S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

Víte, co je tzv. V-Tolling?

Stanislav Socha
30. 3. 2023
11 min read

V roce 2023 je tu nový způsob cestování… Technologie, která vám umožní jít dále, rychleji než kdykoli jindy v historii lidstva. A to není o samořízených nebo elektrických autech. Místo toho se chystáte vidět zcela nový způsob cestování... Takový, který vás dostane z centra Manhattanu na letiště JFK za něco málo přes pět minut. Cesta, která dnes ve špičce může trvat hodinu.

Nový druh dopravy je tu!

Z Baltimoru do Philadelphie se dostanete za 15 minut… Cesta, která trvá asi dvě hodiny jízdy. Hodinu a půl cesty z Tampy do Orlanda si dokonce můžete zkrátit na pouhých 12 minut.

To vše za nízkou cenu asi 0,44 $ za míli – levnější než vaše průměrná jízda Uberem. Teď vím, že se to může zdát nemožné... nebo přímo neuvěřitelné. A donedávna… to bylo. Ale jak se s vámi v příštích minutách podělím… Nedávná konvergence několika klíčových technologií umožnila tuto novou inovaci. A některé z největších sil v oblasti peněz a dopravy se snaží je podpořit, než bude příliš pozdě. Mluvím o společnostech jako Google, Microsoft, Boeing, Rolls Royce, Raytheon, NASA, Honeywell, Fiat Chrysler – a DALŠÍ. V Silicon Valley je tato technologie známá jednoduše jako V-TOL. A pokud jste o tom ještě neslyšeli, brzy se to dozvíte. Protože, jak se brzy dozvíte, to, čemu se často říká „v-tolling“, je levnější, rychlejší, bezpečnější a efektivnější než jízda autem . Takže pokud jste si mysleli, že Uber narušil dopravní průmysl... Nebo pokud jste nedávno přemýšleli o investicích do společností vyrábějících elektrická vozidla… Pro běžné Američany by to mohlo zlepšit vše od množství provozu, do kterého narazíte na cestě do práce… až po místo, kde se rozhodnete žít. A pro každodenní investory, kteří chápou, co se děje... tato technologie může změnit vše. Je to jako investovat do Applu, když vydali první osobní počítač… Morgan Stanley, například, právě zveřejnila zprávu, která ukazuje, že tato nová technologie by mohla v nadcházejících letech vzrůst ze současných 5 miliard dolarů až na 19 bilionů dolarů. Nemělo by vás tedy překvapit, že někteří z nejslavnějších technologických guru za posledních několik desetiletí viděli příležitost zapojit se brzy také do této technologie… Stejně jako spoluzakladatel Google Larry Page, který investoval obrovskou část svého jmění ve výši 130 miliard dolarů na financování technologie v-tolling… A zakladatel Microsoftu, Bill Gates, se spojil, aby investoval 4,7 miliardy dolarů prostřednictvím rizikové pobočky své společnosti… Nemluvě o investici 89 milionů dolarů, kterou Pentagon do této technologie vložil… A NASA, která sází kolem miliardy dolarů na to, že tato technologie bude budoucností dopravy. Mohlo by to změnit váš život, pokud budete věnovat pozornost důsledkům toho, co se děje.

V-TOLLING

Nemělo by být žádným překvapením, že každé velké jméno v technologické komunitě závodí o to, kdo se dostane do v-tollingu. Larry Page, spoluzakladatel a tvůrce vyhledávačů Google, vkládá peníze do tří startupů s v-tollingem. A „Británský Elon Musk,“ miliardář Stephen Fitzpatrick, který je zakladatelem OVO Energy, říká, že v-tolling je největší změnou v dopravě od tryskového motoru. Dokonce i sám Elon Musk říká: "Umírám touhou udělat to elektrický!" A jeho bývalý partner PayPal, Peter Thiel, vyvíjí software v-tolling se svou společností Palantir Technologies. Jedním z jejich největších investorů je Cathie Wood z ARK Invest. Jak můžete vidět, největší jména v technologii se řítí do v-tollingu…

Rušivé technologie, jako je tato – ty, které dělají lidi bohatými a mění naše životy – obvykle nezískají pozornost hlavního proudu, dokud je nemáme prakticky pod nosem. Dnes máte jedinečnou šanci dostat se do nového trendu ve výši 19 bilionů dolarů v jeho plenkách, o kterém nikdo jiný neinformuje. Ve skutečnosti si myslím, že potenciální zisky z investic do této technologie by dnes mohly překonat 2 596% zisky TESLY... V-tolling není jen překážkou v dopravě. Je to disruptor.

