S&P 500 ^GSPC 5,099.96 +1.02%
Alphabet GOOG $173.69 +9.97%
Nvidia NVDA $877.35 +6.18%
Amazon AMZN $179.62 +3.43%
Microsoft MSFT $406.32 +1.82%
Tesla TSLA $168.29 -1.11%
Meta META $443.29 +0.43%
Apple AAPL $169.30 -0.35%

Analytici J.P. Morgan říkají, že tyto 2 akcie jsou jejich nejlepšími tipy pro rok 2023

Pavel Botek
1. 4. 2023
6 min read

Dnes se podíváme na top picks analytiků JPMorgan, kteří tvrdí, že u těchto dvou akcií vnímají největší růstový potenciál pro rok 2023. Konkrétně půjde o akcie z energetického a biofarmaceutického sektoru, takže by mohlo jít o dva zajímavé tipy v poměru risk:odměna.

Dvě akcie získaly nedávno označení "Top Pick" od analytiků bankovního giganta J.P. Morgan. Pomocí kombinace tržních dat, firemních zpráv a komentářů analytiků můžeme získat představu o tom, co dělá tyto akcie přesvědčivými výběry pro rok 2023.

Mohou být vhodnou volbou i pro nás? Na to se půjdeme podívat 👇

Targa Resources Corporation $TRGP-0.7% 

Začneme v energetickém průmyslu s Targa Resources. Jedná se o midstream společnost, která působí v oblasti mezi hlavami vrtů a koncovými zákazníky. Firmy středního proudu kontrolují sítě potrubí a infrastrukturních zařízení a přepravují uhlovodíkové produkty tam, kde jsou potřeba.

Targa Resources je zkrátka americká společnost, která se zabývá sběrem, zpracováním, skladováním, dopravou a prodejem zkapalněného zemního plynu, ropných produktů a dalších kapalných uhlovodíků.

Targa je jeden z největších nezávislých provozovatelů středního proudu v Severní Americe, se zaměřuje na přepravu zemního plynu a kapalného zemního plynu; její síť aktiv je soustředěna kolem bohatých výrobních oblastí Texasu, Nového Mexika, Oklahomy a pobřeží Mexického zálivu v Louisianě.

Targa je relativně izolovaná od nákladů na zemní plyn a ropu na komoditních trzích, protože přepravuje produkty prostřednictvím své sítě na modelu "zpoplatněné silnice"; To znamená, že výrobci platí na základě smlouvy za pohyb specifikovaných částek v systému. Tento model umožnil společnosti Targa dosáhnout zvýšených zisků a peněžních toků v nedávno oznámeném 4Q22, a to i přes meziroční pokles tržeb.

To vše dohromady upoutalo pozornost analytika JPMorgan Jeremyho Toneta, který píše: "Nadále věříme, že výhodná permská stopa a franšíza TRGP vytvářejí příznivou nabídku rizika a odměny. S plně integrovaným hodnotovým řetězcem Permian NGL vidíme TRGP jako diferencovaný růstový příběh oproti všem konkurentům... Znovu potvrzujeme TRGP jako nejlepší volbu vzhledem k integrovanému Permian wellhead to export value chain, provozní páky NGL, přímému zvýšení cen komodit, viditelnosti snižování zadluženosti a zvýšeným výnosům akcionářů."

Tonet nejen že pro tuto akcii vytyčuje optimistickou cestu, ale také jí dává rating Overweight (tj. Koupit) spolu s cenovým cílem 119 USD, který implikuje jednoroční růstový potenciál 76%.

Společnost se také zaměřuje na odměňování akcionářů v podobě dividendy, která je na 1,96% a na zpětné odkupy akcií. Co se mi však nelíbí je poměrně vysoký dluh a záporné investiční cash flow.

BeiGene, s.r.o. $BGNE+3.4% 

Dalším nejlepším výběrem JPM je BeiGene, biofarmaceutická společnost v klinické fázi, tak ve fázi komercializace. BeiGene, s.r.o. je biotechnologická společnost, která se zaměřuje na výzkum, vývoj a komercializaci nových léků pro léčbu rakoviny a dalších onemocnění. Společnost se soustředí na objevování a vývoj léčivých přípravků, které cílí na konkrétní molekulární cíle v buňkách, což umožňuje léčbu pacientů s rakovinou a dalšími onemocněními účinněji a s menšími vedlejšími účinky. Společnost má v současné době více než 60 klinických programů, které se zaměřují na přibližně 80% rakoviny a dávají jí obrovskou výhodu v rozsahu ve srovnání s vrstevníky.

Klíčovým faktorem této akcie je pro investory to, že se jí již podařilo dostat nové léky do oběhu. BeiGene má tři léky - všechny na léčbu rakoviny - schválené pro použití a pracuje na rozšíření prodeje.

Schválenými léky jsou tislelizumab, označený pod svým vlastním jménem, zanubrutinib, značkový jako Brukinsa, a pamiparib, značkový jako Partruvix; BeiGene popisuje první dva z nich jako své "základní kameny". Všechny tři jsou schváleny ve více jurisdikcích a používají se při léčbě různých nádorů a hematologických rakovin.

Podle čísel BeiGene realizovala 102,2 milionu dolarů v příjmech z tislelizumabu ve 4Q22 a 564,7 milionu dolarů z léku za celý rok 2022. Tyto výsledky vzrostly o 72 % a 97 % oproti hodnotám z roku 2022. Druhý "základní kámen", Brukinsa, zaznamenal tržby ve výši 176,1 milionu dolarů za 4. čtvrtletí a 564,7 milionu dolarů za celý rok; Tato čísla představovala meziroční růst o 101 % a 159 %.

Celková horní linie společnosti BeiGene v roce 2022 dosáhla 1,4 miliardy dolarů ve srovnání s 1,2 miliardy dolarů v roce 2021. Celkové tržby za rok 2022 zahrnovaly tržby z produktů ve výši 1,3 miliardy dolarů, což bylo o 97,9% více než v předchozím roce.

Při pokrývání těchto akcií se analytik JPMorgan Xiling Chen zaměřil na prodejní úspěchy a vyhlídky společnosti.

"Očekáváme, že dynamika prodeje v USA se v roce 2023 dále zrychlí díky uvedení na trh v CLL/SLL. V tomto duchu mírně zvyšujeme naše krátkodobé i dlouhodobé odhady prodeje Brukinsa v USA. V současné době očekáváme, že produkt letos dosáhne tržeb ve výši 1 miliardy USD a v roce 2032 dosáhne vrcholu tržeb ~ 4 miliardy USD. To je mírně pod konsensem a vidíme další prostor pro růst spojený s komerčním výkonem týmu BeiGene, stejně jako další indikační expanze, "napsal Xiling.

"Nadále zdůrazňujeme BeiGene jako náš současný top výběr se silnou dynamikou Brukinsa CLL/SLL v USA, která v příštích několika čtvrtletích vytváří potenciální prodejní rytmy," shrnul analytik.

Tyto komentáře podporují Chenův rating Overweight (tj. Koupit) akcií, zatímco cenový cíl 297 USD naznačuje jednoroční zisk ~35%. 

  • Jak se líbí společnosti vám? 🤔

Upozorňuji, že se nejedná o finanční poradenství.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.