S&P 500 ^GSPC 5,018.39 -0.34%
Nvidia NVDA $830.03 -3.93%
Amazon AMZN $178.86 +2.21%
Meta META $439.10 +2.08%
Tesla TSLA $180.00 -1.79%
Microsoft MSFT $395.12 +1.49%
Apple AAPL $169.30 -0.60%
Alphabet GOOG $165.56 +0.56%

Podľa tejto analýzy by mohol Bitcoin dosiahnúť 600 000$ a predbehnúť tak zlato

Kristian Šooš
4. 1. 2023
3 min read

Podľa nižšie uvedenej investičnej spoločnosti nemožno vylúčiť, že cena Bitcoinu $BTCUSD-4.5% v priebehu nasledujúceho desaťročia vzrastie až na astronomických 600 000 USD.

Analýza ceny Bitcoinu.

Podľa obchodnej spoločnosti Capriole Investment by sa to mohlo stať. Bol by to pekelný biznis, ale podľa spoločnosti má bitcoin $BTCUSD-4.5% oproti drahému kovu niekoľko významných zásadných výhod, ktoré to umožňujú.

„Existuje mnoho ďalších funkcií, ktoré odlišujú bitcoin od zlata, ako je spravodlivá decentralizácia, možnosť okamžitého prevodu a jeho použitie na mikroplatby. Ale čo je najdôležitejšie, bitcoin je ťažší/zložitejší ako zlato.“

Áno, cena Bitcoinu je poslednú dobu v červených číslach a je vo výraznom prepade oproti jeho ATH. Budúcnosť však pre kráľa kryptomien vyzerá veľmi dobre. Súvisí to s históriou finančného sveta.

Graf vývoja ceny Bitcoinu.

Capriole Investments uvádza, že ich najviac zaujíma obdobie okolo roku 1971, keď sa dolár oddelil od zlata. Zlato sa vtedy zmenilo na šialeného uchovávateľa hodnoty a zostáva ním dodnes. Spoločnosť Capriole Investment verí, že niečo podobné by sa mohlo stať aj s bitcoinom.

„Keďže zlato bolo v 70-tych rokoch oveľa menšie (a bitcoin je teraz v porovnaní s tým menší), má potenciál urobiť obrovské pokroky počas desaťročia inflácie a vysokých úrokových sadzieb. To je jeden z dôvodov, prečo si myslíme, že Bitcoin bude v tomto desaťročí robiť to isté a ešte viac.“ píše Capriole.

Vývoj ceny zlata od roku 1970.

Trhová kapitalizácia bitcoinu je v súčasnosti len zlomkom trhovej kapitalizácie zlata. Presnejšie asi 2,5 %. Dokonca aj na vrchole býčieho trhu bol Bitcoin len o 10 % taký veľký ako zlato. Podľa Capriole to znamená, že potenciál pre silnú rally v bitcoine je obrovský. Podobný dopyt po bitcoine ako po zlate môže znamenať podľa Capriole výrazný nárast ceny bitcoinu v nasledujúcich rokoch.

Uvedomujem si, že niektorí ľudia budú spochybňovať porovnávanie zlata a bitcoinu, avšak podľa mňa sú tam určité znaky, ktoré majú podobné a možno niektoré sú aj v prospech bitcoinu, takže ja takéto predikcie nepovažujem za nereálne, avšak je to iba moj osobný názor a nie investičná rada.

Zdroj: Správa Capriole Investment

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.