S&P 500 ^GSPC 5,099.96 +1.02%
Alphabet GOOG $173.69 +9.97%
Nvidia NVDA $877.35 +6.18%
Amazon AMZN $179.62 +3.43%
Microsoft MSFT $406.32 +1.82%
Tesla TSLA $168.29 -1.11%
Meta META $443.29 +0.43%
Apple AAPL $169.30 -0.35%

Coca-Cola tegevjuht ostis suure osa aktsiatest. Kas peaksime?

Mart Poom
19. 11. 2022
4 min read

Üks Coca-Cola direktoritest ostis hiljuti avatud turult suure hulga KO aktsiaid. Need siseringi ostud võivad anda väärtuslikke kauplemissignaale. Siseringitöötajad müüvad ettevõtte aktsiaid mitmel põhjusel. Kuid nad ostavad aktsiaid ainult ühel põhjusel - nad ootavad, et need kasvavad.

Coca-Cola Company

Coca-Cola tegevjuht ostab

Andmed näitavad, et 28. oktoobril ostis juhatuse liige Herb Allen oma ettevõtte Allen & Company jaoks 33 200 Coca-Cola $KO aktsiat hinnaga 60,18 dollarit aktsia kohta. See tehing läks talle maksma umbes 2,0 miljonit dollarit ja tõi tema otsese ja kaudse osaluse kokku 261 664 aktsiani.

Allen on alates 2002. aastast olnud New Yorgis asuva erainvesteerimisfirma Allen & Company president. Enne Allen & Company't töötas ta T. Rowe Price'is ja Botts & Co. Ltd.-s. Tähelepanuväärne on see, et see tehing suurendas Allen & Company osalust Coca-Colas ligikaudu 50% võrra. See näitab, et Allen on üsna kindel, et aktsia tõuseb.

Suurendatud aastane väljavaade

Coca-Cola avaldas hiljuti kindlaid kolmanda kvartali tulemusi.

Perioodi netotulu kasvas 10% võrreldes eelmise aasta sama perioodiga, ulatudes 11,1 miljardi dollarini (võrreldes analüütikute prognoositud 10,52 miljardi dollariga), kusjuures orgaaniline (mitte-GAAP) tulu kasvas 16%. Samal ajal tõusis korrigeeritud kasum aktsia kohta (mitte-GAAP) 7%, ulatudes 0,69 dollarini, mis ületab oluliselt konsensuse prognoosi (0,64 dollarit). Võrreldav ärikasum (mitte-GAAP) oli 29,5% võrreldes 30,0%-ga eelmisel aastal.

"Meie äri on dünaamilises tegevus- ja makromajanduslikus keskkonnas vastupidav. Me investeerime oma tugevasse kaubamärgiportfelli, mis on meie suutlikkuse nurgakivi, et pakkuda meie aktsionäridele pikaajalist väärtust," ütles James Quincey, esimees ja tegevjuht.

Selle tulemuse põhjal on ettevõte tõstnud 2022. aasta tulu- ja kasumiprognoosi. 2022. aastaks oodatakse nüüd tulude kasvu 14-15%, võrreldes eelmise 12-13%-lise prognoosiga, ja aktsiapõhise kasumi kasvu 6-7%, võrreldes eelmise 5-6%-lise prognoosiga.

Veenev dividenditootlus

Coca-Cola pakub tuluinvestoritele 2,87% dividenditootlust, mis on palju kõrgem kui S&P 500 indeksi 1,64% tootlus. Ettevõte peaks lähiaastatel tagama ka tugeva dividendikasvu. Selle põhjuseks on see, et Coca-Cola dividendide väljamaksete määr on 2022. aastal ligikaudu 71%, mis jätab vahendeid ettevõtte kasvatamiseks ja võla vähendamiseks. Seetõttu ootan, et ettevõtte dividendid kasvavad kooskõlas ettevõtte kasumiga.

Analüütikute hinnangud

Prognoos koostati 14 Wall Streeti analüütiku põhjal, kes pakkusid viimase kolme kuu jooksul Coca-Colale 12 kuu hinnasihte. Keskmine hinnasihi on 66,29 dollarit, kusjuures kõrge prognoos on 76,00 dollarit ja madal prognoos 59,00 dollarit. Keskmine hinnasihi on 8,11%-line muutus võrreldes viimase hinnaga 61,32 dollarit.

Coca-Cola aktsia prognoos ja hinnasihi

KO aktsia kõrge hindamine

Coca-Cola kõrgemat hinda toetab suures osas selle sektori juhtiv kasumlikkus. 24,31 Coca-Cola tulevane hinna ja kasumi suhe (P/E) on 31,07% kõrgem kui sektori tulevane P/E suhe. Arvestades, et ettevõte on pidevalt kasvanud ja on dividendikuningas, väärib ta tõenäoliselt turult kõrgemat hindamiskorrektsiooni.

Ma usun siiski, et KO aktsia on kallis. Coca-Cola on oma orgaanilise kasvupotentsiaali väärtusettevõttena suures osas ammendanud, tema tootevalik on juba väga lai ja erinevate hinnangute kohaselt on tema osakaal USA karastusjookide turul üle 40%. Eeldame, et olukord teistes piirkondades on sarnane, mistõttu on ettevõttel üsna raske kasvada üle turu tempo. Sellest vaatenurgast on peaaegu 27-ne hinna ja kasumi suhe tõepoolest väga kõrge ja ei võta arvesse võimalikku nõrgemat majandusväljavaadet. Seetõttu usun, et vaatamata suhteliselt kaitsvale positsioonile ja mitmekülgsele turuosale on Coca-Cola aktsia praegu liiga kallis.

Kokkuvõte

Coca-Cola on üks neist ettevõtetest, mis tõenäoliselt ei tee kedagi kiiresti rikkaks. Coca-Cola aktsia hind ei ole sellisel tasemel sugugi soodne, kuid nii kvaliteetne ja äärmiselt hästi juhitud ettevõte ei saa tõenäoliselt niipea allahindlust teha. Inflatsioonihirmud on samuti suuresti liialdatud, sest Coca-Cola on üks tarbekaupade ettevõtetest, mis on kõige paremini suuteline toime tulema kasvavate toorainekuludega.

KINNITUS: Kogu käesolevas dokumendis sisalduv teave on ainult informatiivsetel eesmärkidel ja ei kujuta endast mingil juhul investeerimissoovitust. Tehke alati oma analüüs.

Lugege kogu artiklit tasuta?
Mine edasi 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Andke artikkel edasi või salvestage see hilisemaks.