Faas Wilkes

Voor sommigen is de huidige situatie een nachtmerrie. Voor anderen is het de perfecte gelegenheid om te winkelen. Maar het kiezen van de juiste sector of het juiste instrument kan hels moeilijk zijn. Maar een wereldberoemde econoom zegt dat hij een recept heeft voor iedereen.

Mohamed El-Erian is een wereldberoemde econoom...

Wij zijn allemaal beleggers hier bij Bulios, dus het hoeft u waarschijnlijk niet te worden uitgelegd dat contant geld aanhouden geen verstandige zet is bij een ongebreidelde inflatie . Bovendien ligt het nu op historische niveaus die de Fed met haar vreemde bewegingen niet weet te temmen.

Dit is een van de redenen waarom veel beleggers in plaats daarvan aandelen en obligaties aanhouden. Of, vaker nog, het is de reden waarom we überhaupt investeren. Maar volgens Mohamed El-Erian, verbonden aan de Universiteit van Cambridge en economisch hoofdadviseur van Allianz, is het misschien tijd om te kiezen voor iets anders, iets ongewoons.

"We moeten af van deze verstoorde markten die veel schade hebben aangericht," zei hij in een interview.

Zowel de aandelenmarkt als de obligatiemarkt zijn onlangs gekelderd, en El-Erian merkt op dat wanneer deze marktcorrecties tegelijkertijd plaatsvinden, beleggers moeten overstappen op riskantere activa. Dat is interessant, want de meeste professionals durven geen agressieve keuzes of strategieën aan te bevelen.

De belangrijkste index daalt - en de obligatierente ook. Wat volgens El-Erian volledig onaanvaardbaar is...

"Sinds half augustus hebben we opnieuw geleerd dat aandelen en obligaties tegelijk kunnen dalen, " zegt hij. "In die wereld moet je op zoek naar vaste inkomsten op korte termijn."

Alleen waar vind je het?

U kunt geld onder uw matras opbergen of op een spaarrekening zetten. Of u kunt een zogenaamde kortlopende obligatie-ETF gebruiken.

Wat zijn kortlopende obligatie-ETF's?

Obligatie-ETF's zijn een type exchange-traded fund dat uitsluitend in obligaties belegt. Ze zijn vergelijkbaar met obligatiebeleggingsfondsen omdat ze een portefeuille obligaties aanhouden met verschillende specifieke strategieën - van Amerikaanse staatsobligaties tot hoogrentende obligaties en duration.

Obligatie-ETF's worden passief beheerd en worden op soortgelijke wijze verhandeld als aandelen-ETF's op grote beurzen.

In tegenstelling tot individuele obligaties, die buiten de beurs om via makelaars worden verkocht, worden obligatie-ETF's de hele dag door verhandeld op een gecentraliseerde beurs. De structuur van traditionele obligaties maakt het voor beleggers moeilijk om een obligatie met een aantrekkelijke prijs te vinden. Obligatie-ETF's vermijden dit probleem omdat ze op de klassieke manier handelen - zoals aandelen.

Zij kunnen beleggers dus de mogelijkheid bieden om zich bloot te stellen aan de obligatiemarkt met het gemak en de transparantie van de handel in aandelen. Obligatie-ETF's zijn ook liquider dan individuele obligaties en beleggingsfondsen, die na het sluiten van de markt tegen één prijs per dag worden verhandeld. En in tijden van crisis kunnen beleggers een obligatieportefeuille verhandelen, zelfs als de onderliggende obligatiemarkt het niet goed doet.

Obligatie-ETF's betalen rente uit via een maandelijks dividend, terwijl eventuele meerwaarden worden uitgekeerd via een jaarlijks dividend. Voor belastingdoeleinden worden deze dividenden behandeld als inkomsten of als vermogenswinst. De belastingefficiëntie van obligatie-ETF's is echter geen grote factor, omdat kapitaalwinst niet zo'n grote rol speelt in obligatierendementen als in aandelenrendementen.

Een typische vertegenwoordiger van een dergelijke ETF zou de $BSV Fund Vanguard Short-Term Bond ETF kunnen zijn.

Het fonds is sterk gericht op Amerikaanse Treasuries, die op 30 september 67,9% van zijn bezit uitmaakten. Tegelijkertijd belegt het ook in bedrijfsobligaties en internationale obligaties. Momenteel bedraagt het 30-daagse SEC-rendement van BSV 4,75%. Het fonds heeft een zeer lage kostenratio van slechts 0,04%.

https://www.youtube.com/watch?v=lgQ3j6vUG1U

Als je geniet van mijn artikelen en interviews, voel je vrij om een follow te gooien. Bedankt. 🔥

Disclaimer: Dit is in geen geval een beleggingsaanbeveling. Dit is louter mijn samenvatting en analyse op basis van gegevens van het internet en andere bronnen. Beleggen op de financiële markten is riskant en iedereen moet beleggen op basis van zijn eigen beslissingen. Ik ben gewoon een amateur die mijn mening deelt.

Het volledige artikel gratis lezen? Ga je gang 👇

Heb je een rekening? Meld je dan aan . Of maak een nieuwe .
Sponsored by @etoro Advertisement
Discussion
No comments yet