S&P 500 ^GSPC 5,048.42 -0.46%
Meta META $441.38 -10.56%
Tesla TSLA $170.18 +4.97%
Nvidia NVDA $826.32 +3.71%
Microsoft MSFT $399.04 -2.45%
Alphabet GOOG $157.95 -1.96%
Amazon AMZN $173.67 -1.65%
Apple AAPL $169.89 +0.51%

Kevin O'Leary azt állítja, hogy a kormány államosította a bankszektort. Ehelyett az ilyen típusú részvényeket részesíti…

Vida Fazekas
22. 3. 2023
5 min read

A kormány által a közelmúltban egyes veszélyeztetett bankok megmentése érdekében tett beavatkozások két részre osztották a közvéleményt. Az első fele megváltásként tekint ezekre a beavatkozásokra, a másik fele pedig szkeptikusan áll hozzájuk. Ebbe a második félbe tartozik Kevin O'Leary is, aki azt mondta, hogy soha többé nem fogja a pénzét banki részvényekbe fektetni.

A Silicon Valley Bank és a Signature Bank közelmúltbeli csődje megrémítette a befektetőket és a betéteseket. A Shark Tank sztárja, Kevin O'Leary úgy véli, hogy ennek meg kell változtatnia a befektetők bankszektorra vonatkozó nézeteit, mivel szerinte a kormány gyakorlatilag államosította azt.

A hétvégén gyakorlatilag államosították az amerikai bankrendszert. Ez már nem jelent többé kockázatot. Többé már semmilyen értelemben nem magánügy. Most már a kormány, végső soron az adófizetők támogatják.

Tehát a tényleges probléma, amit O'Leary ezzel az "államosítással" kapcsolatban lát, a bankokra vonatkozó szabályozás lehetséges szigorítása. Tehát szerinte a befektetőknek számolniuk kell azzal, hogy az új szabályozások negatív hatással lesznek a bankok jövedelmezőségére, ami a részvényárakban is tükröződni fog.

Én soha többé nem tenném a pénzemet banki részvényekbe.

https://www.youtube.com/watch?v=0ns9d9b5V8Q

Ennek következtében azt tanácsolja a befektetőknek, hogy inkább az osztalékrészvények után nézzenek.

Amikor elkezdtem kutatni, felfedeztem egy érdekes tényt, amely örökre megváltoztatta a befektetési filozófiámat.

O'Leary szerint az elmúlt 40 évben a piaci hozamok 71%-áért az osztalékok voltak felelősek, ami a hosszú távú hozamot kereső befektetők számára kulcsfontosságú szempont. Különösen két részvényt ajánl, amelyeket a zászlóshajó ETF-jében, az ALPS O'Shares US Quality Dividend ETF $OUSA-ban tart.

Microsoft $MSFT-2.4%

A részvény árfolyamának grafikonja az elmúlt 5 évben.

Az első vállalat, amelyet O'Leary ajánl, a Microsoft $MSFT-2.4%. Annak ellenére, hogy technológiai részvény, a Microsoft régóta fizet osztalékot, és 2022 szeptemberében 10%-os negyedéves osztalékemelést jelentett be. A jelenlegi árfolyamon a Microsoft valamivel több mint 1%-os éves osztalékhozamot biztosít. Ráadásul a Microsoft jelenleg a legnagyobb részesedés O'Leary $OUSA részvényében, 5,08%-os súlyával.

Home Depot $HD-0.3%

A részvény árfolyamának grafikonja az elmúlt 5 évben.

A második vállalat, amelyet O'Leary ajánl, a Home Depot $HD-0.3%. A Home Depot egy olyan tégla- és papíráruházi kiskereskedő, amely lenyűgöző növekedést mutatott a világjárvány alatt, az eladások közel 20%-kal, 132,1 milliárd dollárra nőttek a 2020-as pénzügyi évben. A Home Depot a gazdaság újbóli megnyitásával tovább folytatta lendületét, a 2022-es pénzügyi évben a forgalom 4,1%-kal nőtt az előző évhez képest, az egy részvényre jutó eredmény pedig 7,5%-kal javult. A múlt hónapban a vállalat 10%-kal, részvényenként 2,09 dollárra emelte negyedéves osztalékát, ami a jelenlegi árfolyamon 2,9%-os emelkedést jelent. A Home Depot az O'Leary $OUSA súlyának 4,81%-át képviseli.

O'Leary stratégiája, miszerint osztalékrészvényekbe fektet, stabil jövedelemforrást biztosíthat a befektetőknek, miközben hosszú távú növekedési lehetőséget kínál. Tekintettel a Silicon Valley Bank és a Signature Bank közelmúltbeli csődjére, O'Leary megközelítése, miszerint olyan biztonságos és stabil osztalékrészvényekre összpontosít, mint a Microsoft és a Home Depot, segíthet a befektetőknek átvészelni a bizonytalan gazdasági időket.

Nemrég indítottunk egy új projektet, a Bulios Dividends-t, ahol egy osztalékrészvényekből álló mintaportfóliót kezelünk. Ez a két részvény nem szerepel a portfóliónkban. Ha szeretné látni, hogy mely részvényeket választottuk ki a portfóliónkba, amelyek stabil, 7% feletti osztalékjövedelmet termelnek, nézze meg bátran itt.

FIGYELEM: Nem vagyok pénzügyi tanácsadó, és ez az anyag nem szolgál pénzügyi vagy befektetési ajánlásként. Az anyag tartalma pusztán tájékoztató jellegű.


Adja tovább a cikket, vagy tegye el későbbre.