S&P 500 ^GSPC 5,308.13 +0.09%
Nvidia NVDA $947.80 +2.49%
Tesla TSLA $174.95 -1.41%
Microsoft MSFT $425.34 +1.22%
Alphabet GOOG $178.46 +0.66%
Meta META $468.84 -0.65%
Amazon AMZN $183.54 -0.63%
Apple AAPL $191.04 +0.62%

Analytici Goldman Sachs vidí u těchto 2 akcií potenciál růstu o více jak 60 %. Je to opravdu takové terno?

Martin Bartkovský
15. 3. 2023
9 min read

Ekonimika ste není ze všech problémů venku a je stále pod tlakem. Spousta investorů je nyní v nejistotě, a hledá různé investiční příležitosti. Stejně tak tyto příležitosti hledají analytici a protfolio manažeři. Dnes se podíváme na dvě akcie, které nedávno objevily analytici společnosti Goldman Sachs.

Pomalý pokles inflace a zároveň poměrně silný trh práce v investorech vyvolávají obavy z dalšího zpřísňování ze strany FEDu. Toto by mohlo vyvolat další tlak na cenu akcií. Podle stratéga Goldman Sachs Kamakshya Trivediho však celkové pozadí pokračující dynamiky růstu nemusí být pro akcie nutně špatné.

Náš celkový pohled je stále více v souladu s pomalou dezinflací při určitém dalším zlepšení globálního růstu. Tento mix by měl udržet tlak na růst výnosů, ale v konečném důsledku omezit škody na akciích.

Spolu s tímto analytici Goldman Sach prozradily u kterých dvou akcií vidí potenciál růstu o více jak 60 %.

Sea, Ltd. $SE-0.9% 

Graf ceny akcie za posledních 5 let.

Sea Limited (také známá jako Sea nebo Garena) je singapurská nadnárodní technologická společnost založená v roce 2009 Forrestem Li. Mezi hlavní aktivity společnosti patří digitální zábava, e-commerce a digitální finanční služby.

Divize digitální zábavy společnosti Sea je nejlépe známá díky své online herní platformě Garena, která nabízí řadu her včetně Free Fire, oblíbené mobilní battle royale hry. Kromě her Sea také provozuje Shopee, online nákupní platformu, a SeaMoney, platformu digitálních finančních služeb.

Silný výkon společnosti Sea v odvětví her a elektronického obchodování je podporován její rostoucí přítomností v jihovýchodní Asii, což je rychle rostoucí region s velkou a stále bohatší populací. Společnost však čelí značné konkurenci zavedených hráčů, jako jsou Tencent a Alibaba, a také nově vznikajících startupů.

Výhody:

  • Diverzifikované obchodní portfolio: Společnost Sea má diverzifikované obchodní portfolio, které zahrnuje digitální zábavu, elektronický obchod a digitální finanční služby. Tato diverzifikace pomáhá snížit riziko přílišného spoléhání se na jeden segment podnikání.
  • Vedoucí pozice v oblasti her: Divize digitální zábavy společnosti Sea, Garena, je předním hráčem v herním průmyslu se silným zastoupením v jihovýchodní Asii. Jeho oblíbená hra Free Fire se stala jednou z nejstahovanějších mobilních her na světě.
  • Silný manažerský tým: Zakladatel a generální ředitel společnosti Sea Forrest Li má za sebou historii budování úspěšných podniků v jihovýchodní Asii a společnost sestavila silný manažerský tým se zkušenostmi v oblasti technologií, her a elektronického obchodování.

Nevýhody:

  • Omezený geografický dosah: Zatímco společnost má silné zastoupení v jihovýchodní Asii, v jiných částech světa ještě není tak široce uznávána. To by mohlo z dlouhodobého hlediska omezit její růstový potenciál.
  • Vysoká konkurence: Společnost čelí významné konkurenci zavedených hráčů, jako jsou Tencent a Alibaba, a také nově vznikajících startupů v herním průmyslu a e-commerce. To by mohlo vést ke zvýšenému tlaku na marže a podíl společnosti Sea na trhu.
  • Závislost na jediné hře: Zatímco Free Fire byla hlavním motorem růstu Sea, společnost je silně závislá na úspěchu této hry. Jakýkoli pokles popularity Free Fire by mohl mít významný dopad na příjmy a ziskovost Sea.
  • Zatím není zisková: Sea zatím není zisková, to naznačuje, že společnost upřednostňuje růst před ziskovostí, což by mohlo být pro některé investory problémem.

U této společnosti vnímám jako poměrně velký problém geografickou oblast kde má společnost největší příjmy. Tou oblastí je jiho výhodní Asie. Dá se tedy předpokládat, že značná část příjmů společnosti bude pocházet obecně z Asie, kde vidím poměrně velké geopolitické riziko. Je to ale spíš můj osobní problém. Dalším problémem, který zde je tak je právě závislost herního segmentu pouze na jediné hře, kdy je otázka času, než někdo vyvine lepší, a také populárnější hru. To je podle mě zásadní problém. Za mě osobně bych se do společnosti úplně nepouštěl, a poohlídl bych se jinde.

Na druhou stranu analytik Pang Vittayaamnuaykoon, pokrývající společnost pro Goldman Sachs, věří, že akcie předčí trh, protože letos vidí zrychlenou cestu k ziskovosti.