V-TOL je zkratka pro Vertical Take off and Landing.

Během 30s vystoupá do patřičné výšky.

Pohodlně se v něm usadí až sedm lidí. Žádné silnice. Žádné přistávací dráhy. Nikdy se nemusí zastavit kvůli stavbě nebo dopravě. Technologie V-TOL využívá několik elektromotorů, vrtulí a palubních baterií.

A zde je důvod, proč toto nové vozidlo získává tolik pozornosti…

  • Pohybuje se rychlostí až 405 mil za hodinu
  • Ujede až 550 mil na jedno nabití
  • A je navržen s konstrukcí závodních vozů Formule 1 .

Je to zcela přepracovaný Harrier Jump Jet pro všechny milovníky historie. Byly to jedny z prvních letadel s vertikálním vzletem postavených pro přistání na těžko dostupných místech během války. Ale myšlenka letadla s vertikálním vzletem je ve skutečnosti již stovky let. Leonardo da Vinci před 500 lety načrtl design jednoho z nich. Nikola Tesla (po kterém Elon Musk pojmenoval svou společnost) dokonce v roce 1928 vlastnil patent na elektrický. A v roce 1940 Henry Ford řekl:

„Vzpomeňte si na má slova: blíží se kombinace letadla a automobilu. Můžeš se usmívat, ale ono to přijde."

Ten den je dnes. A máte šanci dostat se dovnitř právě teď, v přízemí, než se z toho stane další velká věc, do které je třeba investovat, jako je 5G, elektromobily a technologie baterií. Představte si například, že nasednete do luxusního vozidla s několika dalšími cestujícími a jedete z New Yorku do Washingtonu, DC nebo Bostonu za 90 minut nebo méně. Porovnejte to s jízdou na letiště, procházením bezpečnostní kontroly, stihnutím přecpaného letu a následnou cestou do cílové destinace autem nebo vlakem. Je to vyčerpávající. Je tedy snadné vidět, jak by v-tolling mohl „ukrást“ cestující letecké společnosti.

Wall Street Journal uvádí, že za jeden rok bude vyrobeno VÍCE letadel s vertikálním vzletem než všech komerčních tryskáčů, obchodních letadel a vrtulníků dohromady.

To znamená, že uvidíte, že mnoho letů leteckých společností na krátké vzdálenosti přejde na v-tolling.

Výzkum však ukazuje, že v-tolling má potenciál snížit dopravu a náklady na palivo až o 74 % . To jsou stovky miliard dolarů úspor po celém světě. Nemluvě o jeho potenciálu zachránit každý rok 38 000 životů kvůli smrtelným autonehodám jen v USA. Americký Federální úřad pro letectví (FAA) tedy dělá vše, co je v jeho silách, aby připravil dálnici na obloze pro v-tolling. Protože výzkum ukazuje, že tato nová vozidla využívají největší nevyužité zdroje na světě… Nebe. Ale ne ve výšce 30 000 stop – tam, kde létají letadla. Mluvíme o vzdušném prostoru mezi 1000-3000 stopami nad námi. A (FAA) pracuje na rozšíření operací, aby byl tento vzdušný koridor připraven, až tato technologie půjde do hlavního proudu. Tuto novou „dálnici na obloze“ navrhují tak, aby fungovala bez přímého zapojení řízení letového provozu (ATC). Udělat cestu ke schválení mnohem jasnější a jednodušší, než si možná myslíte.

Takto to bude...

