S&P 500 ^GSPC 5,321.41 +0.25%
Tesla TSLA $186.60 +6.66%
Meta META $464.63 -0.90%
Microsoft MSFT $429.04 +0.87%
Apple AAPL $192.35 +0.69%
Nvidia NVDA $953.86 +0.64%
Alphabet GOOG $179.54 +0.61%
Amazon AMZN $183.15 -0.21%

Začínáte investovat? Tyto 3 chytré investice mohou obohatit vaše portfolio na dlouhou dobu

Sestavování portfolia pro začátečníky není žádná legrace, jelikož je na trhu tolik možností, analýz a článků ohledně akcií, že je velmi těžké vybrat nějaké favority. Proto vám dnes chci trochu pomoct s výběrem a představím vám 3 volby, které vás obohatí o silný růst prodeje, trvalou konkurenční výhodu a velkou tržní příležitost.

Které 3 investice vás mohou obohatit?

Neříkám, že tyto volby jsou správné a nebo správné pro vás, každý investor se zaměřuje jinak. Někdo krátkodobě, dlouhodobě, na ziskové akcie, trendy akcie, krypto a podobně. Proto se nedá tento článek zacílit na žádnou z konkrétních skupin a jedná se pouze o návrh akcií, které by mohli mít úspěch.

 

1. Airbnb $ABNB-1.6% 

 

Airbnb $ABNB-1.6%  se stalo synonymem pro cestování. Její platforma uvádí seznam nemovitostí od více než čtyř milionů hostitelů a pomáhá lidem zařídit ubytování v tisících městech po celém světě. Díky tomuto obchodnímu modelu je Airbnb $ABNB-1.6% agilnější než tradiční hotely, protože dokáže přidat nové nemovitosti během několika minut, aniž by utrácel mnoho peněz. Mezitím stavba nového hotelu stojí miliony dolarů a trvá roky, než se dokončí.

Obchodní model Airbnb $ABNB-1.6% také znamená, že hosté mají přístup k širší škále možností ubytování, a to jak z hlediska umístění, tak z hlediska typu nemovitosti. Můžete si například rezervovat pobyt v pobřežní chatě, příměstském domě nebo městském bytě. Nebo můžete jít s něčím exotičtějším, jako je stromový dům v havajské džungli nebo hrad na španělském venkově. Žádný hotel nemá takový rozsah.

Kolektivně tato konkurenční výhoda učinila z Airbnb $ABNB-1.6% finanční tahouna. V loňském roce se tržby prudce zvýšily o 77% na 6 miliard dolarů a společnost vygenerovala volné peněžní toky ve výši 2,2 miliardy dolarů, což je nárůst ze ztráty 667 milionů dolarů v předchozím roce.

Při pohledu do budoucna management odhaduje svůj celkový adresovatelný trh (TAM) na 3,4 bilionu dolarů.

  • Akcie nabízí velmi dobře zpracovaný business model s velkou vizí a predikcí do budoucna, právě proto by mohla získat místo i ve vašem portfoliu.

2.CrowdStrike $CRWD+0.2%

 

CrowdStrike Holdings $CRWD+0.2% se stala zlatým standardem v zabezpečení koncových bodů. Její cloudová platforma pomáhá klientům chránit jejich IT ekosystémy crowdsourcingem bilionů bezpečnostních signálů každý týden z milionů chráněných zařízení. Poté se opírá o umělou inteligenci a behaviorální analýzu, aby detekoval a předcházel hrozbám. Za tímto účelem CrowdStrike $CRWD+0.2% těží z výkonného síťového efektu, protože každý datový bod dělá jeho AI engine o něco chytřejším, a to udržuje CrowdStrike $CRWD+0.2% na špici inteligence hrozeb.

V roce 2021 společnosti Gartner a Forrester Research uznaly CrowdStrike $CRWD+0.2% jako lídra v oblasti zabezpečení koncových bodů a společnost získala nejlepší podíl na trhu ve světě 14,4%, což je o čtyři procentní body více než v roce 2020. Není divu, že CrowdStrike $CRWD+0.2% přinesl další působivý finanční výkon. Tržby v loňském roce vzrostly o 66% na 1,5 miliardy dolarů, což bylo podpořeno 65% růstem klientely a volný peněžní tok vyskočil o 51% na 441 milionů dolarů.

  • Zapůsobil na vás tento business model?

 

3.Vanguard S&P 500 ETF $VOO+0.3% 

Nejčastěji zmiňovaný fond, který vás dokáže ochránit, ale i přinést zisky.

Za mě je to jedna z nejlepších možností pro začátečníky, ale i pokročilé investory. Sám jsem ze začátku své investiční kariéry investoval do tohoto fondu a neustále pozici navyšuji.

Nakonec by vaším cílem mělo být vybudovat diverzifikované portfolio nejméně 1ř- 25 akcií (klidně i víc pokud jde o diverzifikaci). To neznamená, že musíte investovat do všech tržních sektorů. Měli byste investovat do sektorů, které vás zajímají, a měli byste své peníze vkládat pouze do podniků, kterým rozumíte.

Cílem diverzifikace je zmírnit riziko tím, že zajistíte, aby vaše finanční pohoda nezávisela příliš na jednom podniku. Samozřejmě bude nějakou dobu trvat, než vyzkoumáte a nakoupíte například 25 různých akcií, a to je v pořádku. Mezitím bych přidělil většinu svých peněz vanguard S&P 500 ETF $VOO+0.3%. Tento indexový fond je navržen tak, aby sledoval širší index S&P 500, což znamená, že můžete těžit z okamžité diverzifikace. A s poměrem nákladů pouhých 0,03% byste zaplatili pouze 3 dolary v ročních poplatcích v portfoliu 10 000 dolarů.

Ještě lepší je, že index S&P 500 $^GSPC+0.3% vygeneroval za posledních 20 let anualizovaný výnos 7,2%. Za předpokladu, že toto tempo bude pokračovat, vaše peníze by se během příštích 20 let téměř zečtyřnásobily.

  • Za mě nejlepší volba z pohledu výnosu a diverzifikace v dlouhodobém horizontu, pokud jste začátečník a nevíte si rady.

 

Přesto však upozorňuji, že se nejedná o finanční poradenství. Každá vaše investice musí projít důkladnou analýzou.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @pb2205 má karmu 428 a je členem této skupiny od 23/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Vanguard S&P 500 ETF je prostě jistota, tím člověk v dlouhodobém horizontu nic nezkazí :))

Lze koupit VOO u evropskych brokeru?

XTB ho nenabízí.

u drtivé většiny ano

popřípadě můžete vybrat S&P 500 ETF od jiné firmy

Když jsem začínal tak Trading 212 nabízel velké množství těchto Vanguard ETF.

Hlavně pokud začínáte investovat, tak dbejte prvně na osobní rozvoj a investice do sebe, neinvestujte pořádně dokud tomu nerozumíte, pak přícházíte o peníze. Jen takový dodatek k článku, jinak $VOO+0.3% je dobré pro začátek.

Přesně tak, osobní rozvoj je základ👆

investovat jen do toho, čemu rozumím

Super článek, myslím si, že si z toho může vzít něco začínající investor.