S&P 500 ^GSPC 5,121.54 +1.13%
Apple AAPL $184.89 +6.85%
Nvidia NVDA $885.46 +3.18%
Microsoft MSFT $405.80 +2.00%
Meta META $450.05 +1.90%
Amazon AMZN $186.16 +0.78%
Alphabet GOOG $167.55 -0.54%
Tesla TSLA $180.27 +0.14%

Táto technologická spoločnosť vám môže priniesť 3000% zisk počas nasledujúcich 10 rokov

Kristian Šooš
11. 12. 2022
7 min read

Aktuálne sa nachádzame v nepriaznivom trhu, nakoľko spoločnosti sa nachádzajú aj vo viac ako 50% prepade od ATH, čo vytvára pre investorov zaujímavé príležitosti. Na trhu sa nachádza niekoľko firiem, ktoré môžu v ďalšom cykle zhodnotiť aktuálnu investíciu 10X, avšak táto technologická spoločnosť má podstatne vyšší potenciál a niektorí analytici sa zhodujú na predikcii rastu až 30X!

Technologická spoločnosť s vysokým potenciálom.

Na trhu je momentálne veľa neistoty. Ale keď sa pozrieme na akcie, môžeme vidieť veľa zaujímavých príležitostí. To je presne to, čo vytvára neistota – príležitosť. Koniec koncov, historicky vzaté, najlepšie časy na nákup akcií boli v obdobiach vrcholnej neistoty, akú tu máme aj teraz.

Pre tých, ktorí to nevedia, SoFi je aplikácia pre osobné financie, ktorá sa snaží prepísať pravidlá spotrebiteľského bankovníctva. Zabudnite na fyzické bankovníctvo. SoFi vytvára novú generáciu digitálne natívneho bankovníctva vytvoreného pre moderného spotrebiteľa, a to všetko prostredníctvom jedinej „super aplikácie“.

Krátka definícia spoločnosti $SOFI-0.7%

SoFi Technologies, Inc. poskytuje digitálne finančné služby. Pôsobí v troch segmentoch: pôžičky, technologická platforma a finančné služby. Úverové a finančné služby a produkty spoločnosti umožňujú jej členom požičiavať si, sporiť, míňať, investovať a chrániť svoje peniaze. Ponúka študentské pôžičky, Osobné pôžičky na konsolidáciu dlhov a projekty na zlepšenie domácnosti a úvery na bývanie. Spoločnosť tiež poskytuje služby v oblasti správy hotovosti, investícií a technológií. Okrem toho prevádzkuje Galileo, technologickú platformu, ktorá ponúka služby finančným a nefinančným inštitúciám a Apex, platforma s podporou technológií, ktorá poskytuje služby úschovy investícií a klíringové maklérske služby, ako aj Technisys, digitálna základná banková platforma s viacerými produktmi na báze cloudu.

Graf SoFi za posledný rok.

Koniec tradičného bankovníctva?

Kto má rád tradičný zastaralý bankový proces? Zamyslite sa nad poplatkami za účty, zúčtovacími centrami, vysokými úrokovými sadzbami, nefunkčnými digitálnymi skúsenosťami, mätúcimi programami odmeňovania, dlhými telefonátmi a osobnými stretnutiami. Celý proces je pomalý , drahý a ťažkopádny . A to hlavne preto, že toto odvetvie je plné sprostredkovateľov vyberajúcich zisk.

Položme si otázku, čo ak by technológia obišla tých sprostredkovateľov, ktorí profitujú? Čo keby niekto vytvoril digitálnu banku s procesmi riadenými technológiami, ktoré by poskytovali rýchle, lacné a pohodlné riešenia zákazníkom na celom svete? To je v podstate to, čo sa snaží vytvoriť SoFi.

SoFi založili v roku 2011 študenti obchodnej školy zo Stanfordu, ktorí mali veľký problém s neefektívnosťou odvetvia študentských pôžičiek. Videli obrovskú príležitosť na nápravu týchto nedostatkov, o ktorých si uvedomovali, že majú korene v dvoch veciach. Po prvé – v tom čase bolo bankovníctvo prvým fyzickým odvetvím. A preto bola zaťažená výdavkami spojenými s nehnuteľnosťou, ktoré nevyhnutne prešli na spotrebiteľa. Po Druhé – študentské pôžičky boli zvyčajne štruktúrované ako zložité transakcie s množstvom sprostredkovateľov. A všetci mali svoj vlastný poplatok, ktorý musel zaplatiť vysokoškolák. SoFi teda vznikla na myšlienke využitia automatizovaných technológií na vytvorenie mimoriadne pohodlného prístupu k lacnému refinancovaniu študentských pôžičiek.

