S&P 500 ^GSPC 5,180.74 +1.03%
Nvidia NVDA $921.52 +3.79%
Meta META $465.68 +3.04%
Tesla TSLA $184.76 +1.97%
Microsoft MSFT $413.54 +1.69%
Amazon AMZN $188.70 +1.34%
Apple AAPL $181.71 -0.91%
Alphabet GOOG $169.83 +0.50%

4 dôvody prečo kúpiť akcie Shopify

Ceny akcií Shopify už roky stúpa a pre niektorých investorov to už nemusí byť atraktívna príležitosť, len či to je pravda...Shopify padlo takmer o 60% od all time high a to určite stojí za pozornosť! Rozoberieme si 4 dôvody prečo to môže byť atraktívna príležitosť pre investorov.

 

Cena Shopify $SHOP+3.9% bola posledné mesiace určite vysoko, ale dostali sme sa do pozície aj z dôvodu konfliktu na Ukrajine a podobne, že akcie sa nám prepadli a to môžeme brať ako výbornú príležitosť na vstup do pozície.  Analyzujeme si 4 dôvody prečo je zaujímavé zvážiť nákup týchto akcií.

1. Platforma pre spoločnosti, ktoré si cenia značku

Možnosti elektronického obchodu sa rozdelili na dve veľmi odlišné cesty. Niektorí obchodníci si cenia publikum a zapojenie, ktoré prináša veľký hráč ako Amazon $AMZN+1.3% , so stovkami miliónov spotrebiteľov, ktorí sa každý deň hrnú na platformu Amazon. Byť obchodníkom na Amazone má však svoju cenu. Platforma aktívne komoditizuje dodávateľov a abstrahuje akúkoľvek formu diferenciácie značiek, aby zabezpečila, že spotrebitelia získajú maximálnu hodnotu. Samozrejme, rozsah a dosah platformy Amazon je veľmi ťažké napodobniť. Pre každého obchodníka, ktorý je rád, že môže nasadiť svoju identitu značky na platformu Amazon, existujú aj iní, ktorí sa stále chcú zapojiť do viackanálového obchodu a zároveň si zachovať silnú prítomnosť značky.

Tu prichádza na rad Shopify. Shopify urobilo veľmi úspešný biznis tým, že umožnilo obchodníkom dostať sa online len za 30 USD mesačne môžu malé a stredné podniky použiť kreditnú kartu na vytvorenie internetového obchodu a spravovanie aktualizácií cien, koordináciu zásob a prijímanie platieb.

Ako sa ukazuje, nie sú to len malé a stredné podniky, ktoré oceňujú jednoduchosť používania, ktorú Shopify umožňuje. Shopify nedávno prijal veľkých obchodníkov, ktorí si chcú zachovať svoju vlastnú identitu značky v elektronickom obchode, a priviedol väčších zákazníkov, ako sú Lord a Taylor, Heineken...Preukázaný úspech obchodného modelu Shopify zaznamenal, že sa posunul na pozíciu č. 2 v podiele na trhu elektronického obchodu v USA, za Amazonom, ktorý je s určitým značným náskokom #1.

2. Náklady na výmenu sú vysoké

Aj keď existujú iní poskytovatelia umožnenia elektronického obchodu, ako napríklad Squarespace $SQSP+0.6%  a BigCommerce $BIGC+4.7% , realita je taká, že väčšina obchodníkov, ktorí so svojou ponukou elektronického obchodu získajú nejaký úspech alebo trakciu, má tendenciu zostať na rovnakej platforme.

Ak všetko funguje, zvyčajne nestojí za bolesť a námahu pohybovať sa po platformách elektronického obchodu. Presun platforiem predstavuje zbytočné integračné riziko s novým dodávateľom a stratu údajov v kombinácii s potenciálnym prerušením prevádzky. Zotrvačnosť je zvyčajne na dennom poriadku pri presúvaní platforiem elektronického obchodu.

Údaje ma však tiež empiricky privádzajú k tomu názoru, že napriek relatívne vysokej chybovosti medzi malými a strednými podnikmi Shopify vykazuje konzistentný nárast výnosov na kohortu pre každú triedu obchodníkov. Táto skutočnosť naznačuje, že obchodníci, ktorí prosperujú, majú tendenciu zostať okolo a neopúšťajú platformu.

