S&P 500 ^GSPC 5,297.1 -0.21%
Meta META $473.15 -1.74%
Amazon AMZN $183.60 -1.28%
Alphabet GOOG $175.42 +0.89%
Microsoft MSFT $420.93 -0.51%
Tesla TSLA $174.87 +0.51%
Nvidia NVDA $943.46 -0.30%
Apple AAPL $189.86 +0.08%

Podle analytiků Oppenheimer mají tyto 2 akcie potenciál vyrůst v tomto roce až o 30 %

Martin Bartkovský
1. 5. 2023
8 min read

Hlavní analytik společnosti Oppenheimer vidí pozitivní faktory v ekonomice, které by mohly udržet akciové trhy nad vodou. Na základě toho se analytici firmy ponořili do akciových trhů a vybrali 2 společnosti, u kterých očekávají slušný růst v tomto roce.

Trh práce je v současné době robustní a inflace se ochlazuje, avšak existují obavy z recese a nejistá geopolitická situace. Přesto hlavní investiční stratég společnosti Oppenheimer, John Stoltzfus, vidí potenciál pro zlepšení na akciovém trhu.

Z naší radarové obrazovky na trhu je potenciál, aby se věci zlepšily, i když v krajině přetrvávají nejistota a riziko. Odolnost, která se odráží v ekonomice, z našeho pohledu ukazuje na potenciál, že akcie vydrží šplhat po pověstné 'zdi starostí', ne-li přímo nahoru.

Analytici Oppenheimer zdůraznili dvě akcie s růstovým potenciálem 30% nebo více. V následujícím článku se zaměříme na tyto dvě společnosti, jejich produkty, služby a výhody a nevýhody.

RxSight, Inc. $RXST-3.2% 

RXST
$62.26 -$2.03 -3.16%

RxSight je inovativní společnost působící v oboru zdravotní péče, která vyvinula první nastavitelnou nitrooční čočku (IOL) na světě. Tento produkt umožňuje pacientům s kataraktou nebo presbyopií dosáhnout optimálního vidění bez nutnosti dodatečných korekcí brýlemi či čočkami.

RxSightbyla založena v roce 2006, je považována za průkopníka v oblasti optických zdravotnických technologií.

Kromě jejich nového převratného objevu, je jejich dalším hlavním produktem Light Adjustable Lens (LAL), je jedinečný v tom, že umožňuje očním lékařům upravit čočky až po implantaci, což zajišťuje vyšší úroveň přesnosti a výsledků. Tento proces nastavení čočky je neinvazivní a provádí se pomocí speciálního ultrafialového světla. Tímto způsobem lze dosáhnout výrazně lepšího vidění ve srovnání s tradičními čočkami. Kromě inovativních produktů a technologií se společnost také zaměřuje na školení a vzdělávání očních lékařů, aby mohli lépe využít výhod LAL a dalších technologií. Tímto způsobem RxSight nejen přináší zlepšení pro pacienty, ale také posiluje celý oftalmologický obor.

Společnost také investuje do výzkumu a vývoje nových produktů a řešení v oblasti oftalmologie. To zahrnuje vývoj systémů pro monitorování a diagnostiku očních onemocnění, stejně jako výzkum ve stále se rozvíjejícím oboru biokompatibilních materiálů.

Výhody této společnosti spočívají v jejím inovativním produktu, který má potenciál změnit způsob, jakým jsou nitrooční čočky používány a přispět ke zlepšení kvality života milionů lidí. Tato technologie může také přinést úspory v nákladech na zdravotní péči, neboť snižuje potřebu dodatečných korekcí.

Na druhou stranu, RxSight čelí konkurenci v oboru oftalmologie a bude muset investovat do výzkumu a vývoje, aby udržel své postavení na trhu. Navíc, ačkoli tržby rostou, společnost dosud nevykázala zisk.

Nová technologie, kterou společnost vyvinula, zaujala analytika společnosti Oppenheimer Stevena Lichtmana, který zde vidí prostor pro další růst.

Z přibližně 4,5 milionů zákroků šedého zákalu v USA představují prémiové IOL, jako je LAL RXST, +/-20 %. Očekáváme pokračující expanzi trhu prémiových IOL v příštích několika letech, protože se technologie zlepšila a pacienti hledají nezávislost na brýlích. Ačkoli existují rizika pro přijetí LAL (vysoké kapesní náklady, potřeba následných návštěv kvůli úpravám), naše průzkumná práce ukazuje rostoucí zájem o technologii a její využití jak ze strany současných uživatelů, tak ze strany těch, kteří ji chtějí v blízké budoucnosti přijmout. Vidíme cestu ke smysluplnému rozšíření hrubé marže.