Tato nová dálnice na obloze zmírní dopravní zácpy v nejlidnatějších městech světa. Takže jak si dokážete představit, závod v tollingu je v plném proudu. A nejsou to jen investoři miliardáři, kteří jsou nadšení…

Starostové ve velkých i malých městech se chystají na v-tolling. Ale co je důležitější... snaží se vyřešit jeden ze svých největších rozpočtových problémů. Selhávající infrastruktura. Protože při používání vzdušného prostoru nepotřebujete budovat tradičnější a nákladnější infrastrukturu spojenou se silnicemi. Díky potenciálu ušetřit miliardy dolarů na opravách silnic jsou města po celých USA připravena spustit.

V-tolling by vám mohl přinést pizzu k večeři na úbočí hory… Dokáže dodávat zdravotnický materiál a transplantace životně důležitých orgánů do izolovaných oblastí za zlomek nákladů na použití vrtulníku. Možná proto v dubnu 2021 UPS oznámila, že koupí 150 těchto nových vozidel. A to je také důvod, proč jedna firma právě teď staví dobíjecí stanice v-tolling pro společnosti jako Amazon, Walmart a Verizon. V jednom městě Amazon otevřel nové high-tech centrum plnění hned vedle masivního plánovacího prostoru pro v-tolling. Jedná se o zařízení o rozloze 850 000 čtverečních stop s potenciálem rozšíření na 2,4 milionu čtverečních stop. Ale to vše je součástí závazku Amazonu investovat 2 miliardy dolarů do letecké dopravy s nulovými emisemi jako součást jejich závazku v oblasti klimatu.

Jedná se o technologický závod, který bude utvářet příští desetiletí… jen za prvních devět měsíců roku 2021 bylo investováno 5,4 miliardy dolarů. Nyní mají tito hráči na trhu v-tollingu kapitál i výrobní infrastrukturu, aby mohli ve svých projektech dělat velké kroky. Rozdíl je v tom, že v minulosti by inovativní společnosti, jako je tato, zůstaly soukromé roky a dokonce desetiletí… což znamená, že největší zisky byly vyhrazeny zasvěcencům ze Silicon Valley a ultrabohatým… Ale dnes, díky novým a efektivnějším způsobům vstupu na burzu, jako je SPACS, se do přízemí mohou dostat i běžní investoři. Například v červnu 2021 jedna málo známá společnost v-tolling vstoupila na burzu v hodnotě 2,2 miliardy dolarů. Po započtení předobjednávek mají nyní hodnotu přes 4 miliardy dolarů. A společnosti v-tolling získávají finanční prostředky od VELKÝCH investorů…

Ve skutečnosti jedna malá společnost, kterou sleduji, již nabízí na vyžádání leteckou spolujízdu Newyorčanům. Přenesete je z centra Manhattanu do Hamptons a Cape Cod. A v roce 2020 Uber prodal svou odnož s názvem Uber Elevate společnosti Joby Aviation, která plánuje zahájit letecký provoz po celém světě již v příštím roce… Nejprve bude k dispozici ve městech jako Dallas-Fort Worth, Los Angeles, Melbourne a Dubaj. Z Dallasu do Houstonu se dostanete za 34 minut. Za pouhých 0,44 $ za míli. To je asi 15 dolarů a o 93 % levnější než jízda autem Uber dnes. Ušetříte téměř 200 $!

Vím, že si možná myslíte, že tato myšlenka zní „radikálně“, ale pamatujte... Stejně jako myšlenka nosit počítač v kapse před inovací smartphonu před pouhými 15 lety… A myšlenka digitální měny, než jsme byli všichni seznámeni s bitcoinem. Ani aerotaxi nejsou jiné. „V-tolling“ by se mohl stát stejně běžným, jako je dnes „ubering“.

To vše vytváří tržní příležitost ve výši 19 bilionů dolarů .

To je 3800násobný růst pro investory, kteří nyní chytnou vlnu peněz. 12x, 15x a 18x zisky za rok.

Pamatujte: Předpokládá se, že trh s technologií V-tolling poroste v nadcházejících letech 3800x .

Jednou ze společností, které rozjíždí  výrobu těchto nových dopravních prostředků, je:

JOBY AVIATION Inc. (JOBY) - webová adresa https://www.jobyaviation.com/

Zde se dovíte  více o této zajímavé společnosti, její akcie má dnes hodnotu 4,04 USD a letos se zvýšila již o 20,6% ...

JOBY AVIATION




Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.