A Textron elemzése, amely egy érdekes, szinte minden típusú repülőgépre összpontosító szereplő.

Érdeklik a fegyverek, a katonai felszerelések vagy akár a drónok? Ha igen, akkor van egy érdekes részvénytippem az Ön számára a Textron $TXT-0.8% formájában, amelyet ma megnézünk.

A Textron egy amerikai multinacionális konglomerátum, amely termékek és szolgáltatások széles skáláját gyártja és értékesíti számos iparágban, többek között a repülőgépiparban, a védelmi iparban, a fegyveriparban, az autóiparban és a környezetvédelmi ágazatban.

A repülőgép- és védelmi iparban a Textron repülőgépeket, helikoptereket, drónokat, légiforgalmi irányító rendszereket és egyéb berendezéseket és szolgáltatásokat gyárt a katonai és polgári piac számára. A márkák közé tartozik a Beechcraft, a Cessna, a Bell Helicopter és a Textron Systems.

A fegyveriparban a Textron lövedékeket, lőszereket és egyéb fegyvereket gyárt a katonai és polgári piacokra. Az autóiparban a Textron gyártja és értékesíti az Arctic Cat autómárkát, valamint gyárt és értékesít autóipari alkatrészeket.

A környezetvédelmi ágazatban a Textron a károsanyag-kibocsátás csökkentésére és egyéb környezetvédelmi problémák kezelésére szolgáló technológiák gyártásában vesz részt.

A Textron pilóta nélküli légi járműveket, úgynevezett drónokat is gyárt. A Textron Systems néhány fő terméke a Shadow sorozat, az Aerosonde sorozat és a Scorpion sorozatú drónok. Ezeket a drónokat katonai célokra tervezték, és felderítésre, megfigyelésre, hírszerzésre és egyéb feladatokra használhatók. A Textron emellett pilóta nélküli helikoptereket is kínál különböző célokra, például a katasztrófaelhárításhoz vagy az olajmezők és csővezetékek feltárásához használt helikoptereket.

Repülőgépek: A vállalat repülőgépeket, helikoptereket és egyéb repüléstechnikai berendezéseket gyárt. A jól ismert termékek közé tartozik a Beechcraft King Air, a Cessna Citation és a Bell Helicopter.

Védelem és biztonság: A vállalat katonai járműveket, fegyvereket és egyéb felszereléseket gyárt a hadsereg és a biztonsági erők számára.

Ipari gyártás: A vállalat gépeket és berendezéseket gyárt az ipari gyártáshoz, például mezőgazdasági berendezésekhez.

Pénzügyi szolgáltatások: A Textron pénzügyi szolgáltatásokat nyújt, például lízinget és finanszírozást repülőgépek, helikopterek és egyéb berendezések vásárlásához.

Hol működik a vállalat?

Argentína, Ausztrália, Belgium, Brazília, Kanada, Kolumbia, Kína, Dánia, Egyiptom, Finnország, Franciaország, Németország, Hongkong, India, Indonézia, Írország, Olaszország, Japán, Japán, Dél-Afrika, Dél-Korea, Kuvait, Libanon, Malajzia, Mexikó, Fülöp-szigetek, Dél-Korea, Mexikó, Dél-Korea, Ausztria, Hollandia, Norvégia, Új-Zéland, Omán, Peru, Lengyelország, Portugália, Oroszország, Szaúd-Arábia, Szingapúr, Szlovákia, Szlovénia, Egyesült Arab Emírségek, Egyesült Királyság, Spanyolország, Svédország, Svájc, Tajvan, Thaiföld, Törökország, Ukrajna, Uruguay, Egyesült Államok, Venezuela.

Pénzügyek

Árbevétel: az elmúlt 12 hónapban a Textron 12,87 milliárd dolláros teljes árbevételt jelentett, itt az elmúlt évek növekedését látjuk, ahol 2020-ban az árbevétel 11,6 milliárd dollár volt.

Működési eredmény: A Textron működési eredménye 2022-ben 883 millió dollár volt, ami 2,2%-os növekedést jelent az előző évhez képest (864 millió dollár).

Nettó nyereség: A Textron nettó nyeresége 2022-ben 861 millió dollár volt, ami 15,6%-os növekedést jelent az előző évhez képest (746 millió dollár).

Egy részvényre jutó nyereség: Az egy részvényre jutó nyereség 2021-ben volt a legmagasabb, 4,05 dollár részvényenként. A 2020-as évben 3,33 dollár volt részvényenként.

Összességében a Textron az elmúlt hónapokban és években minden területen növekedést ért el. A működési költségek enyhén emelkedtek, de a vállalat javítani tudta a működési eredményét.

