S&P 500 ^GSPC 5,064.2 +0.91%
Nvidia NVDA $858.11 +3.34%
Amazon AMZN $184.72 +3.20%
Apple AAPL $173.03 +2.20%
Alphabet GOOG $168.46 +1.75%
Microsoft MSFT $397.84 +0.73%
Meta META $441.68 +0.57%
Tesla TSLA $180.02 +0.02%

JPMorgan tvrdí, že tyto 3 akcie zaznamenaly své dno, jsou tak jasným nákupem

Pavel Botek
11. 2. 2023
6 min read

Analytici JPMorgan představili 3 tipy na akcie, které jsou dle jejich názoru výrazně podhodnocené. U všech 3 dávají rating buy, a navíc představují i cenové cíle, které jsou poměrně zajímavé.

Silná zpráva o pracovních pozicích je v těchto dnech v rozporu s přáním Fedu. Myšlenka je taková, že pokud bude na trhu práce stále příliš ''horko'', Fed nebude mít zájem uvolňovat svou přísnou měnovou politiku v rámci pokračujícího úsilí o zkrocení inflace. A to je scénář, kterému se trh chce vyhnout po sérii mnoha navyšování sazeb.

Hlavní stratég JP Morgan Asset Management David Kelly si však myslí, že poslední čísla jsou lichotivější než si trh myslí, a věří, že způsob, jakým jsou údaje hlášeny, zkreslují realitu, která pod povrchem skrývá už nyní zajímavé příležitosti.

V tomto kontextu Kellyho analytičtí kolegové z banky doporučují investorům, aby se opřeli o několik jmen, která odpovídají určitému profilu; v poslední době výrazně klesla cena, ale jsou připraveni kráčet vpřed, respektive růst. Tohle je tedy jejich výběr 👇

ChargePoint $CHPT+7.0%  

ChargePoint je jednou z nejvýznamnějších společností na trhu s elektrickými vozidly. Provozuje jednu z největších sítí nabíjecích stanic pro elektromobily na světě s vedoucí pozicí v Severní Americe. Společnost má více než 211 000 nabíjecích stanic v USA a Evropě.

Bohužel, v posledním čtvrtletí fiskálního roku 2023 se ChargePoint potýkal s problémy v dodavatelském řetězci, což mělo negativní dopad na jeho finanční výsledky. Přestože tržby vzrostly o 93 % oproti minulému roku, trh nebyl s výsledky spokojen a akcie společnosti klesly. Analytik Bill Peterson z JP Morgan však upozorňuje na současné potíže a vysvětluje, proč je stále optimistický ohledně ChargePointu. Podle něj společnost má potenciál k dalšímu zlepšení a k dosažení pozitivního volného peněžního toku do konce roku 2024.

Bill Peterson z JP Morgan však upozorňuje na současné problémy, ale uvádí důvody, proč zůstat i přes určité obavy nadále býčí 👇

„Zatímco omezení nabídky obecně ustupují, společnost stále čelí protivětru nákladů, takže se nyní očekává, že celoroční marže budou pod očekáváním (ačkoli přímo v souladu s naším náhledem),“ vysvětlil analytik. „Nicméně s tím, že provozní náklady zaostávají za očekáváním a ChargePoint poskytuje solidní provozní páku, jsme stále více přesvědčeni, že ChargePoint může prokázat další zlepšení, aby byl na cestě k pozitivnímu volnému peněžnímu toku do konce roku 2024.“ 

„Stále si myslíme, že rozsah a vedoucí postavení ChargePointu jsou nedoceněny, stejně jako nabídka softwaru a služeb, které, přestože zaostávají za hyper-růstem prodeje připojeného hardwaru, by se měly v nadcházejících letech zrychlit. s rostoucím počtem zákazníků,“ dodal Peterson. Jako takový Peterson hodnotí CHPT jako Overweight (tj. Buy) rating spolu s cenovým cílem 18 USD

Guidewire Software $GWRE+2.2%  

Společnost Guidewire, která se specializuje na poskytování základního softwaru pro pojišťování, je lídrem v digitální transformaci tohoto odvětví. Společnost se snaží přesunout své zákazníky na svou cloudovou platformu, která pokrývá vše od správu, upisování a analýzy. Tento trh je stále nevyvinutý a nabízí tak velký prostor pro růst.

Ve čtvrtém čtvrtletí fiskálního roku 2022 se společnost Guidewire potýkala s obavami z poklesu poptávky v důsledku nejisté ekonomické situace, což se projevilo v meziročním poklesu jejích akcií o 48 %. Navzdory tomu Alexej Gogolev z JP Morgan vidí budoucí potenciál růstu pro tuto společnost. Domnívá se, že Guidewire má jednu z předních konkurenčních pozic, což jí umožňuje vést integraci softwaru a úspěšně přejít na cloudové řešení pro pojišťovací společnosti. Gogolev odhaduje, že by Guidewire mohla potenciálně zdvojnásobit své příjmy migrací svých stávajících zákazníků na cloud.

Gogolev navrhuje koupit akcie Guidewire s cenovkou 78 dolarů a odhaduje, že by akcie mohly v příštích 12 měsících vzrůst o 34 %. 

Farfetch Limited  $FTCH-13.3% 

Farfetch, společnost zabývající se prodejem luxusního módního zboží prostřednictvím své online platformy s více než 1 400 nabízenými značkami, je poslední akcie podporovaná společností JPMorgan. Britsko-portugalský podnik s ústředím v Londýně má také kanceláře v New Yorku, LA, Tokiu a Šanghaji. Navzdory předpokladu, že luxusní zboží je odolnější vůči inflaci, akcie Farfetch klesly v náročném roce 2022 o 83 %.

Analýza Douga Anmutha z JP Morgan však ukazuje na býčí pohled na Farfetch, když se na něj dívá jako na vedoucího hráče na trhu s luxusním zbožím o hodnotě 300 miliard USD, který má osvědčený model elektronických koncesí, silnou pozici v Číně a řadu partnerství s hnacími silami růstu. 

„Uvědomujeme si, že FTCH je příběh, který se teprve ukáže v dobrém světle,“ shrnul analytik, „ale věříme, že se společnost i nadále stává cennějším partnerem globálního luxusního průmyslu.“

Anmuth opakuje hodnocení Overweight (koupit) s cenovým cílem 15 USD, což by pro investory znamenalo vzestup o 174 %.

  • Jak se vám lb tipy JPMorgan? 🤔

Upozorňuji, že se nejedná o finanční poradenství. Každá investice musí projít důkladnou analýzou.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.