S&P 500 ^GSPC 5,035.69 -1.57%
Tesla TSLA $183.28 -5.55%
Amazon AMZN $175.00 -3.29%
Microsoft MSFT $389.33 -3.21%
Alphabet GOOG $164.64 -1.94%
Apple AAPL $170.33 -1.83%
Nvidia NVDA $864.02 -1.54%
Meta META $430.17 -0.57%

2 spoločnosti, ktoré porážajú trh a očakáva sa ich enormný rast aj v roku 2023

Kristian Šooš
7. 12. 2022
4 min read

Už je určite ten správny čas na hľadanie spoločností s vysokým potenciálom pre rok 2023 a tieto 2 vybrané spoločnosti do tohto zoznamu určite patria. Na rozdiel od indexu S&P 500, ktorý tento rok klesol o približne 15%, týmto spoločnostiam sa darilo podstatne lepšie.

2 spoločnosti s vysokým potenciálom pre rok 2023.

1. T-Mobile USA $TMUS+0.1% 

T-Mobile US, Inc., spolu so svojimi dcérskymi spoločnosťami, poskytuje mobilné komunikačné služby v Spojených štátoch, Portoriku a na Panenských ostrovoch Spojených štátov amerických. Spoločnosť ponúka hlasové, messagingové a dátové služby 108,7 miliónom zákazníkov na trhoch s paušálnymi, predplatenými a veľkoobchodnými službami. Poskytuje tiež bezdrôtové zariadenia vrátane smartfónov, nositeľných zariadení, tabletov a iných mobilných komunikačných zariadení, ako aj bezdrôtových zariadení a príslušenstva. Okrem toho spoločnosť ponúka služby, zariadenia a príslušenstvo pod značkami T-Mobile a Metro by T-Mobile prostredníctvom svojich vlastnených a prevádzkovaných maloobchodných predajní, kanálov T-Mobile aplikácií a služieb starostlivosti o zákazníkov a svojich webových stránok.

Akcie telekomunikačnej spoločnosti sa medziročne zvýšili o približne 28 %, čo je oproti negatívnemu výkonu SP500 naozaj pekný rast. Vďaka silným výsledkom sa táto akcia stala veľmi žiadanou. Bezdrôtový operátor sa označuje ako „un-carrier“ v snahe odlíšiť sa od svojich konkurentov pre svoje zameranie na spokojnosť zákazníkov.

Zdroj: Yahoo

Ako môžeme vidieť analytici z Wall Street vidia veľmi pozitívne túto spoločnosť a aktuálna cena je pod ich priemerom.

Stratégia funguje pre T-Mobile úžasne - v októbri zverejnil svoje výsledky za tretí štvrťrok. Už tretie obdobie po sebe spoločnosť oznámila, že zvýši svoje usmernenia. V tomto roku T-Mobile očakáva 6,2 milióna až 6,4 milióna čistých prírastkov zákazníkov vo svojom biznise s paušálnymi platbami. Spoločnosť tiež očakáva vyššiu ziskovosť a voľný cash flow a tiež očakáva väčšie synergie od fúzie so spoločnosťou Sprint. 

Zdroj: TipRanks
Zdroj: Money.CNN

Ako môžeme vidieť 8/10 top vlastníkov akcií navyšuje svoje pozície, čo považujem za určite bullish signál.

2. Regeneron Pharmaceuticals $REGN-0.2% 

Regeneron Pharmaceuticals, Inc. objavuje, vymýšľa, vyvíja, vyrába a komercializuje lieky na liečbu rôznych chorôb na celom svete. Prevažne sa zameriava na vytváranie „liekov, ktoré menia život“, a to môže byť dobré pre konečný výsledok aj pre pacientov. Jej podnikanie sa sústreďuje okolo liekov na očnú starostlivosť Eylea, ktoré dnes generujú väčšinu príjmov Regeneronu. Eylea môže pomôcť spomaliť stratu zraku u ľudí s vážnymi očnými chorobami, čo z nej robí životne dôležitú liečbu pre tých, ktorí sa na ňu spoliehajú. Spoločnosť tiež plánuje do konca roka požiadať o biologickú licenciu na vyššiu dávku afliberceptu.

Zdroj: Yahoo

Podnikanie spoločnosti Regeneron funguje dobre a tento trend bude pravdepodobne pokračovať, vzhľadom na to, aké dôležité sú jej lieky pre pacientov. A s voľným peňažným tokom vo výške 4,1 miliardy dolárov za posledných 12 mesiacov sa zdá, že spoločnosť je v solídnej finančnej kondícii, aby zvládla akúkoľvek nepriazeň, ktorá sa môže v budúcom roku objaviť.

Zdroj: Yahoo

Z tohto grafu môžeme vydedukovať, že spoločnosti sa rok od roku darí lepšie a lepšie a tento trend by mal pokračovať aj v roku 2023.

Zdroj: TipRanks
Zdroj: Money.CNN

Čo sa týka top vlastníkov akcií REGN, môžeme vidieť, že 6/10 navyšovalo svoje pozície a 4 znižovali. V oboch prípadoch sa nejedná o nejaké veľké pohyby a tento stav považujem za neutrálny.

Obe spoločnosti su určite zaujímavé a perspektívne, čo potvrdzujú aj vyššie uvedené informácie. Za mňa je lepšia voľba T-Mobile, nakoľko som trocha skeptický voči pharma businessu, kde je veľa rizík, avšak je to len môj osobný názor a nie investičná rada. Pred investovaním si spravte určite vlastná obsiahlejší prieskum týchto spoločností.

Zdroje: Money.CNN TipRanks Yahoo.Finance Fool Yahoo.Finance TipRanks Money.CNN

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.