S&P 500 ^GSPC 5,048.42 -0.46%
Meta META $441.38 -10.56%
Tesla TSLA $170.18 +4.97%
Nvidia NVDA $826.32 +3.71%
Microsoft MSFT $399.04 -2.45%
Alphabet GOOG $157.95 -1.96%
Amazon AMZN $173.67 -1.65%
Apple AAPL $169.89 +0.51%

Věříte, že Metaverse bude nejdůležitější věc tohoto století? Zde je návod, jak na tom vydělat

Dominik Petrnoušek
11. 12. 2022
5 min read

Může se vám zdát, že o metaverse už ví každý. Nebo dokonce naopak, že zanikl dřív, než začal. Pokud mají ale pravdu odborníci, tak to nejlepší teprve přijde. V takovém případě by bylo vhodné investovat včas. Ale jak?

Bude metaverse nejdůležitější věcí tohoto století?

Metaverse může být absolutně nejdůležitější věcí následujících desetiletí.

O Metaverse se začalo hodně mluvit zejména při pandemii - a ta také akcelerovala vývoj v oblasti "virtuálního života" ...zejména kvůli tomu, že ten náš byl omezen.

Další vítr do plachet přinesl svými obrovskými investicemi Mark Zuckerberg a $META-10.6%. Otázkou zůstává, zda k přechodu a masivnímu užívání virtuálních světů opravdu dojde. Ať už to přijde brzy, za dlouho a nebo vůbec, je dobré být připraven. Jakým způsobem se dá investovat do budoucnosti zvané metaverse?

Způsobů existuje několik.

Pre-IPO

Nejzřejmějším a nejpopulárnějším rozšířením konceptu metaverza jsou virtuální herní světy. Což je svět, kterému vládne třeba Roblox $RBLX+1.6%. Tato aplikace, která denně baví miliony aktivních uživatelů, umožňuje hráčům zapojit se do jejich oblíbených her a virtuálně komunikovat s přáteli. Zajímavé je, že Roblox má vlastní digitální měnu - Robux - kterou mohou uživatelé a vývojáři používat jako digitální prostředek směny.

https://www.youtube.com/watch?v=YU2pLJiptzA

Další investoři se mohou rozhodnout hledat potenciální vítěze metaverse v oblasti blockchainu. Kryptoměnové metaverzy - jako Sandbox a Axie Infinity - sdílejí některé vlastnosti Robloxu, ale přidávají k nim decentralizaci a kryptoměnovou složku, což jsou dva zásadní prvky Web3. Investoři mohou na tyto metaverzní projekty sázet pomocí nákupu tokenů.

https://www.youtube.com/watch?v=0rP_5sz9gyI

To jsou ale věci, které už na trhu jsou. Co když ale chcete být přítomni ještě dřív, než začnou danou věc znát všichni ostatní? Právě pro vás jsou tu pre-IPOs od Dizraptoru.

PreIPO je neveřejný prodej akcií předtím, než společnost podstoupí primární veřejnou nabídku (IPO). Obvykle s k těmto věcem ale bežný investor nedostane. Ale společnost Dizraptor to mění.

Něco pro hráče

Každý hráč zná Epic Games. Společnost, která světu přinesla Fortnite a obrátila herní průmysl vzhůru nohama. Ze skromných začátků v domě rodičů generálního ředitele Tima Sweeneyho se společnost Epic Games stala jedním z předních světových herních studií. Společnost Epic Games začala s důrazem na vývoj her a softwaru, ale rozšířila své služby a stala se komplexním digitálním ekosystémem pro vývojáře a tvůrce.

Epic Games doslova formuje herní svět. Hry, které definovaly svou dobu a vytvořily nové žánry. Grand Theft Auto, Fortnite, Rocket League, Fall Guys a Valorant - všechny tyto hry okouzlily miliony lidí po celém světě a zanechaly kulturní dopad, který je téměř nemožné nechat bez povšimnutí. A všechny jsou dostupné na Epicu.

A Dizraptor podle všeho nabízí možnost investice právě do této společnosti. Pokd chcete zůstat u klasické varianty, pak můžete zvolit Tencent, který je jeich externím investorem.

https://www.youtube.com/watch?v=fz724_LYTLg

Další vrstvy

Pokud bude metavrse "the next Big Thing", tak se na ní pravděpodobně budou podílet i stovky dalších společností. Jak už to tak bývá, tak dodavatelský řetězec je extrémně propletený.

Pokud třeba společnosti META jejich sázka vyjde, tak se na tom svezou všichni jejich dodavatelé. Od výrobců hardwaru až třeba po přepravní společnosti. Konkrétně třeba výrobci čipů a hardwaru, který by metaverse poháněl jsou nejspíš první na ráně - $NVDA+3.7%, $TSM+2.7% atd... Toto uvažování a promýšlení vztahů už je asi na každém investorovi.

Pokud vás baví moje články a rozhovory, tak neváhejte hodit follow. Díky! 🔥

Disclaimer: V žádném případě se nejedná o investiční doporučení. Jde čistě o můj souhrn a analýzu na základě dat z internetu a dalších zdrojů (YTB, Dizraptor). Investice na finančních trzích jsou rizikové a každý by měl investovat na základě svého rozhodnutí. Jsem pouze amatér dělící se o své názory.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.