S&P 500 ^GSPC 5,010.6 +0.87%
Nvidia NVDA $795.18 +4.35%
Tesla TSLA $142.05 -3.40%
Amazon AMZN $177.23 +1.49%
Alphabet GOOG $157.95 +1.43%
Apple AAPL $165.84 +0.51%
Microsoft MSFT $400.96 +0.46%
Meta META $481.73 +0.14%

Tyto čtyři akcie mají potenciál růstu až o 60%. Dostanou šanci ve vašem portfoliu?

Pozitivní dynamika akciového trhu v roce 2021 si nenašla cestu do nového roku. Ani tak ale analytici neztrácejí důvěru v obrovský růst těchto titulů.

 

Od začátku roku jsou indexy Dow $DJI S&P 500 $SPY+0.9%a Nasdaq $IXICv červených číslech.

Společnost Goldman Sachs však stále vidí spoustu příležitostí. Společnost z Wall Street totiž letos vydala ratingy "buy" pro několik společností a předpovídá jim významný růst.

Podívejme se tedy na čtyři akcie, na které má Goldman Sachs pozitivní názor. Jedná se však o volatilní tituly, takže před investičním rozhodnutím vždy proveďte vlastní průzkum.

Tesla $TSLA-3.4% 

Společnost Tesla je mezi investory oblíbená. A není těžké pochopit proč: akcie tohoto giganta v oblasti elektromobilů vynesly za posledních pět let neuvěřitelných 2 044 %.

Tesla letos spadla již o 9%

To sice znamená, že dlouhodobí investoři se smějí, ale je důležité si uvědomit, že velké výkyvy mohou nastat oběma směry. Akcie Tesla se v roce 2022 již propadly o přibližně 9 %.

Přesto je Goldman vůči společnosti poměrně býčí. Jeden z jejích analytiků Mark Delaney 10. ledna označil Teslu za nejlepší volbu pro rok 2022. Znovu potvrdil nákupní rating společnosti a zvýšil cílovou cenu na 1 200 USD.

Vzhledem k tomu, že se akcie společnosti Tesla v současné době obchodují za cenu kolem 1 050 USD za kus, znamená cílová cena potenciál růstu ve výši 14 %.

"Domníváme se, že společnost Tesla bude mít vzhledem ke svému vedoucímu postavení v oblasti elektromobilů a svému zaměření na čistou dopravu v širším smyslu nejlepší pozici pro využití dlouhodobého přechodu na elektromobily," napsal Delaney v poznámce investorům.

Optimistický je také ohledně zlepšujících se údajů o ziskovosti a výrobě společnosti.

Ve čtvrtém čtvrtletí Tesla dodala 308 600 elektromobilů, což představuje nový rekord.

"Očekáváme, že Tesla rozšíří marže ve střednědobém horizontu, protože nastartuje důležitý produkt Model Y a také nové továrny v Berlíně v Německu a Austinu v Texasu, a v dlouhodobém horizontu, protože zvýší mix příjmů ze softwaru," dodal analytik.

Micron Technology $MU+2.2% 

Výrobcům polovodičových čipů se od začátku pandemie investorům většinou dařilo. Například Micron Technology se nyní obchoduje o 70 % výše než před dvěma lety.

A Goldman Sachs vidí u tohoto výrobce čipů další růst.

Investiční banka má pro Micron nákupní rating a nedávno zvýšila cílovou cenu ze 101 na 116 dolarů, což naznačuje růst o 19 % oproti současným úrovním.

Micron je jedním z lídrů v oblasti paměťových a úložných řešení. V roce 2021 přinesla společnost celkové tržby ve výši 27,7 miliardy dolarů.

Kč a situace se nadále zlepšovala i ve fiskálním roce 2022, kdy Micron dosáhl dalších výsledků.

V prvním čtvrtletí, které skončilo 2. prosince 2021, společnost dosáhla tržeb ve výši 7,7 miliardy dolarů, což představuje meziroční nárůst o 33 %. Upravený zisk mezitím vyskočil o 177 %.

Společnost Micron získává přibližně 73 % svých příjmů z produktů dynamických pamětí s náhodným přístupem. A společnosti Goldman Sachs se potenciál tohoto trhu líbí.

RAM

"Po nedávných kontrolách v odvětví jsme postupně pozitivnější, pokud jde o výhled nabídky/poptávky DRAM, a to díky příznivé dynamice nabídky a zlepšujícímu se výhledu poptávky," komentoval počátkem tohoto měsíce analytik společnosti Goldman Toshiya Hari.

Match Group $MTCH-0.7%  a Bumble $BMBL+1.7% 

Prostředí, ve kterém zůstáváme doma, způsobené pandemií, podpořilo růst několika společností zabývajících se online seznamováním. To však neznamená, že jsou momentálně miláčky trhu.

Akcie společnosti Match Group, která má v portfoliu značky jako Tinder, Match a Hinge, za posledních 12 měsíců klesly o 19 %. Společnost Bumble - mateřská společnost aplikací Bumble a Badoo - klesla od začátku obchodování loni v únoru o více než 50 %.

Goldman Sachs však u těchto dvou jmen očekává oživení.

"Match Group & Bumble v roce 21 nedosáhly výkonnosti indexu S&P 500 a současné ocenění považujeme za atraktivní vstupní bod do mnohaletého růstového příběhu," napsala minulý týden analytička Alexandra Steiger.

Steigerová oběma společnostem zvýšila doporučení z neutrální na kupovat.

Její cílová cena pro Match je stanovena na 157 USD, tedy o 34 % výše, než na jaké se akcie nacházejí dnes. U společnosti Bumble Steigerová stanovila cílovou cenu na 54 USD, což znamená růst o více než 60 %.

Obě společnosti dosahují solidních růstových čísel. Ve třetím čtvrtletí roku 2021 vzrostly tržby společnosti Match Group o 25 %, zatímco tržby společnosti Bumble o 24 %.

Další zajímavé tipy naleznete např. zde: AMD i Nvidia mají vítr v zádech. Dokážete ale vybrat správně? Tyto dvě neznámé akcie mohou v příštím roce přinést obrovské zhodnocení. Tyto tři EV akcie si nesmíte nechat ujet!

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Tyjo, dalších 14 % na Tesla akciích 🤔

Víc takových příspěvků!