Shopify má dva segmenty, jedným z nich sú predplatné riešenia, ktoré predstavujú opakujúce sa príjmy, ktoré Shopify získava zo svojho umožnenia elektronického obchodu, a obchodné riešenia, čo sú príjmy založené na transakciách za doplnkové služby poskytované na platforme.

3. Široká škála možností v oblastiach ako Fintech

Shopify má veľa možností a je teraz veľkým hráčom Fintech. Čo je na Shopify najzaujímavejšie, je významná možnosť, ktorú tento biznis vyvinul za posledných pár rokov. Trójsky kôň Shopify je nástroj elektronického obchodu, ktorý sa rozširuje na komplexnú ponuku zahŕňajúcu platby, plnenie a logistiku, financovanie a ďalšie potreby.

Predpokladom Shopify je v podstate zachytiť všetky výdavky na doplnkové služby, aby sa umožnil každý dolár elektronického obchodu, s ktorým obchodníci na platforme obchodujú. Obchod tu preukazuje zmysluplný úspech 51 % z celkového hrubého objemu tovaru na platforme Shopify sa uskutoční prostredníctvom platieb Shopify, čo je nárast o 46 % oproti predchádzajúcom roku.

Spoločnosť využíva svoj partnerský ekosystém, aby umožnila svojim obchodníkom nové služby a pridanú hodnotu. Podnik má ekosystém viac ako 40 000 partnerov, ktorí aktívne verbujú nových obchodníkov na platformu Shopify, a aktívnu armádu vývojárov, ktorí vytvorili viac ako 8 000 aplikácií, z ktorých Shopify získava podiel na príjmoch za transakcie aplikácií.

Služba Shopify umožňuje poskytovanie nových služieb v oblastiach, ako je cezhraničný elektronický obchod prostredníctvom svojho partnera Global-e Online $GLBE+2.7% a platbu na splátky prostredníctvom partnerstva so spoločnosťou Affirm $AFRM+3.1% . Podnik tiež podporuje spotrebiteľské objavovanie obchodníkov v elektronickom obchode Shopify prostredníctvom svojej aplikácie Shop, čím spája svoj obchodný ekosystém so spotrebiteľmi a pomáha zvyšovať povedomie, zapojenie a nakoniec aj výnosy.

4. Ocenenie je konečne na úrovni, ktorá ma zaujíma

Pri súčasných cenách ma obzvlášť zaujalo, že na základe pomeru cena/predaj počas nasledujúcich 12 mesiacov sa Shopify teraz obchoduje nižšie, než sú jeho pandemické minimá, a teraz je v rámci svojho dlhodobého rozpätia 10 až 15-násobku predaja NTM. Obchod sa tiež obchoduje s nižšími násobkami, ako keď bola sadzba 10-ročných dlhopisov podstatne vyššia, než je v súčasnosti.

Podľa mňa je Shopify oveľa lepší biznis ako ten spred troch či štyroch rokov. Vytvoril rozsiahlejší ekosystém s viacerými partnermi a ďalšími stimulmi pre obchodné príjmy. Vzhľadom na súčasné podmienky na trhu uznávam, že existuje riziko, že Shopify by sa mohol obchodovať nižšie ale ako vstup je to už určite teraz výhodný.

Zhrniem to rýchlo pretože dosť informácií som vymenoval, Shopify určite napreduje je číslom 2, čo je vysoká priečka a digitalizácia napreduje a obchod opúšta kamenné predajne a prechádza do E-shopov. Ja sám som s kamarátom skúsil model Shopify, vytvorili sme e-shop a za tých 30 USD je to určite super a preto nepochybujem, že táto spoločnosť bude napredovať. Samozrejme toto nie je investičná rada iba môj názor.

Zdroj: Seekingalpha.com

Zaujali vás akcie Shopify po tejto analýze?

Vote to see the results! 16 answers already!

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

maju určite dobrý business model

60% prepad ceny je teda zaujímavý :O