S&P 500 ^GSPC 5,099.96 +1.02%
Alphabet GOOG $173.69 +9.97%
Nvidia NVDA $877.35 +6.18%
Amazon AMZN $179.62 +3.43%
Microsoft MSFT $406.32 +1.82%
Tesla TSLA $168.29 -1.11%
Meta META $443.29 +0.43%
Apple AAPL $169.30 -0.35%

Foot Locker: Kas uus tegevjuht suudab ettevõtte viimaste kuude negatiivse arengu ümber pöörata? 3Q tulemused ütlevad…

Mart Poom
27. 11. 2022
4 min read

Jaemüüjate, sealhulgas Foot Lockeri aktsiad on tänavu investorite seas langenud. Kuid nüüd on FL aeglaselt kaotatud usaldust taastamas, nagu näitavad tema viimased kvartalitulemused.

Foot Lockeri jaemüügiettevõte

Foot Locker kaotab sõltuvuse Nike'ist

See kvartal oli esimene periood, mil kauplustes oli näha Nike'i toodete vähenemist. Selle aasta alguses teatas Foot Locker $FL+0.2%, et Nike'i toodete hulk tema kauplustes väheneb märkimisväärselt, kuna spordijalatsite ja -rõivaste tootja kiirendab üleminekut DTC (direct-to-consumer) müügile. Ehkki algselt põhjustas see samm jaemüüja sünge väljavaate 2022. aastaks, julgustas see hiljuti Foot Lockerit toetuma ka teistele suure nõudlusega kaubamärkidele.

"Valik ja mitmekesisus on midagi, mida tarbijad nõuavad," ütles Foot Lockeri tegevjuht Mary Dillon reedel analüütikutega peetud kõnes. Äsja ametisse astunud tegevjuht ütles, et ta muudab ettevõtte tootekeskselt tarbijakeskseks, lisades, et enamik Foot Lockeri tippklientidest kipub ostma kolme või enamat kaubamärki.

Dillon märkis "mitte-Nike'i" müügi hoogustumist sellistel kaubamärkidel nagu Adidas, Puma, Hoka, On, Crocs ja New Balance.

Selle nädala alguses teatas Foot Locker oma partnerluse laiendamisest Puma'ga, et tuua jaemüüjale rohkem korvpallitooteid ja toota eksklusiivseid kollektsioone, mis hõlmab jätkuvat eksklusiivset juurdepääsu NBA staari LaMelo Balli allkirjastatud kingadele, nagu oktoobris välja antud MB.02. Puma müük Foot Lockeris kasvas kolmandas kvartalis kõrge ühekohalise arvu võrra.

Adidas, mis teatas mais laiendatud partnerlusest Foot Lockeriga, kasvas kolmandas kvartalis samuti ühekohalise arvu võrra. Ugg'i müük kasvas peaaegu 50% ning Crocs'i, Converse'i ja New Balance'i müük kasvas samuti. Ka On ja Hoka hoos püsisid, mis aitas tuua ostjate hulka rohkem jooksjaid ja tossupoiste.

Q3 numbrid

Üldiselt suurenes müügi kogumaht kolmandas kvartalis 3,3% püsivaluuta alusel. Võrreldavate kaupluste müük kasvas 0,8% võrreldes eelmise aasta sama perioodiga ning kasum aktsia kohta oli 1,01 dollarit ja mitte-GAAP kasum aktsia kohta 1,27 dollarit.

Tulude ja tulude aruanne

Muidugi on Foot Lockeril endiselt edu Nike'i kaubamärgiga ja Dillon ootab, et Nike'i müük on aasta lõpus suurem kui algselt oodatud. Kuid müük ei sõltu ainult ühest kaubamärgist.

Tugeva kvartali tõttu on Foot Locker tõstnud oma neljanda kvartali ja kogu aasta prognoosi ning ootab nüüd, et 2022. aasta müük väheneb 4% kuni 5%, viidates tugevatele nõudluse suundumustele ja varude kättesaadavusele. 2022. aastal on aktsiapõhine kasum eeldatavasti 4,42-4,50 dollarit, võrreldes varasema vahemikuga 4,25-4,45 dollarit.

Foot Lockeri uus tegevjuht

Vaadakem veel kord uut tegevjuhti. Augustis teatas FL, et endine Ulta Beauty tegevjuht Mary Dillon asub FL-i uueks presidendiks ja tegevjuhiks. Uudis vaimustas turgu ja FL-i aktsia tõusis 19%. Dillon oli ULTA tegevjuht kaheksa aastat.

Mary Diilon on Ultra endine tegevjuht.

Enne FL-iga liitumist püstitas ta muljetavaldava rekordi, kolmekordistades ULTA aktsia hinda ja kahekordistades kaupluste arvu võrgustikus. Osa tema strateegiast ULTAs töötamise ajal oli selle e-kaubanduse kasvatamine.

FLi jaoks on olulised algatused jätkata kaupluste väljaviimist kaubanduskeskustest, suurendada e-kaubanduse müüki ja mitmekesistada jaemüüjate valikut. Dillonil on laialdased kogemused kaupluste arvu suurendamisel ja e-kaubanduse laiendamisel spetsialiseeritud jaemüügiettevõtete jaoks. FL-i teine oluline algatus on toetada oma kauplustes tossukeskkonda ja Dillonil on ka selle algatusega kogemusi. Ta on teinud erakordselt head tööd, et muuta ULTA kauplused esmaklassiliseks ilumaailma sihtkohaks, ja ta üritab midagi sarnast ka Foot Lockeriga.

Kokkuvõte

Ma usun, et uus tegevjuht Mary Dillon on suurepärane täiendus ja õige naine selleks ametikohaks, kuid ta on olnud oma ametikohal väga lühikest aega. FL seisab silmitsi paljude väljakutsetega, mis kajastub samal ajal ka madalas hindamises.

Üks hoiatus dividendiinvestoritele on see, et Foot Locker peatas 2020. aastal COVID-19 pandeemia ajal üheks kvartaliks väljamaksed ja ettevõte jätkas dividendide maksmist vähendatud määraga järgmises kvartalis. Kuid see oli ainulaadne olukord ja FL on nüüdseks suurendanud dividendide väljamakset kiiresti tagasi sinna, kus see oli pandeemia algusaegadel. Peaaegu 4,43% suuruse dividenditootlusega ja uue, muljetavaldava kogemusega tegevjuhi, kes on valmis tegema olulisi muudatusi ettevõttes, tundub Foot Locker olevat ostuvõimalus, mida investorid peaksid kaaluma.

KINNITUS: Kogu siin esitatud teave on ainult informatiivsetel eesmärkidel ja ei ole mingil juhul investeerimissoovitus. Tehke alati oma analüüs.


Andke artikkel edasi või salvestage see hilisemaks.