S&P 500 ^GSPC 5,099.96 +1.02%
Alphabet GOOG $173.69 +9.97%
Nvidia NVDA $877.35 +6.18%
Amazon AMZN $179.62 +3.43%
Microsoft MSFT $406.32 +1.82%
Tesla TSLA $168.29 -1.11%
Meta META $443.29 +0.43%
Apple AAPL $169.30 -0.35%

Maailmakuulsa majandusteadlase sõnul kaitseb see ebatavaline ETF teid FEDi hullumeelsete liigutuste eest.

Mart Poom
25. 11. 2022
4 min read

Mõne jaoks on praegune olukord õudusunenägu. Teiste jaoks on see ideaalne ostuvõimalus. Kuid õige sektori või vahendi valimine võib olla põrgulikult raske. Kuid üks maailmakuulus majandusteadlane ütleb, et tal on retsept kõigi jaoks.

Mohamed El-Erian on maailmakuulus majandusteadlane

Me kõik oleme siin Bulioses investorid, nii et ilmselt ei pea teile selgitama, et sularaha hoidmine ei pruugi olla mõistlik samm ohjeldamatu inflatsiooni tingimustes. Veelgi enam, see on nüüd ajaloolisel tasemel, mida Fed ei suuda oma kummaliste liigutustega taltsutada.

See on üks põhjus, miks paljud investorid hoiavad selle asemel aktsiaid ja võlakirju. Või sagedamini on see põhjus, miks me üldse investeerime. Kuid Mohamed El-Erian, kes töötab Cambridge'i ülikoolis ja on Allianzi peamine majandusnõustaja, leiab, et võib olla aeg valida midagi muud, midagi ebatavalist.

"Me peame väljuma nendest moonutatud turgudest, mis on tekitanud palju kahju, " ütles ta ühes intervjuus.

Nii aktsia- kui ka võlakirjaturg on viimasel ajal langenud ning El-Erian märgib, et kui need turukorrigeerimised toimuvad samaaegselt, peaksid investorid liikuma riskantsematesse varadesse. Mis on huvitav, sest enamik spetsialiste ei julge soovitada agressiivseid valikuid või strateegiaid.

Põhiindeks langeb - ja võlakirjade tootlus samuti. Mis on El-Eriani sõnul täiesti vastuvõetamatu.

"Alates augusti keskpaigast oleme taas õppinud, et aktsiad ja võlakirjad võivad korraga langeda, " ütleb ta. "Selles maailmas tuleb otsida lühiajalist fikseeritud sissetulekut."

Ainult kust seda leida?

Sa võid sularaha patja alla peita või panna selle hoiukontole. Või võite kasutada nn lühiajalist võlakirja ETF-i.

Mis on lühiajalised võlakirja ETFid?

Võlakirja ETF on börsil kaubeldava fondi liik, mis investeerib ainult võlakirjadesse. Need sarnanevad võlakirjafondidega, sest neis hoitakse erinevate spetsiifiliste strateegiatega võlakirjaportfelli - alates USA riigivõlakirjadest kuni kõrge tootlusega võlakirjadeni ja kestuseni.

Võlakirjade ETF-id on passiivselt hallatavad ja nendega kaubeldakse sarnaselt aktsia-ETF-idega suurematel börsidel.

Erinevalt individuaalsetest võlakirjadest, mida müüakse börsiväliselt maaklerite kaudu, kaubeldakse võlakirja-ETFidega kogu päeva jooksul tsentraliseeritud börsil. Traditsiooniliste võlakirjade struktuuri tõttu on investoritel raske leida atraktiivse hinnaga võlakirju. Võlakirjade ETF-id väldivad seda probleemi, sest nendega kaubeldakse klassikaliselt - nagu aktsiatega.

Seega võivad nad anda investoritele võimaluse saada võlakirjaturul osalemiseks aktsiatega kauplemise lihtsuse ja läbipaistvusega. Samuti on võlakirja-ETFid likviidsemad kui üksikud võlakirjad ja investeerimisfondid, mis kauplevad ühe hinnaga päevas pärast turu sulgemist. Ja kriisi ajal saavad investorid võlakirjaportfelliga kaubelda isegi siis, kui aluseks olev võlakirjaturg ei ole hästi arenenud.

Võlakirja-ETFid maksavad intressi igakuise dividendi kaudu, samas kui kapitalikasum makstakse iga-aastase dividendi kaudu. Maksustamise eesmärgil käsitletakse neid dividende kas tuluna või kapitalikasumina. Siiski ei ole võlakirja-ETFide maksutõhusus suur tegur, sest kapitalikasum ei mängi võlakirjade tootluses nii suurt rolli kui aktsiate tootluses.

Sellise ETFi tüüpiliseks esindajaks võib olla $BSV+0.0% Fund Vanguard Short-Term Bond ETF.

Fond keskendub suures osas USA riigivõlakirjadele, mis 30. septembri seisuga moodustasid 67,9% fondi varadest. Samal ajal investeerib ta ka ettevõtete võlakirjadesse ja rahvusvahelistesse võlakirjadesse. Praegu on BSV 30-päevane SEC-tootlus 4,75%. Fondil on väga madal kulusuhe, mis on vaid 0,04%.

https://www.youtube.com/watch?v=lgQ3j6vUG1U

Kui teile meeldivad minu artiklid ja intervjuud, visake julgelt jälgima. Aitäh! 🔥

Vastutusest loobumine: See ei ole mingil juhul investeerimissoovitus. See on puhtalt minu kokkuvõte ja analüüs, mis põhineb internetist ja muudest allikatest saadud andmetel. Finantsturgudele investeerimine on riskantne ja igaüks peaks investeerima oma otsuste põhjal. Ma olen lihtsalt amatöör, kes jagab oma arvamusi.

Lugege kogu artiklit tasuta?
Mine edasi 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Andke artikkel edasi või salvestage see hilisemaks.