy. Tyto společnosti vlastní, pronajímají a spravují řadu rezidenčních a komerčních nemovitostí a v souladu s předpisy daňového řádu vyplácejí vysokou část zisku přímo zpět akcionářům. Sabra Healthcare, první dividendová akcie, na kterou se podíváme, zaměřuje své operace na nemovitosti v oblasti zdravotní péče.

Ke konci 2Q22 měla Sabra investice do 406 nemovitostí, přičemž největší část z nich, 272 nemovitostí, byla ve výklenku kvalifikované ošetřovatelské / přechodné péče. Společnost měla také 55 komunit seniorského bydlení a 50 komunit seniorského bydlení provozovaných třetími stranami. Sabra také investovala do menšího počtu zařízení pro behaviorální zdraví a specializované nemocnice. Celkově tyto nemovitosti zahrnovaly 40 669 lůžek nebo jednotek a byly rozmístěny po celých USA a Kanadě.

Pro dividendového investora je vykazované normalizované AFFO nebo normalizované upravené prostředky z operací - klíčová metrika, protože podporuje pravidelnou výplatu dividend. Tato metrika byla ve 2. čtvrtletí vykázána na 38 centů na akcii, což společnosti umožnilo vyhlásit výplatu dividendy z kmenových akcií ve výši 30 centů. Tato dividenda představovala 78 % normalizovaného AFFO vráceného přímo akcionářům. Při současné sazbě se dividenda anualizuje na 1,20 USD a dává robustní výnos přes 9%.

Jak to vidí analytik Aaron Hecht?

"V příštích 12 měsících očekáváme, že SBRA bude těžit ze zlepšení obsazenosti seniorských bytů, větší dostupnosti nesmluvních pracovníků a přeměny zařízení s nízkou výkonností na nové provozovatele nebo typy zařízení. Kromě toho se SBRA snaží zbavit aktiv, což sníží pákový efekt na cílovou úroveň. SBRA se v současné době obchoduje na 9,1x 2023 FFO ve srovnání se skupinou REIT pro zdravotnictví na 15,9x a očekáváme, že násobek SBRA se rozšíří podle toho, jak bude obchodní plán realizován," poznamenal Hecht.

"Vzhledem k naší analýze se domníváme, že dividenda je bezpečná za předpokladu, že nedojde k dalším významným úpravám nájemného," shrnul analytik.

Hecht kvantifikoval svůj býčí postoj ratingem Outperform (tj. Koupit) a cenovým cílem 16 USD. Celkově je jasné, že Wall Street souhlasí s Hechtem ohledně výhledových vyhlídek pro SBRA. 8 nedávných recenzí analytiků zahrnuje 7 nákupů a 1 držení, pro konsensus Strong Buy, který naznačuje býčí výhled. Akcie se prodávají za 13,23 dolarů a jejich průměrný cenový cíl 16,16 dolarů naznačuje roční zisk ~29%.

Redwood Trust $RWT-0.2% 

Dividenda 12.09%

U druhé akcie zůstaneme u sektoru REIT. Redwood Trust vlastní portfolio rezidenčních hypoték a úvěrů. Společnost působí jako specializovaná finanční společnost, která zpřístupňuje kapitál kupujícím a stavitelům nemovitostí prostřednictvím úvěrů na bydlení s prvotřídní sazbou, jakož i investic do cenných papírů pro více rodin a cenných papírů krytých hypotékami. Redwood nabízí kapitalizaci přímo a pracuje s federálně podporovanými půjčkami prostřednictvím Freddie Mac a Fannie Mae.

Redwood má dlouhou historii udržování spolehlivých výplat dividend, která sahá až do roku 1995. Poslední prohlášení o dividendě společnosti bylo učiněno letos v září za 23 centů na kmenovou akcii a bylo vyplaceno 30. září. Ne mnoho společností jakéhokoli druhu může nabídnout dividendový výnos v tomto rozsahu, tedy přes 12%.

Dividenda s vysokým výnosem je podpořena silnou rozvahou společnosti Redwood, která na konci 2Q22 vykázala celkem 371 milionů dolarů v neomezené hotovosti a disponibilní kapitál celkem 190 milionů dolarů. Společnost byla ve 2. čtvrtletí velmi aktivní, financovala 932 milionů dolarů v podnikatelských úvěrech a 1,2 miliardy dolarů v jumbo rezidenčních úvěrech.

Analytik se i v tomto případě domnívá, že jde o dobrou investici, jelikož populační tlak na trhu s bydlením požene společnost výš – a věří, že podpora umožní udržet dividendu i v blízké budoucnosti.

"I když nemáme přehled o budoucích trendech v sazbách a úvěrových rozpětích, jsme toho názoru, že poptávka po bydlení by měla být podpořena demografickými údaji, které naznačují, že poptávka po bydlení bude v příštích 5-10 letech převyšovat nabídku, a základní úvěrové metriky by měly být podpořeny jak přísnějším upisováním v posledním desetiletí, tak příznivějšími poměry úvěrů k hodnotě. " řekl analytik.

"Zatímco se očekává, že vykázané zisky zůstanou po zbytek roku 2022 v depresi, s určitým oživením pravděpodobně v roce 2023, naše analýza naznačuje, že společnost má více než dost provozních zisků, aby udržela současnou čtvrtletní dividendu ve výši 0,23 USD na akcii," dodal analytik Hecht.

Za tímto účelem dává akciím RWT rating Outperform (tj. Koupit) s cenovým cílem 9 USD, což naznačuje prostor pro  růst. Celkově tento REIT získal pozornost 7 analytiků Wall Street a jejich recenze zahrnují 6 pro nákup a 1 pro držení, pro konsenzuální rating Strong Buy. Akcie mají průměrný cenový cíl 10,42 USD a aktuální obchodní cenu 5,70 USD, což znamená nárůst o 82% v ročním časovém horizontu.

  • Jak se líbí tyto REIT akcie vám?
  • Máte v portfoliu REIT akcie?

Upozorňuji, že se nejedná o finanční poradenství. Každá investice musí projít důkladnou analýzou.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.