S&P 500 ^GSPC 5,048.42 -0.46%
Meta META $441.38 -10.56%
Tesla TSLA $170.18 +4.97%
Nvidia NVDA $826.32 +3.71%
Microsoft MSFT $399.04 -2.45%
Alphabet GOOG $157.95 -1.96%
Amazon AMZN $173.67 -1.65%
Apple AAPL $169.89 +0.51%

Varování zkušeného investora: Užijte si letošní růst, na cestě je recese nebo ještě něco horšího

Jak často dochází vlastně k recesi doprovázeného nárůstem nezaměstnanosti ptáte se? No, pravděpodobně častěji než si myslíte. Je to totiž přibližně jednou za 3 a čtvrt roku. Názor na to, kdy by mohlo dojít k té další a z jakých důvodů, nám ale včera zveřejnil jeden velmi známý a zkušený investor, jehož investiční portfolio dosahuje téměř 16 miliard dolarů. Jak myslíte, že se proti ní připravuje on?


Známý investor Carl Icahn včera uvedl, že na obzoru může být ekonomický pokles, a proto se chce chránit před prudkým výprodejem na trhu. Ano, ten samý Carl Icahn, který nedávno vyzval Warrena Buffetta 😅: Warren Buffett vs. legendární investor Carl Icahn. Co ho přivedlo k sázce proti Věštci z Omahy?

"Myslím si, že by klidně mohla přijít recese nebo ještě něco horšího," řekl Icahn v pořadu Closing Bell Overtime na CNBC Scottu Wapnerovi. "Posledních několik let jsem měl vše zajištěné. Máme silné zajištění proti dlouhým pozicím a snažíme se být aktivističtí, abychom získali tuto výhodu... Jak můžete slyšet, jsem negativní. V krátkodobém horizontu ani nepředvídám."

https://twitter.com/tellittoal/status/1506464757221662726 

Zakladatel a předseda představenstva Icahn Enterprises kromě toho také uvedl, že prudce rostoucí inflace je hlavní hrozbou pro globální ekonomiku, zatímco rusko-ukrajinská válka jen zvýšila nejistotu v jeho výhledu. Federální rezervní systém (Fed) navíc poprvé po více než třech letech zvýšil úrokové sazby ve snaze bojovat s inflací, která dosahuje nejvyšší úrovně za posledních 40 let. 

CPI inflační data graf 

Předseda Fedu Jerome Powell tento týden přislíbil tvrdý postup proti prudce rostoucím cenám a naznačil, že je otevřen většímu zvýšení sazeb než tradičních 25 bazických bodů. "Opravdu nevím, jestli se jim podaří zkonstruovat měkké přistání," řekl Icahn. "Myslím, že dojde k tvrdému přistání... Inflace je hrozná věc, když se rozjede."

Icahn, dlouholetý aktivistický investor ale také nedávno řekl, že podle něj je třeba napravit systém správních rad společností a že slabý management může vést ke katastrofám. "V korporátní Americe neexistuje žádná odpovědnost. Máte několik velmi dobrých společností, několik velmi dobrých generálních ředitelů, ale příliš mnoho těch, kteří na to nestačí," řekl.

Aby se připravil na recesi v Americe, tak se Icahn rozhodl shortovat a vsadit si proti nákupním centrům a komerčním nemovitostem. Poměrně odlišná taktika od například Roberta Kiyosakiho, nemyslíte 🤔? Trápí vás inflace? Robert Kiyosaki varoval investory a prozradil svůj geniální plán obrany

Pokud se vám můj text líbil, tak mi nezapomeňte dát zde na Bulios follow abyste dostali notifikace o mých dalších příspěvcích, rozhodně vás toho v budoucnu čeká víc 😉. -> 4 děsivé pravdy o Bitcoinu, které by mohly znamenat jeho konec a v budoucnu způsobit masivní pád

DISCLAIMER: Nejsem investiční profesionál, ale jen zaujatý retailový investor, takže se nejedná o investiční doporučení. Zdroj

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

o recesi teď mluví snad každý :/

LOL - "V korporátní Americe neexistuje žádná odpovědnost" 😂😂😂

v podstatě jen velmi malá

Tyjo, Kiyosaki...ted Icahn 🤔 Snad už každý až na mě vidí recesi 😂

Už to tak vypadá 😅. Ještě se ale nepřidala Cassandra (@MichaelJBurry) pokud se nepletu 😉

I Musk to předpovídá 🤷

Ajo vlastně, úplně jsem zapomněl, že se zbavil $OXY+0.8% ve stejný týden jako Buffett nakoupil za 5 miliard dolarů 😂

vtipné jak se jejich názory značně rozcházejí

Fed tu inflaci zkrotí do konce roku jak nic, uvidíte 😉

Tím bych si opravdu nebyl tak jistý 😄

tím bych si tak jistý opravdu nebyl :/

Tak to si někam zapíšeme a za rok si to tady povíme :D

Kája nám v poslední době už trochu blbne 😂 Jako shortovat nákupní centra a komerční nemovitosti mě dostalo

Taky jsem nad tím přemýšlela, zajímavá taktika 🤔

blbost

Balls deep takzvaně :D