Mérleg

Összes eszköz: A Textron mérlegfőösszege 2022. december 30-án 16,29 milliárd dollár volt. Ez 3,0%-os növekedést jelent az előző évhez képest (15,83 milliárd dollár).

Összes kötelezettség: A Textron 2022-ben 9,18 milliárd dolláros összes kötelezettséget jelentett, ami 1,9%-os növekedést jelent az előző évhez képest (9,01 milliárd dollár).

Teljes tőke: A Textron teljes tőkéje 2022. december 30-án 10,66 milliárd dollár volt, ami 1,4%-os növekedést jelent az előző évhez képest (10,58 milliárd dollár).

Saját tőke: A Textron saját tőkéje 2022. december 30-án 7,11 milliárd dollár volt, ami 4,4%-os növekedést jelent az előző évhez képest (6,82 milliárd dollár).

Összes adósság: A Textron összes adósságállománya 2022. december 30-án 3,56 milliárd dollár volt, ami 5,5%-os csökkenést jelent az előző évhez képest (3,77 milliárd dollár).

Összességében a Textron eszközei és saját tőkéje nőtt, de a működőtőke csökkent az elmúlt 12 hónapban. A vállalat csökkentette a teljes adósságállományt és a nettó adósságot, ami jó előjel a vállalat pénzügyi stabilitása szempontjából.

Pénzforgalom

Működési cash flow: A Textron az elmúlt 12 hónapban 1,49 milliárd dollár működési cash flow-t jelentett. Ez 46,3%-os növekedést jelent az előző évhez képest (1,01 milliárd dollár).

Befektetési cash flow: 2022-ben a Textron -447 millió dolláros befektetési cash flow-t jelentett. Ez 37,4%-os javulás az előző évhez képest (-266 millió dollár).

Pénzügyi cash flow: 2022-ben a Textron -1,09 milliárd USD pénzügyi cash flow-t jelentett. Ez 52,2%-os csökkenés az előző évhez képest (-502 millió USD).

Szabad cash flow: A Textron 2022-ben 1,13 milliárd dollár szabad cash flow-t jelentett, ami 67,6%-os növekedést jelent az előző évhez képest (675 millió dollár).

Tőkeköltségek: A Textron összes tőkeköltsége 2022-ben -354 millió dollár volt, ami 4,1%-os csökkenést jelent az előző évhez képest (-339 millió dollár).

Részvény-visszavásárlások: A Textron 867 millió dollár értékben vásárolt vissza részvényeket az elmúlt 12 hónapban, ami csökkenés az előző évhez képest (503 millió dollár).

Összességében a Textron működési és beruházási cash flow-ja javult, de a pénzügyi cash flow-ja romlott az elmúlt 12 hónapban. A szabad cash flow elsősorban az alacsonyabb tőkekiadásoknak és a magasabb működési cash flow-nak köszönhetően javult.

A TextronP/E értéke 17,12. A vállalat határidős P/E értéke 12,07, ez azt jelezheti, hogy a befektetők a vállalat nyereségességének növekedését várják a jövőben.

A TextronPEG-aránya 1,26. Ez azt jelenti, hogy a részvény kissé drága, tekintettel a vállalat nyereségességének növekedésére.

A TextronP/B-aránya 2,01. Ez azt jelenti, hogy a részvényt valamivel magasabb áron kereskedik, mint az eszközeinek értéke.

A TextronP/S mutatója 1,12. Ez azt jelenti, hogy a részvényt valamivel magasabb áron kereskedik, mint a piaci részesedésének értéke.

Összességében a Textron részvénye viszonylag drága a nyereségességéhez, valamint eszközeinek és piaci részesedésének értékéhez képest, sőt még a versenytársakhoz képest is. A határidős P/E és a nyereségesség várható növekedése azonban azt sugallja, hogy a befektetők a jövőben növekedést várnak a vállalattól. De nem tetszik az alacsony hozam és a nettó árrés szintje - a vállalat érdekes a termékeivel, de a számok nem igazán nyűgöztek le.

Elemzői várakozások

A 13 elemző, aki 12 hónapos árfolyam-előrejelzést ad a Textron Inc-re, 85,00-es medián célértékkel rendelkezik, a legmagasabb becslés 93,00, az alacsony becslés 76,00. A medián becslés +25,96%-os emelkedést jelent a legutóbbi 67,48-as árfolyamhoz képest.

  • Ön hogyan értékeli a vállalatot? 🤔

Felhívjuk figyelmét, hogy ez nem pénzügyi tanácsadás. Minden befektetésnek alapos elemzésen kell átmennie.


No comments yet
Timeline Tracker Overview