S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

All in: Známý miliardář sází vše na jedinou kartu - Bitcoin

Mnoho lidí již pochopilo, že bitcoin a kryptoměny mohou být opravdovou světovou revolucí. Ať už z technologického nebo sociálního hlediska. Mnoho bohatých investorů a podnikatelů však zůstává na skeptičtější straně spektra. To se pomalu mění, ale mnoho z nich stále zůstává věrných svým ověřeným způsobům a tradicím. Najde se však jedna naprosto extrémní výjimka: MicroStrategy miliardáře Saylora si vzala půjčku na dalších 205 milionů dolarů na nákup bitcoinů. To je další extrémně bullish bet na krypto!

Bitcoin v posledních dnech opět nabírá na síle



MicroStrategy  $MSTR+10.0% , firma zabývající se analýzou dat, kterou vede miliardář a kryptoměnový ultrabull Michael Saylor, v úterý oznámila, že jedna z jejích dceřiných společností si vzala půjčku ve výši 205 milionů dolarů na nákup dalších bitcoinů $BTCUSD-1.1%.

Akcie MicroStrategy na zprávy nereagují. Naopak relativně hezky korelují s cenou Bitcoinu

Společnost MicroStrategy tak opět zvýšila své dluhové zatížení.
V pondělním ranním podání regulačním orgánům společnost MicroStrategy zveřejnila, že její dceřiná společnost MacroStrategy ve středu uzavřela dohodu s věřitelem Silvergate Bank $SI, který se zaměřuje na kryptoměny, o převzetí úvěru ve výši 204,7 milionu dolarů, po odečtení poplatků a nákladů na uzavření, který plánuje použít na nákup bitcoinů.

Tříletý úvěr byl zajištěn bitcoiny v hodnotě přibližně 820 milionů dolarů, což představuje asi 12 % celkových zásob kryptoměn společnosti MicroStrategy; podmínky dohody vyžadují, aby v zástavě byly bitcoiny v hodnotě nejméně 410 milionů dolarů.

Saylor ve svém prohlášení uvedl, že půjčka dává společnosti MicroStrategy příležitost "zvýšit náskok" jako veřejné společnosti s největší investicí do bitcoinu.

Společnost, která začala nakupovat kryptoměnu do své bilance v srpnu 2020, uvádí, že nyní drží přibližně 125 051 bitcoinů 😂🚀, které nakoupila za téměř 3,8 miliardy dolarů, tedy za průměrnou cenu 30 200 dolarů za minci - část z nich byla nakoupena s pomocí dluhu ve výši přibližně 2,2 miliardy dolarů.

Toto by mohla být jedna z dalších bullish zpráv pro kryptoměnovou jedničku. Cena bitcoinu se v posledních dnech pohybuje opět vzhůru. Očekává se i opětovné proražení hodnoty 50 000$. No a pak nezbývá než doufat v další bullrun a nové ATH 😇🚀

Toto není investiční doporučení. Jde čistě o můj souhrn informací na základě dat a zpráv dostupných informací. Jako odrazový můstek mi posloužil článek Jonathana Ponciana. 

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @investorskey má karmu 69 a je členem této skupiny od 23/01/2022. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Já diverzifikuji 😁

Chtěl bych mít koule jako tenhle chlap 😅

Hej žejo 😂 já se vždycky snažím investovat tak, abych mohl v klidu spát... bejt na jeho místě tak už jsem tři roky nezamhouřil oko 😂