Dit zal erger zijn dan de crash van 1929, waarschuwen twee legendarische beleggers Burry en Druckenmiller...

Verschillende ongunstige invloeden en omstandigheden teisteren momenteel de markten en beleggers. Helaas hebben twee grote namen op Wall Street ook geen goed nieuws voor ons. Zij geloven zelfs dat we afstevenen op een kleine marktapocalyps die die van 1929 zal overtreffen.

Burry noch Druckenmiller zien de situatie als fundamenteel positief

"Het is heel goed mogelijk dat de situatie aanzienlijk slechter zal zijn dan ooit tevoren." Stanley Druckenmiller, de legendarische investeerder, zegt al enige tijd.

Ik heb hier ook geschreven over zijn langetermijnstandpunt over de acties van de Fed en over de markten: Dringende waarschuwing van een beroemde miljardair en manager. Waarom denkt hij dat de markten binnenkort op hun knieën zullen vallen?

En hij wordt vergezeld door een nog grotere naam - Michael Burry. Als je zo'n grote en enge waarschuwing hoort, is de eerste vraag die je moet stellen: van wie komt die? Is de persoon die de waarschuwing geeft betrouwbaar?

Ja, Burry moet serieus genomen worden, ondanks zijn recente acties en houding. Hij was een van de eersten die de Amerikaanse huizenbubbel in 2008 doorzag. Bovendien verdiende hij 100 miljoen dollar voor zichzelf en 700 miljoen dollar voor zijn investeerders. De meeste mensen kennen hem omdat er een film over deze situatie is gemaakt.

https://www.youtube.com/watch?v=azk4DciTzng

Had Burry gewoon geluk in 2008? Waarschijnlijk niet. Hij maakte ook enorme winsten tijdens het uiteenspatten van de dot-com zeepbel. Burry's fonds won 80% in 2001 en 2002. De S&P 500 index daalde 32%.

En de situatie bevalt hem nu niet. Hij heeft een duidelijke verklaring en reden. Zoals u weet, overlaadt de regering de bevolking in 2020 en 2021 met gratis geld - door meer dan 5.000 dollar naar tientallen miljoenen bankrekeningen te sturen. Zij heeft ook de rente tot nul verlaagd. Volgens Burry hebben deze ongekende bewegingen de markten kromgetrokken en de moeder van alle zeepbellen opgeblazen - die nog maar net begonnen is te barsten. Gewoon Burry's favoriete MOAC - Mother Of All Crashes.

Sinds de piek van vorig jaar is de S&P maar liefst 27% gedaald. Als we inderdaad de moeder van alle crashes tegemoet gaan, kunnen de totale verliezen oplopen tot 55%, zoals in 2008. Dat zou de S&P 500 terugbrengen tot ongeveer 2.150, 43% onder het huidige niveau.

De meeste mensen zijn daar echt niet op voorbereid

Maar Burry staat bekend om zijn agressief pessimistische opvattingen, dus het is een beetje verontrustend dat een andere zeer slimme en zeer geloofwaardige belegger soortgelijke gedachten heeft:

Stanley Druckenmiller zegt dat het bezitten van aandelen vandaag "niet veel zin heeft...". En dat is een mening die uiterst serieus genomen moet worden. In feite wordt hij algemeen beschouwd als een van de vijf beste beleggers aller tijden.

Hij is bescheiden en geeft zelden interviews. Maar zijn staat van dienst is verbazingwekkend. Van 1980 tot 2010 behaalde hij een gemiddeld jaarlijks rendement van 30% per jaar. En Druck heeft nog nooit een verliesgevend jaar gehad... ooit!

https://www.youtube.com/watch?v=KeNs7NkMjYk

Hij maakte ook winst in 2001 tijdens de dot-com crash. En in 2008 verdiende hij naar verluidt 260 miljoen dollar terwijl de meeste beleggers geld verloren.

Maar de laatste tijd herhaalt en waarschuwt hij keer op keer dat de situatie echt niet goed is en dat er problemen op komst zijn. Druck is bezorgd om dezelfde reden als Burry. Kortom, volgens hem waren de lage rente en het soepele monetaire beleid de drijvende krachten achter de langlopende bullmarkt van 2011-2021, die eerder dit jaar eindigde.

De tarieven werden heel lang laag gehouden. Dit is een van de belangrijkste oorzaken van de huidige problemen, aldus Bury en Druckenmiller. Bron

Nu verhoogt de Fed de rente in het snelste tempo in de geschiedenis.

"Al deze factoren die de haussemarkt veroorzaken stoppen niet alleen, ze keren om, stuk voor stuk. Daardoor is het zeer waarschijnlijk dat de aandelenmarkt de komende tien jaar op nul zal staan," zei Druckenmiller.

Wat denk je? Hebben deze twee topbeleggers gelijk, of zal de stier weer ontwaken en zijn opwaartse rit voortzetten?

Als je mijn artikelen en interviews leuk vindt, voel je vrij om een follow te geven. Bedankt. 🔥

Disclaimer: Dit is in geen geval een beleggingsaanbeveling. Dit is louter mijn samenvatting en analyse op basis van gegevens van het internet en andere bronnen. Beleggen op de financiële markten is riskant en iedereen moet beleggen op basis van zijn eigen beslissingen. Ik ben gewoon een amateur die mijn mening deelt.

Het volledige artikel gratis lezen? Ga je gang 👇

Heb je een rekening? Meld je dan aan . Of maak een nieuwe .

Chceš se se stát úspěšným akciovým investorem?

Začni studovat prestižní Bulios akademii a získej přístup k unikátnímu vzdělávacímu obsahu, analýzám a praktickým nástrojům!
No comments yet