S&P 500 ^GSPC 5,099.96 +1.02%
Alphabet GOOG $173.69 +9.97%
Nvidia NVDA $877.35 +6.18%
Amazon AMZN $179.62 +3.43%
Microsoft MSFT $406.32 +1.82%
Tesla TSLA $168.29 -1.11%
Meta META $443.29 +0.43%
Apple AAPL $169.30 -0.35%

Bu 2 savunmacı temettü hissesi, durgunluğu sorunsuz atlatmanıza yardımcı olacak

Halil Toprak
23. 1. 2023
5 min read

Eğer gerçekten zor bir dönemden geçiyorsak ve bir resesyonun eşiğindeysek, atılacak tek iyi adım iyi bir geri çekilme arayışı olabilir. Bu sığınak, düzenli ve sürdürülebilir ödemeleriyle bu zorlu dönemde yatırımcılara büyük ölçüde yardımcı olabilecek defansif temettü hisseleri olabilir.

Neden defansif temettü hisselerini araştıralım?

Temettü hisseleri durgunluk dönemlerinde çeşitli nedenlerle iyi bir seçim olabilir:

Gelir: Durgunluk sırasında birçok yatırımcı piyasaların düzelmesini beklerken gelir elde etmenin yollarını arayabilir. Temettü hisse senetleri istikrarlı bir gelir akışı sağlayabilir ve bu da özellikle zor ekonomik zamanlarda cazip olabilir.

Finansal istikrar: Temettü ödeyen şirketler finansal olarak daha istikrarlı olma eğilimindedir ve tutarlı bir kazanç geçmişine sahiptir. Bu da onları durgunluk dönemlerinde temettü ödemesi yapmayan hisse senetlerinden daha az riskli hale getirebilir.

Temettü Getirisi: Temettü ödeyen hisse senetleri durgunluk sırasında daha yüksek bir getiri sunabilir çünkü hisse senedi fiyatları düşebilir, ancak temettüler aynı kalabilir veya artabilir.

Bunlar, uzun bir temettü ödeme geleneği olan hisse senetlerine odaklanmanın ana nedenlerinden bazılarıdır. İşte iki ilginç ipucu 👇

Philip Morris Uluslararası

$PM-1.1%
  • Temettü Getirisi: %4,95
  • PM, son 12 yılda (bu yıl 13) düzenli temettü artışları ile 123 yıl üst üste temettü ödemiştir.

Böyle bir belirsizlik döneminde yeni yatırım fikirleri ararken Philip Morris International açık ara bir numaralı tercihtir. Tütün endüstrisinin popülaritesinde kademeli bir düşüş görülse de, bu düşüş ürün fiyatlarındaki artışlar ve tütün ürünlerindeki yeniliklerle dengelenmektedir.

Sigara ve tütün şirketleri, yavaşlayan bir ekonomiyi atlatabileceklerini ve yine de yatırımcılara daha yüksek temettü ödemeleri yapabileceklerini zaman içinde kanıtladılar.

İçinde bulunduğumuz mali yıl için %85'in üzerinde bir temettü ödeme oranına sahip olan Philip Morris, yıllık temettü artışındaki etkileyici çizgisini sürdürmeye ve işinin gücünü ve dayanıklılığını göstermeye hazır görünüyor.

Philip Morris hissesinin bu yıl için sağlam bir seçim olduğuna inanıyorum, çünkü güçlü temettülere ve cazip değerlemelere sahip savunma odaklı şirketler genellikle durgunluk ortamında daha iyi performans gösterme eğilimindedir (elbette bu bir kural değildir).

2008' de Altria'dan ayrılan Philip Morris, net satışlara göre dünyanın en büyük sigara ve tütün şirketidir. 180'den fazla ülkede satılan en tanınmış ve en çok satan ürün Marlboro markasıdır. Portföyünde, alev geciktirici tütün ürünlerinde sektör lideri olan IQOS ısıtmalı tütün cihazı da bulunmaktadır.

Genel olarak, sigara üreticileri gibi ürünleri insanların günlük yaşamları için "gerekli" olan defansif şirketlerin hisse senetleri, zorlu bir piyasa sırasında iyi performans gösterme eğilimindedir.

Kimberly-Clark

$KMB-0.9%
  • Temettü verimi: %3,42
  • KMB, 2022 yılından bu yana Temettü Kralları kategorisinde yer alıyor, yani 50 yıldır sürekli olarak temettü ödüyor ve artırıyor.

Kimberly-Clark, ekonomik koşullardan bağımsız olarak hissedarlara nakit iade etme konusunda olağanüstü bir geçmişe sahip olan bir başka en iyi temettü ödeyen hisse senedidir.

Bu nedenle, KMB'nin, özellikle temettü ödemeleri yoluyla hissedarlara sermaye iadesi yapmaya devam etmesi nedeniyle, kendilerini ayı piyasasındaki dalgalanmalardan korumak isteyen yatırımcılar için iyi bir seçim olduğunu düşünüyorum.

Temettüler sizin için yeterli değilse, umutsuzluğa kapılmanıza gerek yok; temettü artışlarına ek olarak, Kimberly-Clark düzenli olarak hisse geri alımları yoluyla hissedarlara sermaye iadesi yapmaktadır.

Kimberly-Clark, tüketicilerin isteğe bağlı ürünlere yönelik harcamalarını azalttığı ve temel ihtiyaçlara daha fazla harcama yaptığı zorlu bir faaliyet ortamında sürekli büyüme sağlamak için iyi bir konuma sahiptir.

Kimberly-Clark Corporation, ağırlıklı olarak kağıt bazlı tüketici ürünleri üreten çok uluslu bir Amerikan kişisel bakım şirketidir. Şirket, hijyen kağıt ürünleri ile cerrahi ve tıbbi aletler üretmektedir.

İyi çeşitlendirilmiş küresel tüketici ürünleri şirketi 175 ülkede faaliyet göstermekte ve ekonominin durumu ne olursa olsun tüketicilerin ihtiyaç duyduğu çocuk bezi, kağıt havlu ve mendil gibi bir dizi ürün satmaktadır. En bilinen markaları arasında Huggies bebek bezleri ve bebek mendilleri, Kleenex yüz mendilleri, Cottonelle ve Scott tuvalet kağıtları ve Kotex kadın hijyen ürünleri bulunmaktadır.

Bunu göz önünde bulundurarak, işte size her ortamda ihtiyaç duyulan ve duyulacak olan neredeyse ölümsüz ürünlere sahip başka bir şirket.

Hatta bazı analistler, KMB'nin ev ve kişisel ürünlerdeki liderliği ile birlikte olağanüstü hissedar getirisi performansı sayesinde yeni ATH'lere ulaşmak için iyi bir konumda olduğunu söylüyor.

  • Hangi temettü hisselerini tercih edersiniz?
  • Portföyünüzde $PM-1.1% veya $KMB-0.9% var mı? Şahsen ben sadece uzun vadede $PM-1.1% tutuyorum.

Lütfen bunun finansal bir tavsiye olmadığını unutmayın. Her yatırım kapsamlı bir analizden geçmelidir.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.