Spolu s tímto komentářem stanovil Lichtman cílovou cenu pro tento rok ve výši 23 USD. Spolu s ním se ve poslední době na společnost dívalo celkem 5 analytiků, kteří se shodli na průměrné cílové ceně ve výši 20 USD.

Advanced Drainage Systems $WMS-2.2% 

WMS
$172.34 -$3.84 -2.18%

Advanced Drainage Systems byla založena v roce 1966 a od té doby se stala jedním z největších výrobců a dodavatelů drenážních a vodohospodářských systémů na světě. Jejich produkty se používají v mnoha odvětvích, jako je doprava, komerční a rezidenční stavebnictví, zemědělství a infrastrukturní projekty.

Jejich produkty zahrnují trubky, armatury, geosyntetické materiály a další inovativní řešení, která pomáhají zlepšit infrastrukturu a udržitelnost prostředí. Společnost klade důraz na inovace a udržitelnost ve svých produktech. Například jejich patentovaný systém N-12® je trubka z vysoce kvalitního polyethylenu s dvojitou stěnou, která je odolná vůči nárazům a korozivním účinkům. Díky své lehkosti a snadné montáži zajišťuje úspory v nákladech a čase při instalaci.

Společnost také poskytuje služby navrhování a plánování projektů, což zákazníkům umožňuje maximalizovat efektivitu a udržitelnost svých projektů. Společnost vytváří individuální řešení pro každý projekt, přičemž zohledňuje specifické požadavky a očekávání zákazníků. Tímto způsobem ADS aktivně podporuje implementaci nejlepších postupů v oblasti hospodaření s vodou a drenáže.

Advanced Drainage Systems také spolupracuje s vládními agenturami a nevládními organizacemi na vývoji nových standardů a politik v oblasti vodohospodářství. Tato spolupráce pomáhá společnosti udržet si konkurenční výhodu a zároveň přispívat k vytváření lepšího a udržitelnějšího životního prostředí. ADS se navíc zaměřuje na recyklaci a snižování odpadu. Většina jejich trubek a dalších výrobků je vyrobena z recyklovaných materiálů, čímž snižuje dopad na životní prostředí a podporuje kruhovou ekonomiku.

Výhody společnosti Advanced Drainage Systems spočívají v jejím širokém portfoliu produktů a služeb, které pomáhají zákazníkům snižovat náklady, zlepšovat efektivitu a minimalizovat dopad na životní prostředí. Navíc, vzhledem k rostoucímu důrazu na udržitelnost a stále přísnější regulace v oblasti hospodaření s vodou, je poptávka po produktech a službách této společnosti pravděpodobně i nadále rostoucí.

Na druhou stranu, Advanced Drainage Systems čelí silné konkurenci v odvětví stavebnictví a zemědělství. Aby udržela své postavení na trhu, bude muset společnost neustále inovovat a přizpůsobovat se měnícím se potřebám zákazníků a legislativním požadavkům.

Tato společnost se zase pro změnu zalíbili analytikovi Bryanovi Blairovi, který je ohledně této společnosti dost optimistický.

Komplexní produktové portfolio týmu, bezkonkurenční rozsah a podpora zdrojů (včetně rozsáhlé prodejní sítě, technického personálu a firemní flotily 700 nákladních vozidel a 1 250 návěsů) a pokračující přeměna materiálů (upřednostňující plasty) dešťových a septikových systémů, to vše je dobrým znamením pro trvalý nadprůměrný výkon. Ačkoli akcie tažené stavebnictvím zůstávají obecně v nemilosti (zejména ty s koncentrací bez reziduí), považujeme riziko krátkodobého odhadu za dobře pochopené se solidním, pravděpodobně nedoceněným růstovým potenciálem.

Spolu s tímto komentářem stanovil Blair cílovou cenu pro tento rok na 108 USD. V poslední době se na tuto společnost dívalo celkem 6 analytiků, kteří se shodli na průměrné cílové ceně 114 USD.

UPOZORNĚNÍ: Nejsem finanční poradce, a tento materiál neslouží jako finanční nebo investiční doporučení. Obsah tohoto materiálu je čistě informativní.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.