S&P 500 ^GSPC 5,321.41 +0.25%
Tesla TSLA $186.60 +6.66%
Meta META $464.63 -0.90%
Microsoft MSFT $429.04 +0.87%
Apple AAPL $192.35 +0.69%
Nvidia NVDA $953.86 +0.64%
Alphabet GOOG $179.54 +0.61%
Amazon AMZN $183.15 -0.21%

Tyto 2 společnosti budou excelovat v bullmarketu, který podle expertů rozhodně přijde

Dominik Petrnoušek
15. 2. 2023
5 min read

V rámci měsíců až jednotek roků se mluví o pravděpodobné recesi a kolapsu. Historie ale říká, že zatím nikdy nic takového netrvalo věčně a je tedy dobré počítat s tím, že to tak bude i nyní. Kteří hráči budou v takovém případě excelovat?

Tyto dvě akcie by mohly v bullrunu excelovat

Ustoupili už investoři definitivně od myšlenky, že letos přijde krach? Možná. Těžko říct. I kdyby ne, tak lze předpokládat, že jednou obrat přijde a je dobré být na něj připraven. O to víc, když právě strach ze špatných vyhlídek nám dovoluje nakupovat od vystrašených investorů za lepší ceny. Zaujaly mě dva tipy, které jsem našel na internetu při prohlížení potencionálních kandidátů. Premisa výběru je jednoduchá - jsou z odvětví, které prosperuje v růstu a dařilo se jim i v minulém bullrunu. Nikde není psáno, že svou výkonnost zopakují, ale minimálně je zajímavé se na ně podívat.

United Rentals $URI-0.9% 

Podívejme se nejprve na společnost United Rentals. Ti těží z množství kutilů a majitelů nemovistostí, kteří využijí nákup a pronájem potřeb a zboží pro tyto účely.

Investoři $URI věří. V posledních měsících tak cenu akcií vyhnali dost vysoko

Zvýšil se i zájem o pronájmy, z čehož opět těží půjčovny nářadí, jako je United Rentals, která nabízí krátkodobý přístup ke všemu od pil na dlaždice přes pneumatická kladiva až po tu nejtěžší techniku. Za předpokladu, že se bullrun bude shodovat s hospodářským růstem a stabilizací úrokových sazeb, které následně vyvolají nový boom v oblasti bydlení, by tato společnost mohla v příštích letech zazářit.

Přesto je tu velké ale - tento potenciál zřejmě vidí i ostatní investoři a v posledních měsících United Rentals nakupují. Asi by tak nebylo od věci si propočítat férovou cenu a počkat na rozumnější cenu. Věřím, že se záplavou negativních zpráv by se mohla akcie oproti svým aktuálním cenám propadnout.

Já osobně bych aktuálně společnost nekupoval, ale budu ji sledovat a v případě lepší ceny bych se jí začal věnovat hlouběji.

Hned na první pohled je ocenění poměrně vysoké

CrowdStrike $CRWD+0.2% 

Společnost CrowdStrike po většinu uplynulého roku unikala bouři technologického krachu. Tato přední firma v oblasti kybernetické bezpečnosti je všeobecně považována za konsolidátora v této oblasti, protože zákazníci hledají komplexní řešení pro své potřeby v oblasti kybernetické bezpečnosti. Svědčí o tom agresivní tempo růstu, které společnost rok co rok zaznamenává. Přesto společnost vykazuje známky dopadu slabého makroprostředí a její vysoké ocenění bylo v důsledku toho potrestáno. Společnost stále generuje kladné volné peněžní toky a má silnou rozvahu. Teprve ve druhé polovině loňského roku se akcie CRWD začaly skutečně propadat. Poslední propad akcií přišel po vykázání zisků, které prostě nebyly dost dobré. S velkým oceněním přicházejí velká očekávání.

V Q4 dosáhla společnost CRWD 52,8% meziročního růstu tržeb. To doplnilo 66% růst v posledním celém fiskálním roce. Tyto silné výsledky ukazují, že kybernetická bezpečnost nebyla pandemickým výstřelkem a zůstává po ní vysoká poptávka i po zrychlené transformaci, ke které došlo během pandemie.

S čistou hotovostí ve výši 1,7 miliardy USD se vedení domnívá, že může být schopno využít slabého provozního prostředí k převzetí tržního podílu od finančně slabších konkurentů. V neposlední řadě vedení nadále plánuje dosáhnout ročních tržeb ve výši 5 miliard USD do konce fiskálního roku 2026 a dosáhnout svého cílového provozního modelu do fiskálního roku 2025.

Tato společnost se dá považovat spíš trochu za riskantnější sázku, což úplně nezapadá do mojí strategie. Na druhou stranu to zapadá do myšlenky, že v bullrunu by se jí mohlo dařit. Pro aktivnějšího investora s vyšší tolerancí rizika by to mohla být zajímavá volba pro sledování.

Disclaimer: V žádném případě se nejedná o investiční doporučení. Jde čistě o můj souhrn a analýzu na základě dat z internetu a dalších zdrojů. Investice na finančních trzích jsou rizikové a každý by měl investovat na základě svého rozhodnutí. Jsem pouze amatér dělící se o své názory.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.