S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

RVSN - akcie, která mne zaujala

Stanislav Socha
22. 2. 2023
5 min read

Hned na úvod chci  říci, že toto rozhodně není investiční doporučení, jedná se o malou izraelskou společnost, která mne však zaujala tím, co dělá - technologickým pokrokem.

Rail Vision (RVSN) je předním poskytovatelem systémů detekce a klasifikace překážek v železničním průmyslu. Díky jedinečné technologii fúze kognitivních senzorů společnosti, založené na pokročilých elektrooptických senzorech, umělé inteligenci a hlubokém učení, systémy Rail Vision detekují objekty na kolejích a podél nich ze vzdálenosti až 2 km – v reálném čase, stejně jako za každého počasí a světelných podmínek. Když je detekována překážka, systém vysílá vizuální a akustické výstrahy v reálném čase jak řidiči, tak řídicímu centru. Systémy šité na míru, aby vyhovovaly specifickým potřebám zákazníka, jsou k dispozici pro hlavní tratě a posunovací koleje a také pro lehká kolejová vozidla (LRV) provozovaná v městském prostředí. Rail Vision navíc nabízí řadu volitelných doplňkových funkcí založených na shromážděných a analyzovaných datech: navigaci na základě obrázků, mapování GIS a prediktivní údržbu. Společně s partnerem Knorr-Bremse, předním světovým výrobcem brzdových systémů pro kolejová a užitková vozidla, je společnost Rail Vision schopna poskytnout vám místní služby zkracující naši dobu odezvy.

Soustava sensorů

Rail Vision přenese železnici do budoucnosti, aby ji učinili bezpečnější a efektivnější, spolehlivější a udržitelnější pomocí pokročilých senzorů, umělé inteligence a technologií velkých dat.

Systém hlavních linek společnosti Rail Vision je navržen tak, aby překonal výzvy moderního železničního průmyslu. Tím, že poskytuje rozšířený vizuální dosah až 2 km / 1,2 míle ve většině povětrnostních a světelných podmínek, zlepšuje bezpečnost provozu vlaků, zabraňuje srážkám a zkracuje prostoje.

RAIL VISION


Main Line System kombinuje citlivé zobrazovací senzory s umělou inteligencí a technologiemi hlubokého učení k detekci a klasifikaci překážek na tratích a v jejich blízkosti v rámci předem definované oblasti. Poté generuje vizuální a akustické výstrahy v reálném čase jak pro řidiče, tak pro řídicí a řídicí centrum operátora. Data, která jsou shromažďována a analyzována, poskytují základ pro další funkce Rail Vision, včetně navigace na základě obrazu, prediktivní údržby a mapování GIS.

Systém Shunting Yard System společnosti Rail Vision zvyšuje efektivitu díky špičkové technologii, která kombinuje pokročilé zrakové senzory s umělou inteligencí a technologiemi hlubokého učení, aby automaticky detekovala a klasifikovala objekty v dosahu až 200 m, bez ohledu na počasí a světelné podmínky. Kromě toho zajišťuje bezpečné a zabezpečené prostředí monitorováním provozních mrtvých zón, které pomáhají zajistit spojení vagónů a odesíláním vizuálních a akustických výstrah v reálném čase vzdáleným operátorům a řidičům.

Systém Rail Vision pro lehká kolejová vozidla (LRV) je speciálně navržen pro řešení problémů městského prostředí. Systém založený na elektrooptických senzorech v kombinaci s umělou inteligencí a technologiemi hlubokého učení detekuje a klasifikuje překážky na vzdálenost až 200 metrů za každého počasí a světelných podmínek.

Detekce lidských podzemních stop

V případě nebezpečí v rámci předem definované oblasti zájmu systém generuje vizuální a akustické výstrahy v reálném čase. Kromě toho přídavná funkce Image-based Navigation pomáhá operátorům překonat omezení přímé viditelnosti vyplývající z městské topologie, jako jsou podzemní tunely a oblasti se slabým signálem.

Ad-on Big Data Service společnosti Rail Vision umožňuje přizpůsobenou analýzu železniční infrastruktury a okolních ekosystémů. Systém Rail Vision, namontovaný na lokomotivě, shromažďuje data, která jsou následně vyhodnocována a přenášena do cloudu Rail Vision pro další analýzu a tvorbu reportů přizpůsobených požadavkům zákazníků. V případě potřeby modul vydá upozornění na potenciální nedostatek infrastruktury. Lze definovat konkrétní oblasti, ve kterých systém Rail Vision provádí digitální mapování (mapování GIS), umožňující průběžnou kontrolu infrastruktury, analýzu trendů v životním prostředí a (autonomní) navigaci založenou na obrazu. Vytvořené reporty podporují prediktivní údržbu infrastruktury a zároveň zvyšují bezpečnost železnic, plánování zdrojů a zajišťování kvality. Data jsou zabezpečena ve všech fázích – od záznamu po přenos, ukládání a analýzu – aby se zabránilo úniku, porušení nebo ztrátě.

Navigace založená na obrazu Rail Vision využívá orientační body a signály k maximalizaci přesnosti určování polohy vlaku a může pracovat v oblastech bez příjmu GPS. Systém Rail Vision shromažďuje data z okolí vlaku a využívá geografické informace (GIS) k mapování předdefinovaných značek. GIS odhaluje hlubší vhled do dat, jako jsou vzorce, vztahy a situace, což operátorům pomáhá monitorovat jejich infrastrukturu.

I když se zatím jedná o velmi malou společnost s kapitalizací 35 milionů USD, i  tak letos zaznamenal růst hodnoty akcií této společnosti + 73%.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.