S&P 500 ^GSPC 5,048.42 -0.46%
Meta META $441.38 -10.56%
Tesla TSLA $170.18 +4.97%
Nvidia NVDA $826.32 +3.71%
Microsoft MSFT $399.04 -2.45%
Alphabet GOOG $157.95 -1.96%
Amazon AMZN $173.67 -1.65%
Apple AAPL $169.89 +0.51%

Kúpa tejto spoločnosti dnes by mohla byť ako kúpa Amazonu v roku 1997

Kristian Šooš
15. 11. 2022
4 min read

Rovnako ako Amazon bol priekopníkom globálneho prevzatia elektronického obchodu v minulom desaťročí, táto spoločnosť môže urobiť niečo podobné s iBuying. Je najväčší iBuyer a pôsobí na väčšine trhov s najväčšou hotovosťou a taktiež má oproti konkurencií množstvo veľkých výhod, vďaka ktorým sa môže stať jasnou jednotkou na trhu.

Spoločnosť s veľkým potenciálom.

Krátka definícia spoločnosti $OPEN-3.7%

Opendoor Technologies Inc. prevádzkuje digitálnu platformu pre rezidenčné nehnuteľnosti v Spojených štátoch. Platforma spoločnosti umožňuje spotrebiteľom nakupovať a predávať domov online. Poskytuje tiež poistenie vlastníctva a služby úschovy. Opendoor je najväčší iBuyer a pôsobí na väčšine trhov s najväčšou hotovosťou. A má najtalentovanejší tím a najlepšie technológie vrátane najlepších spotrebiteľských UX a cenových algoritmov.

Zdroj: Bulios

Výzvy?

  • Ak spoločnosť dokáže prežiť tento drsný trh s bývaním a dostať sa do roku 2023 bez toho, aby skrachovala, analytici očakávajú, že táto spoločnosť sa stane titánom a cena jej akcií stúpne.
  • Pokiaľ problém v oblasti bývania potrvá len niekoľko ďalších štvrťrokov a vrátime sa do normálnych prevádzkových podmienok v roku 2023, akcie Opendoor sú podľa analytikov fantastickou kúpou, samozrejme s väčším stupňom rizika.
  • Medziročný pokles o viac ako 85%.
  • Počet domov predaných spoločnosťou Opendoor v treťom štvrťroku, ceny týchto domov a ziskové marže, ktoré spoločnosť z týchto domov vyčíslila, klesli.

Príležitosti?

  • Realitný trh uviazol v dobe kamennej. Vo svete, ktorému dominujú digitálne procesy s priamym prístupom k spotrebiteľom, zostáva nákup a predaj nehnuteľností zvláštnym fyzickým procesom.
  • Je plná nadmerných sprostredkovateľov, ktorí berú zisk, vďaka čomu je proces pomalší, drahší a zložitejší, ako by mal byť…
  • Preto existuje obrovská príležitosť na digitalizáciu a zefektívnenie procesu nákupu. Dá sa to urobiť priamo a digitálne, iba medzi dvoma stranami – a nikým iným.
  • To znamená, že proces môže byť rýchly, lacný a jednoduchý. Tento priamy proces nákupu a predaja domov sa nazýva iBuying a práve OpenDoor môže byť jednotka v tomto smere.
  • Je to relatívne nové, ale prijatie iBuyingu začína prudko stúpať v dôsledku pandémie COVID-19. Váhavosť spotrebiteľov k online nakupovaniu bola takmer eliminovaná.
Zdroj: Yahoo

Benefity:

  • Lacnejšie : Eliminuje sprostredkovateľov oberajúcich o zisk – realitných agentov – a ich 6 % províziu nahrádza 5 % paušálny transakčným poplatok.
  • Rýchlejšie : Pokročilé metódy vedy o údajoch spoločnosti Opendoor dokážu presne určiť cenu domu v priebehu niekoľkých minút. To znamená, že predajcovia môžu uzavrieť predaj domov už za tri dni.
  • Jednoduchšie : Umožňuje ľuďom predať svoj domov zo svojho mobilného telefónu len niekoľkými kliknutiami. Opendoor zefektívňuje proces predaja domu. Transformuje nesúrodý prístup viacerých strán na jednotný postup. To znamená, že je to len medzi predajcom a spoločnosťou Opendoor.
  • Pohodlnejšie : Predajcom umožňuje vybrať si dátumy uzávierky a obdobia úschovy. To im dáva flexibilitu pohybovať sa vo svojom vlastnom čase.
  • Spoľahlivejšie : Ponuky Opendoor sú hotovostné a jej transakcie nikdy neprepadnú, pretože sa „nekvalifikuje“ – čo sa v procese predaja domov stáva pomerne často.

Dnes vidíme iBuying tam, kde bol elektronický obchod koncom 90. rokov – v počiatočných fázach obrovského, rušivého rastu. Proces nakupovania z domu sa bude v priebehu niekoľkých nasledujúcich rokov čoraz viac digitalizovať a spoločnosť Opendoor má veľké predpoklady, aby bola priekopníkom tohto procesu digitalizácie a vyťažila z toho. Preto, ak Opendoor dokáže prežiť tento drsný trh s bývaním a dostať sa do roku 2023 bez bankrotu je celkom pravdepodobné, že môže byť jednotkou v nasledujúcom trende nakupovania nehnuteľností. Avšak má pred sebou aj veľa prekážok, ktoré sú dosť veľké a preto by som odporúčal investovať naozaj len kapitál, ktorý môžete stratiť, avšak určite to neberte ako investičnú radu, len ako názor a analýzu retail investora.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.