S&P 500 ^GSPC 5,108.09 +1.18%
Alphabet GOOG $172.66 +9.31%
Nvidia NVDA $875.53 +5.96%
Amazon AMZN $179.44 +3.32%
Microsoft MSFT $408.84 +2.45%
Tesla TSLA $168.58 -0.94%
Meta META $439.84 -0.35%
Apple AAPL $169.62 -0.16%

Analiza American Tower: Un model de afaceri strălucit și un management excelent la un preț ridicat

Constantin
19. 3. 2023
7 min read

Deși nu este plăcut că piețele sunt în scădere, este minunat că putem cumpăra acțiuni de calitate la prețuri fantastice. Și, din moment ce cumpărarea de acțiuni fantastice la prețuri fantastice este fundamentul oricărei strategii de succes, haideți să profităm de oportunitățile pe care le avem. Ar putea fi una dintre ele American Tower Corporation $AMT+0.0%, de exemplu?

AMT închiriază în principal turnuri de telecomunicații

Context

American Tower este o companie americană fondată în 1995, specializată în deținerea și exploatarea turnurilor și turnurilor de telecomunicații fără fir din întreaga lume. Compania furnizează infrastructură pentru operatorii de telefonie mobilă, companiile de cablu, furnizorii de internet și alte companii de telecomunicații.

Este o companie cu o capitalizare bursieră ridicată și cu venituri stabile. Compania are o poziție puternică pe piață datorită portofoliului său extins de emițătoare și turnuri care asigură infrastructura critică pentru companiile de telecomunicații. American Tower are, de asemenea, o prezență internațională puternică și operează în multe țări din întreaga lume.

Context

În martie 2023, American Tower are o capitalizare de piață de aproximativ 93,72 miliarde de dolari și un randament actual al dividendelor de aproximativ 3%. În 2021, compania a raportat venituri totale de 9,4 miliarde de dolari și un venit net de 1,8 miliarde de dolari.

În 2021, American Tower a finalizat achiziția Cignal TV, care i-a consolidat poziția pe piața din Asia și a permis companiei să își extindă portofoliul de emițătoare și turnuri. De asemenea, compania a anunțat planuri de investiții în extinderea infrastructurii sale în SUA și în străinătate.

Această companie le are cam pe toate. Vine cu un randament al dividendelor de 3,0%, o creștere consistentă a dividendelor, o rată de plată AFFO (fonduri ajustate din operațiuni) de 66% (forward) și un model de afaceri blindat care vine cu creștere . Afacerea lor principală este închirierea de spații pe site-uri de comunicații către diverși chiriași, inclusiv furnizori de servicii wireless, posturi de radio și televiziune și agenții guvernamentale.

Portofoliul American Tower este format în principal din turnuri (Surprise) pe care le deține și le exploatează în baza unor contracte de închiriere pe termen lung. Termenii contractelor de închiriere includ, de obicei, un termen inițial de cinci până la zece ani, cu multiple opțiuni de reînnoire. Creșterile anuale ale chiriei sunt stabilite în mod obișnuit la o medie de aproximativ 3% în Statele Unite.

https://www.youtube.com/watch?v=AdVerrf1Lgc

Acest lucru înseamnă că, dacă inflația accelerează peste 3%, activitatea de bază a companiei are oarecum de suferit. Acesta este cazul actual și motivul pentru care prețul acțiunilor este în scădere. Dar mai multe despre asta mai târziu. În plus, compania deține un portofoliu de centre de date interconectate și active conexe în SUA pe care le închiriază întreprinderilor, operatorilor de rețea, furnizorilor de cloud și serviciilor de asistență.

Având în vedere acest lucru, costurile companiei sunt în mare parte fixe. Costurile includ chiria pentru terenuri (pe care sunt amplasate turnurile), taxele de proprietate, întreținerea site-ului, asigurarea și monitorizarea. În plus, cheltuielile de capital sunt reduse. În medie, compania cheltuiește 2,4% pentru a menține cheltuielile de capital.