Počas posledného desaťročia sa študenti z celej Ameriky hrnuli do SoFi, aby refinancovali svoje pôžičky, pričom využili jej nižšie sadzby. Tieto sadzby boli dosiahnuté pomocou technológií na zníženie prevádzkových nákladov podniku. SoFi odvtedy využila tento úspešný príbeh na vybudovanie ekosystému vysokokvalitných, lacných a veľmi pohodlných fintech riešení. A všetky sú dostupné prostredníctvom jedinej intuitívnej „super aplikácie“.

Počet používateľov SoFi v tisíckach.

Iste, SoFi nie je sama vo svojej snahe o znovuobjavenie skúseností s financovaním spotrebiteľov. Podnikatelia a investori rizikového kapitálu si už dávno uvedomili, že spotrebiteľské bankovníctvo je nanič a treba ho digitalizovať, aby sa zlepšilo. Na tento účel existuje množstvo digitálnych finančných aplikácií, ktoré sa snažia byť „Amazonom financií“, avšak SoFi má k tomu veľmi blízko oproti konkurencií. SoFi má na svojej platforme viac ako 3,5 milióna aktívnych členov. A toto číslo sa každý štvrťrok zvyšuje o viac ako 500 000 nových členov. V minulom štvrťroku tržby dosiahli 280 miliónov dolárov a očakáva sa, že tento rok prekročia 1,5 miliardy dolárov. V súčasnosti je SoFi bezkonkurenčným lídrom v digitálnej finančnej vojne.

Kto stojí aktuálne za SoFi?

  • Generálny riaditeľ bol finančným riaditeľom spoločnosti Twitter a predtým Goldman Sachs.
  • Finančný riaditeľ spoločnosti SoFi je bývalý finančný riaditeľ Uber.
  • CMO kedysi viedol globálny firemný marketing v Intuit.
  • Prezident SoFi bol predtým prezidentom USAA Bank. 
  • Vedúci oddelenia rizík zastával rovnakú pozíciu v Citibank.
  • Produktový šéf býval viceprezidentom nákupnej skupiny Amazon Alexa.
  • Ďalšia zamestnanecká záklaďňa pochádza zo spoločností, ako Amazon, Meta, Apple, Microsoft, Netflix alebo Google. To proste chcete mať v tíme.

Trvalý rast používateľov v kombinácii s trvalým rastom priemerných príjmov na používateľa, navyše s talentovaným tímom, ktorý bude tento produkt časom len zlepšovať, znamená, že SoFi sa realisticky premieta do pozície banky budúcnosti.

Matematika a 30 násobný rast?

  • Populácia 18 a viac rokov v USA je v súčasnosti približne 210 miliónov ľudí.
  • 20 % týchto ľudí by mohlo byť do roku 2030 členmi SoFi. To by znamenalo členskú základňu SoFi približne 42 miliónov ľudí.
  • Väčšina používateľov môže využívať približne tri produkty, čo znamená celkovo 126 miliónov použitých produktov.
  • Podľa odhadov, že priemerný príjem na produkt bude v tom čase približne 200 USD. Za predpokladu, že je to tak, príjmy v roku 2030 budú niečo málo cez 25 miliárd dolárov.
  • S konkurenčnou výhodou by sa obchod založený na softvéri, ako je tento, mal rozšíriť na 30% maržu EBITDA. Na základe tohto predpokladu analytici odhadujú, že čistý zisk by mohol do roku 2030 tvoriť 5,5 miliardy dolárov.
  • Na základe jednoduchého 20-násobného násobku ceny k zisku to znamená, že cieľ ocenenia SoFi do roku 2030 je viac ako 110 miliárd dolárov. To je približne 29-násobný nárast oproti dnešnej trhovej kapitalizácii 3,7 miliardy dolárov.
Top vlastníci SoFi

Taktiež môžeme vidieť, že 7/10 najväčších držiteľov akcií svoje podiely navyšuje, čo je podľa mňa dosť bullish signál, nakoľko tieto fondy disponujú kvalitnými informáciami.

Neistota vytvára príležitosť. História je v tom jasná. História tiež ukazuje, že šťastie praje odvážnym, samozrejme určite treba rátať s výškou rizika a prípadne investovať len časť peňazí, o ktoré ste ochotní prísť a nebude vás to bolieť.

DISCLAYMER: Toto nie je investičná rada, iba analýza zaujímavej spoločnosti.

Zdroje: Yahoo Money.CNN InvestorPlace Bulios

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.