S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

BWXT - Akcie, která mne zaujala

Stanislav Socha
14. 2. 2023
5 min read

BWX Technologies, Inc. (BWXT) je předním dodavatelem jaderných komponent a paliva pro vládu USA; poskytuje technické, manažerské a místní služby na podporu vlád při provozu komplexních zařízení a činnostech obnovy životního prostředí; a dodává přesně vyrobené komponenty, služby a palivo CANDU® pro komerční jadernou energetiku.

BWXT

Jako hlavní princip ve všech provozech se BWXT zavazuje k bezpečnosti každého zaměstnance s vizí nulových nehod. Udržují vysoce kvalifikované bezpečnostní síly, které jsou životně důležité pro bezpečnost zařízení, kde poskytují komplexní řízení provozu. Inovace jsou základní hodnotou BWXT. Pokročilá technologie jaderného tepelného pohonu BWXT má sílu podporovat případnou posádkovou misi na Mars. Precizní výroba BWXT má sílu pohánět ponorky a letadlové lodě amerického námořnictva. Specializované výzkumné zařízení pro testování palivových článků reaktoru má sílu inspirovat nejbystřejší mozky v národních laboratořích a univerzitách. BWX Technologies, Inc. (BWXT) se může pochlubit bohatou historií ponořenou do inovací a výkonu. Poslání BWXT – být důvěryhodným poskytovatelem kritických komponent a služeb pro vládu Spojených států a komerční zákazníky – řídí vše, co dělají. Od programu Naval Nuclear Propulsion přes výzkum testovacích reaktorů pro národní laboratoře až po komplexní řízení provozu. BWXT se pyšní svým rozsáhlým katalogem služeb a schopností.

BWX Technologies, Inc. (BWXT) nabízí kompletní řadu jaderných komponent a služeb, včetně výroby komponentů jaderných reaktorů pro americké námořní ponorky a letadlové lodě a další jaderný i nejaderný výzkum a vývoj a výrobu komponent. Dnes reaktory BWXT pohánějí ponorky námořnictva  OhioVirginiaSeawolf  a  Los Angeles a také jejich  letadlové lodě Nimitz  a  Ford .

S rostoucí poptávkou po elektřině na celém světě se provozovatelé kanadských jaderných reaktorů s deuteriumuranem (CANDU®) mohou spolehnout na palivo vyráběné společností BWX Technologies, Inc. (BWXT). Svazky jaderného paliva dodávané společností BWTX NEC, vyráběné ve výrobních závodech v Peterborough, Toronto a Arnprior, Ontario, splňují potřeby rostoucí rodiny stanic CANDU® od počátku 50. let 20. století. BWXT NEC se nadále aktivně podílí na návrhu a vývoji paliva CANDU® a dodala více než půl milionu palivových svazků pro reaktory.

JADERNÉ PALIVO CANDU


BWXT má desítky let zkušeností se slučováním vysoce obohaceného uranu (HEU) pro vládní i komerční použití. Již téměř čtyřicet let dodává BWXT jaderné palivo pro národní laboratoře, univerzity a mezinárodní zákazníky, přičemž v procesu dodává tisíce palivových článků.

BWXT též  provádí vývoj, výrobu a dodávky produktů pro diagnostické zobrazování a radioterapeutické ošetření. Na konci 50. let BWX Technologies také začala vyrábět výzkumné a testovací reaktory pro vysoké školy, univerzity a národní laboratoře. O více než dvě desetiletí později, v roce 1981, bylo vybudováno vyhrazené výzkumné zařízení pro testování palivových článků reaktoru pro výrobu palivových článků pro laboratorní program ministerstva energetiky. Zařízení také vyrobilo a dodalo uranové terče pro lékařské izotopy, které jsou vysoce účinné při odhalování a léčbě specifických typů rakoviny. Dnes je provoz BWXT Uranium Processing and Research Reactors jediným severoamerickým dodavatelem palivových článků výzkumných reaktorů pro vysoké školy, univerzity a národní laboratoře.

Společnost BWXT, která se již více než 15 let účastní programu Next Generation Nuclear Plant (NGNP) amerického Úřadu pro jadernou energetiku, vyvinula odborné znalosti pro výrobu jader s povlakem TRi-structural ISOtropic (TRISO) pro tuto jedinečnou aplikaci. A v rámci programu vývoje paliva AGR (Advanced Gas Reactor) od DOE společnost BWXT vyrobila a certifikovala jádra potažená TRISO a výlisky paliva ve výrobních množstvích. Stávající linka na výrobu paliva TRISO společnosti BWXT spolu s neustálým navyšováním kapacity umožňují uspokojit naléhavé zájmy klientů v oblasti mikroreaktorů ministerstva obrany, vesmírných reaktorů a pokročilých civilních reaktorů. Společným umístěním výrobní linky TRISO s dalšími stávajícími možnostmi zpracování uranu vybudovala společnost BWXT vertikálně integrované zařízení schopné zvládnout všechny potřeby související s TRISO, od přípravy surovin až po získávání a čištění uranu.

JADERNÉ PALIVO TRISO

V roce 1956 BWXT navrhl a postavil první soukromě financovanou a licencovanou jadernou experimentální laboratoř na světě v Lynchburg Technology Center. Od 60. let BWXT navrhuje a vyrábí těžké jaderné komponenty pro komerční jadernou energetiku.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.