S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

Chcete 140% zhodnotenie vašej investície v roku 2023? Kúpte túto spoločnosť tvrdí Wall Street

Kristian Šooš
16. 12. 2022
5 min read

Táto zaujímavá spoločnosť je na dobrej ceste zdvojnásobiť svoje príjmy už štvrtý rok po sebe vo fiškálnom roku 2023. Všimli si to aj analytici z Wall Street a odhadujú až 140% rast v nasledujúcom roku.

Spoločnosť s vysokou perspektívou rastu.

Krátka definícia spoločnosti $S-1.2%

SentinelOne, Inc. pôsobí ako poskytovateľ kybernetickej bezpečnosti v Spojených štátoch a na medzinárodnej úrovni. Zásobník údajov spoločnosti Extended Detection and Response (XDR), ktorý spája dáta, prístup, riadenie a integračné roviny platformy ochrany koncových bodov, detekcie a odozvy koncových bodov, platformy ochrany pracovnej záťaže v cloude a zabezpečenia internetu vecí do centralizovanej platformy. Jeho platforma Singularity XDR poskytuje autonómnu prevenciu hrozieb, detekciu a odozvu poháňanú umelou inteligenciou naprieč koncovými bodmi organizácie a cloudové pracovné zaťaženie, čo umožňuje bezproblémovú a automatickú ochranu pred spektrom kybernetických hrozieb.

Rating spoločnosti

Potvrdenie nám dokazujú aj údaje z Yahoo, že priemerná cena od Wall Street je nastavená na hodnotu 24 dolárov. Wall Street Journal sleduje 21 analytikov, ktorí pokrývajú akcie SentinelOne, a ani jeden neodporúča predaj. V skutočnosti mu 14 z nich udelilo najvyššie možné hodnotenie nákupu.

Dôležitosť kybernetickej bezpečnosti

Ľudia, ktorí pravidelne sledujú správy, si pravdepodobne všimli rastúcu frekvenciu narušenia údajov, útokov ransomware a škodlivého správania online za posledných niekoľko rokov. Spoločnosti, ktoré sa stanú obeťou týchto výziev, čelia viac než len finančným stratám. Dôvera, ktorú si u zákazníkov vybudovali, je často narušená, čo zanecháva značnú trhlinu na reputácii, ktorú je ťažké napraviť.

Podľa tohtoročného prieskumu globálnej poradenskej spoločnosti PwC korporátni lídri považujú kybernetické hrozby za najväčšie riziko pre svoje príjmy. To je veľký budíček a stretáva sa s prísnou odozvou. Podobný prieskum uskutočnený Morgan Stanley zdôraznil, že kybernetická bezpečnosť je posledným výdavkom, ktorý by boli spoločnosti ochotné znížiť, aj keď zasiahne recesia. 

Organizácie (najmä veľké) sa hrnú k poskytovateľom pokročilých nástrojov kybernetickej bezpečnosti, ako je SentinelOne. V skutočnosti sa počet jej zákazníkov, ktorí každý rok minú 100 000 USD alebo viac, v poslednom štvrťroku zdvojnásobil na 827. Čistá miera udržania výnosov spoločnosti SentinelOne dosiahla vo fiškálnom treťom štvrťroku 134 %, čo je výrazne nad jej cieľom 120 %. To znamená, že existujúci zákazníci minú v spoločnosti každý rok o neuveriteľných 34 % viac peňazí.

SentinelOne má odvážnejší prístup ako niektorí z jeho konkurentov v tom, že sa vo veľkej miere spolieha na schopnosti svojich modelov umelej inteligencie a strojového učenia skrátiť časy odozvy na incidenty a odstrániť tak potrebu ľudského zásahu. Poskytuje tiež pokročilé, proaktívne nástroje, ako je Hologram, ktorý slúži ako návnada v sieťach zákazníkov, aby odlákal číhajúce hrozby a neutralizoval ich.

Zviditeľnenie sa tiež posúva do nových výšin, čo je výhodné pre veľké spoločnosti. Platforma Singularity XDR od SentinelOne umožňuje tímom spolupracovať naprieč oddeleniami z jedného hlavného panela, čo zjednodušuje pracovné postupy a zabezpečuje jasnú komunikáciu, čo v konečnom dôsledku vedie k efektívnejším výsledkom.

Vysoký rast

SentinelOne každý rok od fiškálneho roku 2020 minimálne zdvojnásobil svoje tržby a je na dobrej ceste, aby sa tak stalo opäť vo fiškálnom roku 2023. V skutočnosti spoločnosť pôvodne oznámila investorom, že očakáva, že tento rok vygeneruje výnosy až 370 miliónov dolárov. ale po sérii silných štvrťročných výsledkov túto prognózu drasticky zvýšil na 420 miliónov dolárov.

Cenový vývoj za 1 rok.

Ročné opakujúce sa príjmy tiež vyskočili medziročne o 106 % na 487 miliónov USD v treťom štvrťroku, čo naznačuje, že jeho rast sa pravdepodobne rozbehne, prinajmenšom v blízkej budúcnosti. Ale napriek sile spoločnosti, cena jej akcií klesla o 80% zo svojho historického maxima. prečo? Pretože naďalej obetuje ziskovosť, aby vytvorila svoj robustný rast. Investori to vnímajú ako riskantnú stratégiu, pričom ekonomická situácia je taká neistá. Napríklad za prvých deväť mesiacov fiškálneho roku 2023 spoločnosť SentinelOne vykázala značnú čistú stratu 285 miliónov dolárov pri tržbách 296 miliónov dolárov.

Top vlastníci akcií Sentinel One.

Určite je oblasť, v ktorej táto spoločnosť perspektívna a je v nej vysoký potenciál, nakoľko počet útokov narastá a spoločnosti sa potrebuju chrániť. A za druhé – JMP Securities – predpovedá výrazný nárast akcií SentinelOne v priebehu nasledujúcich 12 až 18 mesiacov. Jeho cenový cieľ je 36 USD za akciu, čo predstavuje 136% zisk. Samozrejme rozhodnutie je na vás, toto nie je investičná rada.

Zdroje: Yahoo Fool Money.CNN

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.