S&P 500 ^GSPC 5,306.04 +0.02%
Nvidia NVDA $1,140.59 +7.13%
Tesla TSLA $176.75 -1.39%
Alphabet GOOG $178.02 +0.96%
Amazon AMZN $182.15 +0.77%
Meta META $479.92 +0.36%
Microsoft MSFT $430.32 +0.04%
Apple AAPL $189.99 +0.01%

Špičkoví analytici z Wall Street představili výběr 3 akcií, které mají hravě překonat trh

Pavel Botek
22. 4. 2023
8 min read

Analytici Morgan Stanley a dalších velkých bank tvrdí, že index S&P 500 by mohl po zbytek roku zaznamenat strmější pokles, což by mohlo vytvořit zajímavé příležitosti pro investory, kteří hledají dlouhodobé příležitosti.

Hlavní stratég Morgan Stanley předpovídá propad indexu S&P 500 o 20 %. Jeremy Grantham, legendární spoluzakladatel společnosti GMO, řekl, že index by mohl klesnout ještě výrazněji, až o minimálně 27 %. V nejhorším scénáři se domnívá, že index klesne o 50 % na zhruba 2000 bodů, než dosáhne příští rok svého dna. Tento scénář by z výběru akcií udělal klíčový faktor pro jakéhokoli investora, jehož cílem je překonat trh nebo v tomto roce dosáhnout kladného výnosu.

Pokud výběr akcií není vaší silnou stránkou, využití konsenzuálních názorů analytiků k nalezení potenciálních vítězů by mohlo být cestou vpřed. Jedním zdrojem jsou TipRanks, fintech společnost, která využívá umělou inteligenci a další techniky ke shromažďování a analýze dat, včetně nástrojů pro výzkum akciového trhu.

Níže je seznam 3 akcií na platformě, které jsou mezi předními analytiky považovány za "strong buy" nebo kterým TipRanks přiřadil hodnocení čtyři nebo pět hvězdiček. Systém hodnocení analytiků TipRanks se zakládá na třech hlavních kategoriích, které zahrnují průměrné výnosy analytika, zisky nebo ztráty z doporučení a objem korekcí a transakcí, které provádějí. Cílové ceny u každé akcie jsou také založeny na konsenzu předních analytiků.

Tyto akcie mají také takzvané chytré skóre TipRanks 10 z 10, což je čistě datově řízený systém hodnocení, který zohledňuje osm faktorů, včetně hodnocení analytiků Wall Street, transakcí firemních insiderů, názorů finančních bloggerů, sentimentu individuálních investorů, aktivity manažerů hedgeových fondů, sentimentu zpráv, technických a fundamentálních ukazatelů. Skóre pomáhá předvídat výkon akcie relativně k trhu.

  • Od roku 2016 do současnosti akcie se skóre TipRanks 10 dosáhly celkového výnosu 208,8 %. Index S&P 500 za stejné období vzrostl o 106 %.

Compass Therapeutics $CMPX+4.1% 

CMPX
$1.53 $0.06 +4.08%

Sektor: Zdravotní péče

Nejlepší analytický cenový cíl: 8,50 dolarů

Růst cenového cíle nejlepších analytiků: 172 %

Compass Therapeutics je biotechnologická společnost zabývající se vývojem nových léků proti rakovině. Byla založena v roce 2015 a sídlí v Bostonu. Zaměřuje se na vývoj imunoterapií, což jsou léčebné postupy, které aktivují vlastní imunitní systém pacienta, aby bojoval proti rakovině.

Compass má několik konkurenčních výhod. Zaprvé se zaměřuje na tzv. "studené tumory", což jsou typy rakoviny, pro které zatím neexistují efektivní imunoterapie. To znamená, že pokud bude úspěšná, mohla by vyplnit mezeru na trhu. Zadruhé vyvíjí vlastní platformu pro identifikaci nových protilátek a jejich optimalizaci. To jí umožňuje objevovat unikátní protilátky šité na míru pro specifické cíle. A konečně, Compass spolupracuje s předními akademickými pracovišti, což jí dává přístup k nejnovějším objevům a odborným znalostem v oblasti imunoonkologie.

Do budoucna Compass plánuje pokročit s několika protilátkami do klinických studií. Klíčovým produktem je CTX-471, protilátka zaměřená na receptor OX40, která by mohla posílit imunitní odpověď na některé typy rakoviny. Dalším slibným kandidátem je CTX-8371, což je bifunkční protilátka cílící na receptory TIGIT a CD226. Compass doufá, že alespoň jeden z těchto produktů se dostane do registračních studií a nakonec na trh, čímž by společnost získala svůj první komerční produkt. Pokud se to podaří, mohlo by to znamenat průlom pro Compass i jeho akcionáře.

