Antti Miettinen

Markkinoita ja sijoittajia vaivaavat tällä hetkellä useat epäsuotuisat tekijät ja olosuhteet. Valitettavasti Wall Streetin kahdella suurella nimellä ei ole myöskään hyviä uutisia meille. He jopa uskovat, että olemme menossa kohti pientä markkinapalatsia, joka ylittää vuoden 1929 maailmanlopun.

Burry ja Druckenmiller eivät näe tilannetta lähtökohtaisesti myönteisenä.

"On hyvin mahdollista, että tilanne on huomattavasti pahempi kuin mikään historiassa tunnettu tilanne." Legendaarinen sijoittaja Stanley Druckenmiller on sanonut jo jonkin aikaa.

Olen myös kirjoittanut hänen pitkän aikavälin kannastaan Fedin toimiin ja markkinoihin täällä: Kiireellinen varoitus kuuluisalta miljardööriltä ja managerilta. Miksi hän uskoo, että markkinat putoavat pian polvilleen?

Hänen lisäkseen mukana on vielä suurempi nimi - Michael Burry. Kun kuulet näin suuren ja pelottavan varoituksen, ensimmäinen kysymys on: keneltä se tulee? Onko varoituksen antaja luotettava?

Kyllä, Burry on otettava vakavasti, huolimatta joistakin hänen viimeaikaisista toimistaan ja asenteistaan. Hän oli yksi ensimmäisistä, jotka näkivät Yhdysvaltojen asuntokuplan vuonna 2008. Lisäksi hän tienasi 100 miljoonaa dollaria itselleen ja 700 miljoonaa dollaria sijoittajilleen. Useimmat tuntevat hänet siitä, että juuri tästä tilanteesta tehtiin elokuva.

https://www.youtube.com/watch?v=azk4DciTzng

Oliko Burryllä vain onnea vuonna 2008? Luultavasti ei. Hän teki myös valtavia voittoja dotcom-kuplan puhkeamisen aikana. Burryn rahasto nousi 80 prosenttia vuosina 2001 ja 2002, kun S&P 500 -indeksi laski 32 prosenttia.

Eikä hän pidä tilanteesta nyt. Hänellä on selkeä selitys ja syy. Kuten tiedätte, vuosina 2020 ja 2021 hallitus jakoi väestölle ilmaista käteistä - yli 5 000 dollaria kymmenille miljoonille pankkitileille. Se on myös laskenut korot nollaan. Burryn mukaan nämä ennennäkemättömät toimet ovat vääristäneet markkinoita ja paisuttaneet kaikkien kuplien äitiä - joka on vasta alkanut puhjeta. Yksinkertaisesti Burryn suosikki MOAC - Mother Of All Crashes.

Viime vuoden huipun jälkeen S&P on pudonnut jopa 27 prosenttia. Jos edessä on todellakin kaikkien romahdusten äiti, kokonaistappiot voivat lähestyä 55 prosenttia, kuten vuonna 2008 . Tämä laskisi S&P 500 -indeksin noin 2 150 pisteeseen, 43 prosenttia nykyistä alemmalle tasolle.

Useimmat ihmiset eivät ole valmistautuneet siihen

Burry on kuitenkin tunnettu aggressiivisen pessimistisistä näkemyksistään, joten on hieman huolestuttavaa, että toisella erittäin fiksulla ja uskottavalla sijoittajalla on samanlaisia ajatuksia:

Stanley Druckenmiller sanoo, että osakkeiden omistaminen ei ole nykyään kovin järkevää ...". Tämä on mielipide, joka on otettava erittäin vakavasti. Itse asiassa häntä pidetään yleisesti yhtenä kaikkien aikojen viidestä parhaasta sijoittajasta.

Hän on hillitty ja antaa harvoin haastatteluja. Mutta hänen saavutuksensa ovat hämmästyttäviä. Vuosina 1980-2010 hän sai keskimäärin 30 prosentin vuotuisen tuoton vuodessa. Ja Druckilla ei ole koskaan ollut tappiollista vuotta... koskaan!

https://www.youtube.com/watch?v=KeNs7NkMjYk

Hän teki voittoa myös vuonna 2001 dotcom-romahduksen aikana. Vuonna 2008 hän tienasi tiettävästi 260 miljoonaa dollaria, kun useimmat sijoittajat menettivät rahaa.

Mutta viime aikoina hän on toistanut ja varoittanut yhä uudelleen ja uudelleen, että tilanne ei todellakaan ole hyvä ja että ongelmia on tulossa. Druck on huolissaan samasta syystä kuin Burry. Lyhyesti sanottuna hän sanoo, että matalat korot ja löysä rahapolitiikka olivat ajureita pitkän aikavälin nousumarkkinoille vuosina 2011-2021, jotka päättyivät aiemmin tänä vuonna.

Korot pidettiin alhaisina todella pitkään. Tämä on Buryn ja Druckenmillerin mukaan yksi tärkeimmistä syistä nykyisiin ongelmiin. Lähde

Nyt Fed nostaa korkoja historian nopeimmalla tahdilla.

"Kaikki nämä härkämarkkinoita aiheuttavat tekijät eivät ole vain pysähtymässä, vaan kääntymässä, jokainen niistä. Tämän seurauksena on todennäköistä, että osakemarkkinat ovat nollassa seuraavan vuosikymmenen ajan", Druckenmiller sanoi.

Mitä mieltä olette? Ovatko nämä kaksi huippusijoittajaa oikeassa, vai herääkö härkä taas ja jatkaa nousuaan?

Jos pidät artikkeleistani ja haastatteluistani, heitä vapaasti seuraamaan. Kiitos! 🔥

Vastuuvapauslauseke: Tämä ei ole millään tavoin sijoitussuositus. Se on puhtaasti minun yhteenvetoni ja analyysini, joka perustuu internetistä ja muista lähteistä saatuihin tietoihin. Rahoitusmarkkinoille sijoittaminen on riskialtista, ja jokaisen tulisi sijoittaa omien päätöstensä perusteella. Olen vain amatööri, joka jakaa mielipiteitäni.

Lue koko artikkeli ilmaiseksi? Siitä vaan 👇

Onko sinulla tili? Kirjaudu sitten sisään . Tai luo uusi .
Sponsored by @etoro Advertisement
Discussion
No comments yet