S&P 500 ^GSPC 5,018.39 -0.34%
Nvidia NVDA $830.03 -3.93%
Amazon AMZN $178.86 +2.21%
Meta META $439.10 +2.08%
Tesla TSLA $180.00 -1.79%
Microsoft MSFT $395.12 +1.49%
Apple AAPL $169.30 -0.60%
Alphabet GOOG $165.56 +0.56%

Cathie Wood a Ken Griffin toho nemají moc společného, kromě této jedné akcie. Může jít o skvělou investici?

Martin Bartkovský
18. 3. 2023
6 min read

Na Wall Street jsme v minulém roce nemohli vidět snad odlišnější dvojici investorů. Každý je úplně z jiného těsta, a má jinou investiční strategii. Přesto mají ale jednu věc, respektive jednu akcii, společnou.

Každý investor je jiný, proto většinou nefunguje kopírování ostatních investorů. Najdou se ale i výjimky, kdy dva naprosto odlišní investoři se shodnou na jedné akcii. Těmi investory jsou Cathie Wood a Ken Griffin. 

Zatím co Cathie Wood je fanouškem inovativních technologií, a ráda do těchto rizikových akcií investuje. Zkrátka má ráda společnosti, které můžou udělat průlom ve svém oboru, a případně i změnit svět. Je ochotna podstupovat poměrně velké riziko, ale za cenu vysokých výnosů, což jsme mohli vidět v roce 2021, kdy její portfolio a fond rostly raketovým tempem. Rok 2022 Cathie Wood úplně nepřál, kdy její vlajkový fond vykázal obrovské ztráty.

Na druhé straně je Ken Griffin, kterému se povedlo v minulém roce vygenerovat rekordní výnosy, jaké na Wall Street již dlouho nebyly viděny.

Jak můžete vidět, tak v roce 2022 stáli tito 2 investoři stáli na opačných pólech. Je tu ale jedna akcie, na které se oba shodli. Co to pro nás může znamenat? Podle toho, že této akcii věří Cathie Wood, která je známá svými vsázkami na inovativní akcie, a také této akcii Věří Ken Griffin, který jak je poměrně konzervativní a v minulém roce dokázal díky jeho strategii vydělat velmi slušné peníze. To znamená, že tato akcie může skrývat obrovský potenciál v oblasti inovací, a také se může jedna o poměrně rozumnou volbu. O kterou akcii se vlastně jedná?

Twilio Inc . $TWLO+1.8% 

Graf ceny akcie za posledních 5 let.

Twilio Inc. je společnost zabývající se cloudovou komunikační platformou, která poskytuje řadu programovatelných komunikačních kanálů pro podniky všech velikostí. Produkty a služby společnosti umožňují podnikům komunikovat se zákazníky prostřednictvím hlasu, zpráv a videa. Platforma Twilio je založená na cloudu a řízená API, což znamená, že vývojáři mohou snadno integrovat její funkce do svých aplikací. Díky tomu mohou podniky snadno vytvářet vlastní komunikační řešení, aniž by musely investovat do drahé infrastruktury nebo technologie.

Twilio působí v odvětví komunikačních služeb a má širokou škálu zákazníků, včetně poskytovatelů zdravotní péče, finančních institucí, společností elektronického obchodování a platforem sociálních médií.

Mezi produkty a služby Twilio patří:

  • Programmable Voice – Umožňuje vývojářům vytvářet hlasové aplikace pomocí Twilio API.
  • Programmable Messaging – Umožňuje firmám odesílat a přijímat zprávy prostřednictvím SMS, MMS a aplikací pro zasílání zpráv, jako je WhatsApp a Facebook Messenger.
  • Programovatelné video – umožňuje podnikům začlenit do svých aplikací funkce pro videokonference.
  • Twilio Flex – cloudová platforma kontaktního centra, která podnikům umožňuje vytvářet přizpůsobená řešení kontaktních center.
  • Super Network – globální síť operátorů, která poskytuje vysoce kvalitní hlasové a komunikační služby.

Jednou z konkurenčních výhod společnosti je její schopnost poskytovat řadu komunikačních řešení na jediné platformě, což firmám pomáhá zjednodušit jejich komunikační procesy. Cloudová platforma Twilio je navíc vysoce škálovatelná, což znamená, že může podporovat podniky všech velikostí a fází růstu.

Jednou nevýhodou však je, že společnost působí ve vysoce konkurenčním odvětví s dalšími významnými hráči, jako jsou Vonage, Plivo a Nexmo. Tito konkurenti by mohli nabízet podobné nebo dokonce lepší produkty nebo služby, což by mohlo omezit podíl společnosti Twilio na trhu.

Ve čtvrtém čtvrtletí společnost vygenerovala příjmy ve výši 1,02 miliardy dolarů, což představuje meziroční nárůst o 21,6 %, přičemž očekávání analytiků o 20 milionů dolarů. Twilio zažilo rok s více než 290 000 aktivními zákaznickými účty ve srovnání s 256 000 na konci roku 2021. Co se týče čistého zisku, tak společnost zisk ve výši 0,22 USD na akcii, čímž rapidně překonala očekávání analytiků, kteří předpokládali čistou ztrátu ve výši 0,08 USD na akcii.

Wood je dlouhodobě velkým fanouškem, ale ve 4. čtvrtletí koupila dalších 583 314 akcií společnosti, čímž se její celkový podíl zvýšil na 7 409 945 akcií. Při současné tržní ceně mají nyní hodnotu 556 milionů dolarů. Pokud jde o Griffina, ten ve 4. čtvrtletí také přihodil pod kotel a nakoupil 1 554 498 akcií. Celkem nyní vlastní 1 562 298 akcií v hodnotě přes 117 milionů dolarů.

Kromě Wood a Griffina této společnosti věří i dalších několik analytiků, kteří se shodují na průměrné cílové ceně ve výši 84,78 USD na akcii. 

Očekávání analytiků.

Toto očekávání analytici podporují hned několika argumenty:

  • Má dominantní komunikační platformu zaměřenou na vývojáře, kterou vrací ke strategii růstu vedené produktem. 
  • Nabízí rostoucí sadu softwarových řešení pro zapojení zákazníků s vysokou marží, včetně Flex, Segment a Engage, které nyní fungují jako samostatná obchodní jednotka. 
  • Nové zaměření společnosti na zvyšování ziskovosti spojené s akcemi, jako je zpětný odkup za 1 miliardu USD a plán generálního ředitele Jeffa Lawsona na nákup kmenových akcií v hodnotě 10 milionů USD na otevřeném trhu. 
  • Nadcházející přeměna akcií třídy B na akcie třídy A dne 28. června.

UPOZORNĚNÍ: Nejsem finanční poradce, a tento materiál neslouží jako finanční nebo investiční doporučení. Obsah tohoto materiálu je čistě informativní.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.