S&P 500 ^GSPC 5,048.42 -0.46%
Meta META $441.38 -10.56%
Tesla TSLA $170.18 +4.97%
Nvidia NVDA $826.32 +3.71%
Microsoft MSFT $399.04 -2.45%
Alphabet GOOG $157.95 -1.96%
Amazon AMZN $173.67 -1.65%
Apple AAPL $169.89 +0.51%

Tieto 2 akcie neprestávajú miliardári nakupovať aj počas bear marketu

Kristian Šooš
25. 11. 2022
6 min read

Niektorí z najbohatších obchodníkov s akciami na Wall Street nakúpili v priebehu posledného štvrťroka podstatne viac týchto akcií, ako sa očakávalo. Miliardári v tom majú jasno a dokupujú, my máme tú výhodu, že kvôli transparentnosti musia podávať štvrťročné hlásenia 13F a my môžeme vidieť, čo ľudia s informáciami kupujú a inšpirovať sa od nich.

2 spoločnosti, do ktorých miliardári vo veľkom investovali.

Rok 2022 sa pre mnohých investorov javí ako ťažký. Index S&P 500 a technický Nasdaq klesali tri štvrťroky po sebe a oba indexy klesli na územie medvedieho trhu. Niektorí bohatí manažéri hedžových fondov však namiesto toho, aby sa dostali z trhu, považovali tento výpredaj za príležitosť na nákupa možno by ste mali aj vy.

V treťom štvrťroku Louis Bacon Moore z Moore Capital Management pridal svoj podiel v CrowdStrike Holdings $CRWD+0.1%, čo je teraz jeho piata najväčšia pozícia. Medzitým Stephen Mandel z Lone Pine Capital pridal svoj podiel v Taiwan Semiconductor Manufacturing $TSM+2.7%, ktorý je jeho šiestym najväčším podielom.

1. CrowdStrike $CRWD+0.1% 

Krátka definícia spoločnosti: CrowdStrike Holdings, Inc. poskytuje cloudovú ochranu naprieč koncovými bodmi a cloudovým zaťažením, identitou a údajmi. Ponúka spravodajstvo o hrozbách, spravované bezpečnostné služby, správu IT operácií, vyhľadávanie hrozieb, ochranu identity Zero Trust a správu protokolov. Spoločnosť primárne predáva predplatné svojej platformy Falcon a cloudových modulov prostredníctvom svojho tímu priameho predaja, ktorý využíva sieť svojich obchodných partnerov.

CrowdStrike bola medzi prvými spoločnosťami, ktoré vybudovali cloudovú natívnu platformu kybernetickej bezpečnosti a vynašla novú metódu detekcie hrozieb založenú na preventívnych indikátoroch útoku, namiesto toho, aby sa spoliehala na reaktívne indikátory kompromisu ako iní dodávatelia. CrowdStrike tiež naplnil svoje produkty umelou inteligenciou a skonštruoval svoju platformu na crowdsourcing údajov v bezkonkurenčnom rozsahu, vďaka čomu sú jej modely AI jedinečne účinné pri predchádzaní aj tým najsofistikovanejším útokom. Vďaka týmto inováciám sa CrowdStrike stala reputáciou v oblasti detekcie hrozieb, ktorá je lídrom v tomto odvetví, no odlišovala sa aj inými spôsobmi. Jeho portfólio zahŕňa predovšetkým 22 modulov – od zabezpečenia koncových bodov a cloudu až po spravodajstvo o hrozbách a pozorovateľnosť – čo znamená, že zákazníci môžu nahradiť riešenia s viacerými bodmi jedinou platformou. Ešte lepšie je, že všetkých 22 modulov sa dodáva prostredníctvom jedného softvérového agenta, ktorý je možné nainštalovať bez reštartu zariadenia. Táto kvalita je jedinečná pre CrowdStrike a výrazne zjednodušuje prijatie pre zákazníkov.