Directorul general a citat trei motive principale pentru cumpărarea acțiunilor:

  1. Cererea: Cererea pentru serviciile American Tower este determinată de nevoia tot mai mare de servicii wireless în bandă largă, care este un fenomen mondial. Marii furnizori de servicii wireless investesc în rețelele lor pentru a satisface această cerere, ceea ce necesită mai mult spațiu pe proprietățile American Tower. Această cerere continuă creează o sursă constantă de venituri. În plus, ea permite companiei să își folosească pârghiile de exploatare. Creșterea cererii include extinderea 4G în anumite zone, avansarea 5G în țările și regiunile mai mature și pregătirea pentru cum ar putea arăta Internetul Lucrurilor, unde ducem conectivitatea la următorul nivel. Nu numai că se așteaptă ca aceste tendințe să crească rapid cererea de date, dar ne putem aștepta și ca aceasta să necesite mai mult hardware pe turnuri, nu mai puțin.
  2. Modelul de afaceri: Modelul turnurilor este considerat unul dintre cele mai bune modele de afaceri din lume . American Tower încheie contracte pe termen lung cu clienții care ocupă spații în locațiile sale. Compania are venituri mari care trec de la venituri la EBITDA. Modelul de turn prezintă o barieră semnificativă la intrarea pe piață pentru concurenți.
  3. Performanță: American Tower are un istoric de performanță financiară solidă. Compania este un lider în domeniul ESG, al energiei și al combustibililor, care este esențial pentru decarbonizarea la nivel global. Compania a făcut, de asemenea, o achiziție importantă care se ocupă de centrele de date din Statele Unite, creând oportunități de creare de valoare pe măsură ce se dezvoltă marginea și 5G devine omniprezent în întreaga lume.
    .
Acțiunile se află acum într-o ușoară cădere

Dividendeși bilanț
Având în vedere cele de mai sus, compania are un randament de aproximativ 3%. Dividendele sale au crescut timp de zece ani consecutivi, iar rata medie anuală de creștere a dividendelor în ultimii trei ani este de 15,7%. Compania majorează de obicei dividendele de mai multe ori pe an. Cea mai recentă majorare a fost anunțată în decembrie 2022, când conducerea a crescut cu 6,1%. La nivelul întregului an, compania intenționează să majoreze dividendul cu 10%. Este mult, având în vedere că avem de-a face cu o acțiune cu un randament de 3,1%. Aceste creșteri se adună în timp.

Dividendul companiei. Sursa:

Acțiunile AMT au avut de suferit, dar mai puțin decât indicele său de referință. În ultimii trei ani, AMT a avut un randament de 55%. Aceasta depășește sectorul cu aproximativ 25 de puncte. Aceasta include un declin de 30% de la maximul său istoric din cauza creșterii inflației, a ratelor mai mari și a sentimentului mai prost al investitorilor. AMT are un model de afaceri absolut strălucit și blindat, care este completat de o conducere excelentă, conștientă de calitățile sale. Din păcate, și investitorii sunt conștienți de acest lucru, iar compania este evaluată foarte mult.

Trebuie spus, de asemenea, că AMT are un bilanț excelent. 78% din datoria sa este fixă, ceea ce o protejează de o creștere bruscă a ratelor dobânzilor. Același lucru este valabil și pentru scadența medie ponderată rămasă a datoriei, care este de 5,6 ani. Astfel, compania câștigă timp prețios. În plus, compania a redus gradul de îndatorare al bilanțului său.

În 2023 și 2024, conducerea se va concentra pe reducerea în continuare a raportului de îndatorare netă la 3-5x EBITDA. După aceea, creșterea dividendelor ar putea accelera și mai mult, dacă noile afaceri și ratele dobânzilor vor permite acest lucru.

Personal, îmi place compania. Din nefericire, prețul este foarte ridicat, în ciuda recesiunii actuale. Mai am deja câteva REIT-uri în plus. Oricum, voi urmări totuși AMT.

Disclaimer: Aceasta nu este în niciun caz o recomandare de investiții. Este pur și simplu rezumatul și analiza mea bazată pe date de pe internet și din alte surse. Investițiile pe piețele financiare sunt riscante și fiecare ar trebui să investească în funcție de propriile decizii. Eu sunt doar un amator care își împărtășește opiniile.

Citiți articolul complet gratuit?
Dă-i drumul 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Dați articolul mai departe sau păstrați-l pentru mai târziu.