Ve střednědobém až dlouhodobém horizontu předpovídáme procentuální růst elektronického obchodu u dospívajících, což odráží náš názor, že Shopee začne znovu investovat po dosažení zisku (a přitom zůstane ziskový) do růstu, aby obhájil svou vedoucí pozici a expandoval v růstových oblastech... Na hraní, domníváme se, že ulice již zaznamenala neustálý pokles EBITDA, což poskytuje podporu směrem dolů; zatímco SeaMoney, z velké části přehlížené, se v 1Q23E prolomí. Nyní věříme, že SE do FY23/25E vygeneruje EBITDA ve výši 1,1 miliardy USD/4,1 miliardy USD,“ uvedl Vittayaamnuaykoon.

Na tuto společnost se v poslední době dívalo celkem 6 analytiků, kdy 5 analytiků hodnotí tuto společnost jako potenciální koupi a 1 analytik hodnotí tuto společnost jako vhodnou pro držení, tedy pokud společnost již vlastníte.

Očekávání analytiků.

Těchto 6 analytiků, kteří se na společnost v poslední době dívali, se shodlo na průměrné cílové ceně 88 USD. Vysoký cenový cíl ale udávají na ceně 132 USD, což by znamenalo růst o zhruba 80 %.

Krystal Biotech $KRYS+0.2% 

Graf ceny akcie za posledních 5 let

Krystal Biotech je biotechnologická společnost v klinické fázi, která se zaměřuje na vývoj genových terapií k léčbě vzácných a vysilujících kožních onemocnění. Hlavní kandidát na produkt společnosti, KB103, je genová terapie pro léčbu dystrofické epidermolysis bullosa (DEB), vzácné genetické kožní poruchy, která způsobuje bolestivé puchýře a erozi kůže. Technologie Krystal Biotech využívá proprietární platformu nazvanou Skin TARgeted Delivery (STAR-D) k dodání genové terapie přímo do postižené oblasti kůže. Krystal Biotech byla založena v roce 2015 a sídlí v Pittsburghu v Pensylvánii. Společnost dokončila svou primární veřejnou nabídku (IPO) v srpnu 2018.

Přední lékový kandidát společnosti, B-VEC (označený jako Vyjuvek), byl předmětem nedávné studie fáze 3 v léčbě DEB. Jedná se o vzácný, často smrtelný, puchýřovitý stav kůže způsobený nedostatkem konkrétního kolagenového proteinu. Kandidát na léčivo B-VEC se zaměřuje na léčbu recesivních i dominantních forem tohoto genetického onemocnění. V prosinci loňského roku společnost zveřejnila pozitivní výsledky klinické studie fáze 3 a od té doby obdržela oznámení od FDA, že datum PDUFA pro žádost o licenci na biologické přípravky, klíčový krok v regulačním schválení nového léku, je stanoveno na 19. května 2023.

Společnost disponuje ještě dalšími dvěma kandidáty. Druhý z kandidátů ja aktuálně v 2 fázi klinických studií, a u 3 kandidáta by měla začít  v první polovině roku 2023 1 fáze klinických studií.

Silné stránky:

  • Patentovaná technologie: Platforma STAR-D společnosti Krystal Biotech představuje jedinečný přístup k dodávání genové terapie přímo do kůže, který by mohl poskytnout konkurenční výhodu oproti jiným přístupům genové terapie.
  • Zaměření na vzácná onemocnění: Zaměřením na vzácná onemocnění, jako je DEB, Krystal Biotech oslovuje nedostatečně obsluhovaný trh s vysokými nenaplněnými lékařskými potřebami.

Slabé stránky:

  • Klinická fáze: Krystal Biotech je společnost v klinické fázi, což znamená, že její produkty jsou stále ve vývoji a ještě nejsou schváleny pro komerční použití. Neexistuje žádná záruka, že tyto produkty budou úspěšné v klinických studiích nebo že získají schválení regulačními orgány.
  • Závislost na partnerství: Krystal Biotech uzavřel partnerství s dalšími společnostmi za účelem vývoje a komercializace svých produktů, což znamená, že její úspěch je částečně závislý na úspěchu těchto partnerství.

Osobně do společností, které jsou v klinické fázi neinvestuji. Je zde na mne až příliš moc rizik. Podle komentářů analytiků soudím, že tato akcie je v podstatě vsázkou na její hlavní produkt, který by měl být údajně brzy schválen. Jak ale říkám, je to stále ale vsázka.

Na druhou stranu je analytik Goldman Sachs Madhu Kumar ohledně této akcie velmi pozitivní.

5/19 PDUFA pro Vyjuvek pro dystrofickou epidermolysis bullosa (DEB) zůstává pro akcionáře KRYS klíčovou událostí NT. Naše 90% POS a rozhovory s investory naznačují potenciální schválení a debaty kolem Vyjuvek se nyní primárně zaměřují na spuštění.

Na tuto společnost se v poslední době dívalo celkem 6 analytiků, a všech 6 hodnotilo společnost jako potencionálního kandidáta ke koupi.

Očekávání analytiků.

Těchto 6 analytiků, kteří se na společnost v poslední době dívali, se shodlo na průměrné cílové ceně 114 USD. Zase i zde je vyšší cenový cíl na úrovni 133 USD, což by představovalo nárůst o 82 %.

UPOZORNĚNÍ: Nejsem finanční poradce, a tento materiál neslouží jako finanční nebo investiční doporučení. Obsah tohoto materiálu je čistě informativní.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.