Zdroj: Yahoo

Ako môžeme vidieť analytici z Wall Street majú tiež jasno čo sa týka ratingu a stanovili status medzi BUY a STRONG BUY a priemernú cenu vysoko nad aktuálnou.

Finančné údaje

  • Počet jej zákazníkov sa za posledný rok zvýšil o 51%.
  • Priemerný zákazník počas tohto obdobia zvýšil výdavky o viac ako 20 %.
  • Tržby vzrástli o 61 % na 1,8 miliardy USD a voľný peňažný tok sa vyšplhal o 49 % na 543 miliónov USD.
  • S ohľadom na to CrowdStrike uvádza svoj adresný trh v roku 2025 na 97 miliárd dolárov a jeho doterajšie finančné vykonávanie a inovácie produktov by mali investorom poskytnúť dôveru.
Zdroj: Money.CNN

Môžeme vidieť, že iba 2/10 top vlastníkov akcií CrowdStrike znižuje svoje podiely, čo považujem za bullish správu.

2. Taiwan Semiconductor $TSM+2.7% 

Krátka definícia spoločnosti: Taiwan Semiconductor Manufacturing Company Limited vyrába, balí, testuje a predáva integrované obvody a iné polovodičové zariadenia na Taiwane, v Číne, Európe, na Strednom východe, v Afrike, Japonsku, Spojených štátoch a v medzinárodnom meradle. Poskytuje doplnkové procesy výroby kremíkových doštičiek z oxidu kovu na výrobu logických polovodičov, polovodičov so zmiešaným signálom, rádiofrekvenčných a vstavaných pamäťových polovodičov. Spoločnosť tiež ponúka zákaznícku podporu, správu účtov a inžinierske služby, ako aj výrobu masiek. Jej produkty sa používajú na trhoch s mobilnými zariadeniami, vysokovýkonnou výpočtovou technikou, automobilovou elektronikou a internetom vecí.

Taiwan Semiconductor Manufacturing je najväčšia zlieváreň polovodičov na svete, čo znamená, že vyrába čipy navrhnuté inými spoločnosťami. TSMC spolupracuje s mnohými klientmi v popredí príslušných odvetví, vrátane Amazonu, Apple, Nvidie a Qualcommu. 

Zdroj: Yahoo

Taktiež ako pri prvej spoločnosti môžeme vidieť silný rating pre túto spoločnosť medzi BUY a STRONG BUY, taktiež priemerná cena je vyššie nad aktuálnou.

Zaujímavé údaje

  • Podľa Counterpoint Research mala TSMC k druhému štvrťroku 56% podiel na trhu medzi zlievarňami, čo je viac ako štvornásobok najbližšieho konkurenta.
  • A investori majú dva dobré dôvody domnievať sa, že spoločnosť si udrží svoje vedúce postavenie. Po prvé, výroba polovodičov je vysoko kapitálovo náročná, čo vytvára prekážku vstupu nových konkurentov. Po druhé, TSMC neustále udáva tempo inovácií v tomto odvetví.
  • Tržby vzrástli o 33 % na 71,7 miliardy USD a FCF vyletela o 71 % na 17,2 miliardy USD. 
  • TSMC je kritickým článkom v dodávateľskom reťazci polovodičov a malo by z toho mať úžitok, pretože zákazníci ako Apple a Nvidia naďalej chrlia nové produkty. 
  • Vedenie v skutočnosti tvrdí, že príjmy budú v najbližších rokoch rásť ročne o 15 % až 20 %.

Ako môžeme vidieť obe spoločnosti sú určite zaujímavé a perspektívne z hľadiska budúcnosti. Taktiež Wall Street na nich pozerá veľmi perspektívne a udelili statusy medzi BUY a STRONG BUY. Taktiež v oboch prípadoch je aktuálna cena nižšia ako priemerná. Samozrejme rozhodnutie je na vás, toto nie je investičná rada ale ja osobne považujem obe spoločnosti za veľmi zaujímavé.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.