S&P 500 ^GSPC 5,106.35 -0.19%
Tesla TSLA $187.40 -3.43%
Microsoft MSFT $398.85 -0.85%
Meta META $435.05 +0.56%
Apple AAPL $174.45 +0.55%
Alphabet GOOG $168.73 +0.49%
Nvidia NVDA $881.71 +0.47%
Amazon AMZN $180.81 -0.08%

3 akcie kybernetických společností, které budou masivně benefitovat z nárůstu digitálních útoků

Akcie kybernetických firem se v posledních dnech dostaly do popředí. Důvodem jsou obavy z prudkého nárůstu digitálních útoků v důsledku konfliktu mezi Ruskem a Ukrajinou. Vlády, společnosti i jednotlivci po celém světě tak věnují zvláštní pozornost bezpečnosti svých dat. Proto se podíváme na tři akcie v oblasti kybernetické bezpečnosti, které je třeba sledovat. 

Cybersecurity, zdroj: canva

Popularita kybernetické bezpečnosti roste, protože závod v digitalizaci a technologickém pokroku vyžaduje ochranu důležitých informací, sítí a programů před digitálními útoky. Cílem kybernetických útoků je obvykle získat přístup k citlivým informacím nebo je zničit a vylákat od uživatelů peníze. Vzhledem k tomu, že dnešní hackeři jsou stále sofistikovanější, je provádění kybernetické bezpečnosti stále náročnější.

3 nejlepší akcie v oblasti kybernetické bezpečnosti:

1. NortonLifeLock $NLOK-2.3% 

Pětiletá graf akcie NLOK, zdroj: Google Finance 

NortonLifeLock Inc. je společnost zabývající se řešeními kybernetické bezpečnosti, která se podle žebříčku Quant Rankings společnosti Seeking Alpha umístila na 1. místě ze 45 ve svém odvětví. Společnost chrání počítače a mobilní zařízení po celém světě před malwarem, viry a online hrozbami. Má vynikající vyhlídky na dlouhodobý růst vzhledem ke svým rozvíjejícím se bezpečnostním schopnostem a nedávné akvizici antivirové společnosti Avast.

Akvizice společnosti Norton umožňuje oběma softwarovým společnostem výrazně zvýšit uživatelskou základnu a společně se zaměřit na silnější ochranu identity a soukromí. Jejich společná síla jim pomůže posílit kybernetickou bezpečnost. Společnost má nadále silnou rozvahu a nedávné zisky v souladu s prognózami.

2. Palo Alto Networks $PANW+0.1%

Pětiletá graf akcie PANW, zdroj: Google Finance 

Společnost PANW je další akcií v oblasti kybernetické bezpečnosti, kterou je třeba zvážit. Firma poskytuje řešení kybernetické bezpečnosti po celém světě. PANW nabízí zařízení firewall a software a předplacené služby, které pokrývají hrozby pro počítače a mobilní zařízení. Kybernetická bezpečnost žádaná a společnost PANW je předním hráčem v oblasti kybernetické bezpečnosti s hvězdnými známkami hybnosti a vykazuje silné ukazatele ziskovosti i růstu.

CEO společnosti Nikesh Arora k výsledům za poslední čtvrtletí: "Za těmito výsledky stojí transformace našeho podnikání v oblasti firewallů a naše zaměření na zachycení růstu v oblasti zabezpečení nové generace... Potěšila nás naše schopnost zvýšit tržby z našich produktů o 21 %. To přispělo k nárůstu tržeb za 2. čtvrtletí a bylo hlavou našeho plánovaného růstu v polovině desítek procent za celý rok, který budeme zvyšovat,"

Společnosti PANW se podařilo meziročně zvýšit počet svých klientů v oblasti zabezpečení o 48 %, což naznačuje, že bychom měli být svědky robustní expanze marží, protože zákazníci budou i nadále utrácet za své potřeby v oblasti kybernetické bezpečnosti.

3. Rapid7 $RPD+0.9% 

Pětiletá graf akcie RPD, zdroj: Google Finance 

Rapid7, Inc. je společnost zabývající se řešeními v oblasti kybernetické bezpečnosti, která se zaměřuje na cloudová řešení zaměřená na vývoj softwaru využívajícího cloud k vývoji a provozu škálovatelných aplikací pro řízení kybernetických bezpečnostních rizik. Akciím technologických společností se v posledních několika letech dařilo. Navzdory volatilitě trhu by technologie, jako je cloud computing, měly zažít vítr v zádech. V souvislosti se zaměřením na digitální transformaci dochází k sekulárnímu posunu směrem ke cloud computingu a softwaru, z čehož těží právě kybernetická bezpečnost.

Společnost vykazuje vynikající růst a má silnou zákaznickou základnu, která stále roste.

Závěr

Kybernetická bezpečnost má dlouhodobý vítr v zádech. Pro investory, kteří chtějí zvážit investici do společností poskytujících řešení kybernetické bezpečnosti představuje tahle trojice akcií pravděpodobně tu nejlepší možnou volbu. Investoři tím mohou zmírnit některé obavy, které na trzích převládají a pokusit se těžit z aktuální situace. 

Autorem původního článku je Steven Cress. Nejedná se o investiční doporučení a případné investiční rozhodnutí je jen ve vašich rukách.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @michalsnobl má karmu 143 a je členem této skupiny od 17/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Jinou společnosti, kterou jsem do teď znal byl Norton :D

Norton je z nich asi nejznámější, hodně se o něm mluvilo právě ve spojitosti s akvizicí Avastu

Netuší někdo proč Avast posledních pár dnů tak narostl když se měsíce plácal na místě a je pár dní od delistingu z burzy? Co vím tak částka, za kterou se to vykoupí je už nějakou dobu dana a nic se tam nezměnilo.