S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

Tieto 3 technologické akcie majú väčší potenciál ako ktorákoľvek kryptomena

Kristian Šooš
13. 12. 2022
6 min read

Rastové akcie tento rok výrazne klesli, no niektoré z najlepších by sa mali výrazne vrátiť späť a je veľmi pravdepodobné, že to budú práve tieto. Toto trio kvalitných technologických akcií by malo investorov odmeniť vysokými výnosmi.

3 technologické akcie s veľkým potenciálom rastu.

1. Zscaler $ZS+0.4% 

Krátka definícia spoločnosti

Zscaler, Inc. pôsobí ako spoločnosť zaoberajúca sa cloudovým zabezpečením na celom svete. Ponúka riešenie Zscaler Internet Access, ktoré poskytuje používateľom, pracovným zaťaženiam, IoT a zariadeniam OT bezpečný prístup k externe spravovaným aplikáciám, vrátane aplikácií typu software-as-a-service (SaaS) a internetových destinácií; a riešenie Zscaler Private Access, ktoré je navrhnuté tak, aby poskytovalo prístup k riadeným aplikáciám hosteným interne v dátových centrách a súkromných alebo verejných cloudoch. Spoločnosť tiež poskytuje Zscaler Digital Experience, ktorý meria komplexnú používateľskú skúsenosť naprieč podnikovými aplikáciami, ako aj poskytuje ľahko pochopiteľné skóre digitálnej skúsenosti pre každého používateľa, aplikáciu a umiestnenie v rámci podniku. Navyše, ponúka riešenia Posture Control zahŕňajúce Cloud Security Posture Management, ktorý identifikuje a opravuje nesprávne konfigurácie aplikácií v SaaS, infraštruktúre ako službe a PaaS s cieľom znížiť riziko a zabezpečiť súlad s priemyselnými a organizačnými štandardmi...

Zdroj. Yahoo

Môžeme vidieť, že analytici z Wall Street definovali tejto spoločnosti priemernú cenu podstatne vyššiu, ako je aktuálna.

Akcie spoločnosti klesli po tom, čo spoločnosť Zscaler oznámila fiškálne príjmy, zisky a účty za prvý štvrťrok, ktoré prekonali očakávania analytikov. Je to preto, že poskytla prognózu, ktorá je síce stále lepšia ako predpovede Wall Street, ale rástla výrazne nižším tempom ako predtým. Dopyt po podnikaní spoločnosti Zscaler zostáva silný. Spoločnosť vidí, že sa jej predajný cyklus "predlžuje" - naťahuje sa na širšie obdobia - ale len preto, že objem obchodov, ktoré uzatvára, sa zväčšuje. To si vyžaduje viac času na preskúmanie a preskúmanie zmlúv.

  • Spoločnosť Zscaler ukončila štvrťrok s viac ako 340 zákazníkmi, ktorí s ňou dosiahli ročný zisk vo výške 1 milión USD alebo viac – čo predstavuje 55% nárast oproti minulému roku.
  • Akcie spoločnosti Zscaler klesli za posledný rok o 57 %, ale keďže trhoví analytici spoločnosti Gartner predpovedajú, že globálne výdavky na kybernetickú bezpečnosť do roku 2026 dosiahnu 262 miliárd USD, existuje značná dráha pre budúci rast týchto akcií.
Top vlastníci akcií

Podporenie tejto idey môžeme vidieť aj v štatistike top vlastníkov. 8/10 navyšovalo svoje pozície.

2. Taiwan Semiconductor $TSM+3.9% 

Krátka definícia spoločnosti

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company Limited vyrába, balí, testuje a predáva integrované obvody a iné polovodičové zariadenia na Taiwane, v Číne, Európe, na Strednom východe, v Afrike, Japonsku, Spojených štátoch a v medzinárodnom meradle. Poskytuje doplnkové procesy výroby kremíkových doštičiek z oxidu kovu na výrobu logických polovodičov, polovodičov so zmiešaným signálom, rádiofrekvenčných a vstavaných pamäťových polovodičov. Spoločnosť tiež ponúka zákaznícku podporu, správu účtov a inžinierske služby, ako aj výrobu masiek. Jej produkty sa používajú na trhoch s mobilnými zariadeniami, vysokovýkonnou výpočtovou technikou, automobilovou elektronikou a internetom vecí.

Zdroj: Yahoo

Taktiež ako pri prvej spoločnosti môžeme vidieť, že analytici z Wall Street definovali vyššiu priemernú cenu za akciu, ako je aktuálna.

Dopyt je v skutočnosti taký silný, že spoločnosť minulý rok začala s výstavbou závodu na výrobu 5 nanometrových čipov v Arizone v hodnote 12 miliárd dolárov a nedávno uviedla, že postaví druhú továreň v štáte Grand Canyon. Vzhľadom na to, že mnohí z jej zákazníkov sú podniky so sídlom v USA, tieto zariadenia by mali posilniť jej schopnosť uspokojiť dopyt. Vyhliadky dlhodobého rastu pre Taiwan Semiconductor upútali pozornosť Warrena Buffetta, ktorého Berkshire Hathaway založila podiel vo výške 4,8 miliardy dolárov vo výrobcovi čipov.

Top vlastníci akcií

3. AT&T $T+0.2% 

Krátka definícia spoločnosti

AT&T Inc. poskytuje telekomunikačné, mediálne a technologické služby po celom svete. Jeho segment Communications ponúka bezdrôtové hlasové a dátové komunikačné služby a predáva mobilné telefóny, bezdrôtové dátové karty, bezdrôtové výpočtové zariadenia a prenosné puzdrá a zariadenia handsfree prostredníctvom vlastných obchodov, agentov a maloobchodných predajní tretích strán. Poskytuje tiež dátové, hlasové, bezpečnostné, cloudové riešenia, outsourcing a riadené a profesionálne služby, ako aj vybavenie zákazníckych priestorov pre nadnárodné korporácie, malé a stredné podniky, vládnych a veľkoobchodných zákazníkov.

Zdroj: Yahoo

Telekomunikačný gigant je na dobrej ceste k dosiahnutiu svojho cieľa, ktorým je dosiahnuť do konca roku 2025 viac ako 30 miliónov miest vrátane podnikov so svojou optickou sieťou, a to bez toho, aby bol príliš propagovaný. Na nedávnej konferencii analytikov spoločnosť AT&T uviedla, že ku koncu tretieho štvrťroka by mohla obsluhovať 18,5 milióna spotrebiteľských miest a približne 3 milióny obchodných miest vo viac ako 100 metropolitných oblastiach.

Spoločnosť je už dlhšie dividendovým aristokratom po tom, čo po odčlenení a zlúčení svojho zábavného podnikania do Warner Bros Discovery znížila svoje výplaty na polovicu. Dividenda však stále prináša lukratívnych 5,8 % ročne. Výplatný pomer spoločnosti je len 41 %, takže dividenda je teraz oveľa bezpečnejšia, s priestorom pre budúci rast.

Top vlastníci akcií

Ako môžeme vidieť 7/10 top vlastníkov akcií svoje pozície navyšuje.

Samozrejme rozhodnutie je na každom investorovi a niekto uprednostňuje akcie a niekto kryptomeny, dôležité je diverzifikovať. Ja osobne som viac na strane kryptomien ale nebránim sa kvalitným spoločnostiam, ku ktorým tieto 3 určite patria. Samozrejme je to len môj názor a nie investičná rada, preto si dôkladne preštudujte dané spoločnosti pred investovaním.

Zdroje: Yahoo Yahoo Fool Money.CNN Money.CNN Yahoo Money.CNN

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.