S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

Táto malá rastová spoločnosť má potenciál narásť 10-násobne v najbližších rokoch

Kristian Šooš
9. 12. 2022
5 min read

Túto zaujímavú spoločnosť možno veľa z vás nepozná, čo môže byť veľká chyba, nakoľko vykazuje silnú rastovú schopnosť aj v náročnom makroprostredí. Táto adtech akcia spĺňa kritéria, na to aby sa stala 10X, nakoľko vyzerá podhodnotená na základe pomeru ceny a zisku a k tomu má ešte nízku kapitalizáciu.

Next 10X Stock?

Nájsť 10X stocks nie je jednoduché. Aby sa akcie kvalifikovali, potrebujú správnu kombináciu vysokého rastu a ziskovosti alebo aspoň ziskového potenciálu. Okrem toho pomáha, ak je príslušná akcia podhodnotená alebo ignorovaná zo strany Wall Street a má malú trhovú kapitalizáciu, takže stále má priestor na rast 10-násobku súčasnej ceny akcií.

Krátka definícia spoločnosti $PERI+0.2%

Spoločnosť Perion Network Ltd. poskytuje riešenia digitálnej reklamy značkám, agentúram a vydavateľom v Severnej Amerike, Európe a na medzinárodnej úrovni. Poskytuje Wildfire, platformu na speňaženie obsahu a riešenia speňažovania vyhľadávania vrátane speňažovania webových stránok, sprostredkovania vyhľadávania a speňažovania aplikácií a medzikanálový digitálny reklamný softvér ako platforma služieb. Spoločnosť tiež ponúka platformu riadenia dodávok. Platforma riadenia dopytu pre plánovanie a navrhovanie kampaní a analytická platforma, ktorá poskytuje informácie a prehľad o výkonnosti o výsledkoch investícií do kampaní a ďalších metrikách kampaní. Kreatívna platforma na vytváranie reklám a platforma AI, ktorá využíva strojové učenie na vnášanie inteligencie do rôznych fáz kampaní...

V čom je Perion iný?

Väčšina adtech spoločností funguje ako platforma na strane dopytu, ktorá pomáha optimalizovať kampane pre inzerentov alebo platformy na strane ponuky, ktorá pomáha optimalizovať inventár pre vydavateľov reklám. Ale Perion je iný. Tvrdí, že má svoje miesto v tomto sektore prostredníctvom iHub, ktorý efektívne spája kupujúcich a predajcov reklamy, funguje ako motor ponúkania cien v reálnom čase a pomáha vlastnej ziskovosti spoločnosti tým, že optimalizuje využitie jej ponuky reklám.

Okrem inteligentného centra pomáha Perion inzerentom s vysokým vplyvom poskytovať prémiové zážitky. Má funkcie ako reklama v hre počas živých podujatí, QR kódy na skenovanie a „prepojený košík“, ktorý dokáže inzerovať produkty na základe dostupného inventára u maloobchodného partnera značky pomocou QR kódu na pripojenie zákazníka.

https://www.youtube.com/watch?v=Pde4X70yJ10

Spoločnosť má tiež vlastnú technológiu sledovania reklám, ktorá nepoužíva súbory cookie. Volá sa SORT a získava na popularite, pretože sa očakáva, že Google od spoločnosti Alphabet zakáže súbory cookie tretích strán v prehliadači Chrome do roku 2024. Počet zákazníkov používajúcich SORT, ktorý spoločnosť Perion v súčasnosti poskytuje na budovanie vzťahov so zákazníkmi, vzrástol v treťom štvrťroku postupne o 11 % na 140 a zaznamenali 25 % nárast výdavkov. SORT tiež poskytol zákazníkom, ako je Mercedes-Benz Daimler AG, zvýšenie miery prekliknutia o viac ako 50 %, čo dokazuje hodnotu technológie.

Zdroj: Yahoo

Môžeme vidieť, že analytici z Wall Street sa tiež kladne pozerajú na túto spoločnosť a aj aktuálna cena je pod ich úrovňou priemernej ceny.

Zdroj: Yahoo

Taktiež môžeme vidieť pekný rast Perionu, či už ide o rast výnosov alebo ziskov, čo považujem taktiež za veľmi dobrý stav.

Silný rast

Výdavky na digitálnu reklamu sa v priebehu roka prudko spomalili, ako ukazujú nedávne správy z Alphabet a Meta Platforms. Perion však naďalej získava podiel na trhu v tomto odvetví a rýchlo rastie aj v náročnom prostredí. V treťom štvrťroku sa tržby medziročne zvýšili o 31 % na 158,6 milióna USD a upravený zisk pred úrokmi, zdanením, odpismi a amortizáciou (EBITDA) sa takmer zdvojnásobil na 33 miliónov USD. Spoločnosť naďalej vykazuje silné zisky, pričom čistý príjem podľa GAAP v 3. štvrťroku medziročne vzrástol o 141 % na 25,6 milióna USD alebo maržu 16 %.

Zdroj: Money.CNN

Taktiež môžeme vidieť, že top vlastníci akcií vo veľkom navyšujú podiely, čo považujem za veľmi dobré znamenie.

Predikcia?

Perion má v súčasnosti trhovú kapitalizáciu len 1,17 miliardy dolárov, takže by musel narásť len na hodnotu 12 miliárd,čo je 10-násobok. Pri tejto trhovej kapitalizácii by bol stále výrazne menší ako líder adtech Trade Desk, ktorého hodnota je v súčasnosti 24 miliárd dolárov.

DICLAYMER: Toto nie je investičná rada iba analýza zaujímavej spoločnosti.

Zdroj: Fool Yahoo Money.CNN

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.