Celkově se Compass snaží využít slibné oblasti imunoonkologie k vývoji inovativních léčiv, která by mohla změnit životy pacientů s rakovinou. I když je stále ve fázi klinického vývoje, stojí za pozornost, protože má potenciál stát se významným hráčem v boji proti tomuto závažnému onemocnění.

Genius Sports Limited $GENI 

GENI
$5.23 $0.00

Sektor: Technologie

Nejlepší analytický cenový cíl: 7,50 dolarů

Růst cenového cíle nejlepších analytiků: 66 %

Genius Sports Limited je britská společnost zabývající se sběrem a analýzou dat ve sportu. Byla založena v roce 2018 spojením několika předních společností ve sportovních datech a technologiích. Genius Sports poskytuje řešení pro sběr a distribuci dat, streaming a marketingové služby pro sportovní ligy, federace a sázkové operátory po celém světě.

Genius Sports má několik klíčových konkurenčních výhod. Je lídrem na trhu sportovních dat a technologií s mnohaletými partnerstvími s více než 150 sportovními organizacemi, včetně NFL, NBA, FIFA a ICC. Díky tomu má Genius Sports přístup k největšímu objemu kvalitních dat ve sportu. Další výhodou je vlastní technologická platforma pro sběr, analýzu a distribuci těchto dat. A konečně, Genius Sports má silný globální dosah s kancelářemi v 10 zemích na 4 kontinentech. 

Do budoucna plánuje Genius Sports dále rozšiřovat svoji datovou platformu a partnerství se sportovními ligami a federacemi. Jednou z nejnovějších akvizic je například Second Spectrum, technologická firma s umělou inteligencí v oboru sportu. Second Spectrum byla založena v roce 2013 skupinou bývalých výkonných pracovníků Microsoftu. Specializuje se na pokročilé strojové učení a počítačové vidění pro hodnocení a předpovídání výkonů v různých sportovních odvětvích, včetně basketbalu, fotbalu a amerického fotbalu. Její technologie například pohánějí oficiální kanál s analýzami zápasů NBA.

Společnost se chce také více zaměřit na poskytování technologických řešení pro sportovní sázení, aby pomohla sázkovým operátorům i spotřebitelům. V neposlední řadě má Genius Sports ambici stát se globálním partnerem pro sběr a šíření dat z olympijských her.

Genius Sports prokázala, že dokáže spojovat světy sportu, technologií a sázek. S rostoucí poptávkou po datech a řešeních ve všech těchto odvětvích je společnost dobře připravena k dalšímu růstu. Pokud bude schopna navázat další prestižní partnerství a investovat do inovací, mohla by se stát naprosto dominantním hráčem v oblasti sportovních technologií a dat. To by z ní udělalo velmi atraktivní investiční příležitost.

Hannon Armstrong $HASI-1.9% 

HASI
$32.70 -$0.63 -1.89%

Sektor: Finanční

Nejlepší analytický cenový cíl: 43,80 dolarů

Růst cenového cíle nejlepších analytiků: 53 %

Hannon Armstrong je americká společnost zaměřená na investice do udržitelné infrastruktury a obnovitelné energie. Byla založena v roce 1981 a sídlí v Annapolisu v Marylandu. Hannon Armstrong poskytuje dluhové a kapitálové financování pro projekty v oblasti energetické účinnosti, udržitelné infrastruktury a obnovitelných zdrojů energie po celých Spojených státech.

Hannon Armstrong má několik konkurenčních výhod. Je průkopníkem na trhu investic do udržitelné infrastruktury a obnovitelné energie s více než 35letými zkušenostmi. Díky tomu má společnost hluboké know-how, rozsáhlou síť kontaktů a renomé mezi svými klienty.

A konečně společnost spolupracuje s předními vývojáři a provozovateli projektů v oblasti obnovitelné energie, což jí dává přístup k atraktivním investičním příležitostem.

Do budoucna plánuje Hannon Armstrong dále diverzifikovat své investice do udržitelné infrastruktury. Zaměří se například na projekty v oblasti elektrických vozidel, energetické účinnosti budov a skladování energie. Společnost také hodlá expandovat do nových regionů v USA i na mezinárodní úrovni. Další ambicí je navyšovat objem tzv. zelených dluhopisů a dalších udržitelných finančních produktů pro investory. Hannon Armstrong patří mezi průkopníky udržitelného investování. Energetický sektor prochází významnou transformací a společnost je ideálně nastavena, aby z toho těžila. Pokud bude schopna úspěšně realizovat své strategické plány, diverzifikovat portfolio a přilákat nové investory, měla by nadále generovat atraktivní a stabilní výnosy pro své akcionáře. To by z ní činilo zajímavou investiční příležitost, zejména v dnešní nejisté době.

  • Co říkáte na výběr analytiků vy? Líbí se vám některá ze společností?

Upozorňuji, že se nejedná o finanční poradenství. Každý investice musí projít důkladnou analýzou.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.