S&P 500 ^GSPC 5,297.1 -0.21%
Meta META $473.15 -1.74%
Amazon AMZN $183.60 -1.28%
Alphabet GOOG $175.42 +0.89%
Microsoft MSFT $420.93 -0.51%
Tesla TSLA $174.87 +0.51%
Nvidia NVDA $943.46 -0.30%
Apple AAPL $189.86 +0.08%

Aceste 3 REIT-uri te pot ajuta să generezi venituri pasive cu randamentele lor ridicate

Adrian Mutu
5. 5. 2023
7 min read

REIT-urile sunt foarte populare în rândul investitorilor în dividende. Așadar, astăzi, să aruncăm o privire la 3 companii REIT care nu sunt atât de cunoscute printre investitori, dar care oferă în același timp randamente ridicate ale dividendelor.

Fondurile de investiții imobiliare (REIT) prezintă oportunități de investiții atractive pentru investitorii care caută niveluri mai ridicate de venituri din portofoliile de investiții. REIT-urile sunt obligate să distribuie 90% din veniturile lor impozabile acționarilor sub formă de dividende, ceea ce duce adesea la randamente ridicate ale dividendelor de 5% sau mai mult. Cu toate acestea, investitorii ar trebui să evalueze cu atenție elementele fundamentale ale acestor fonduri pentru a se asigura că randamentele ridicate sunt sustenabile și să țină cont de factori importanți precum siguranța dividendelor, evaluarea, guvernanța, starea bilanțului și creșterea. În acest articol, analizăm trei REIT-uri cu randamente ridicate ale dividendelor.

Brandywine Realty Trust $BDN-1.2%

BDN
$4.89 -$0.06 -1.21%

Brandywine Realty Trust este un REIT comercial care se concentrează pe achiziția, dezvoltarea, deținerea și gestionarea de proprietăți de birouri, cu destinație mixtă și de retail. Compania este implicată în principal în segmentul imobiliar de birouri pe anumite piețe de creștere, precum Philadelphia și Austin. Aceste zone sunt caracterizate de o creștere puternică a locurilor de muncă, de industrii inovatoare și de tendințe demografice care stimulează cererea de spații de birouri.

Rezultatele celui de-al patrulea trimestru au arătat că gradul de ocupare a portofoliului a scăzut de la 90,8% la 89,8%, în timp ce FFO pe acțiune a scăzut de la 0,36 dolari la 0,32 dolari. În ciuda ușoarei scăderi a performanței, analiștii spun că Brandywine Realty Trust rămâne o opțiune atractivă pentru investitorii care caută randamente ridicate ale dividendelor combinate cu potențialul de creștere a capitalului. Compania oferă un randament incredibil al dividendelor de 17,6%.

  • Printre avantajele Brandywine Realty Trust se numără capacitatea de a beneficia de o creștere pozitivă în zonele geografice vizate și de o echipă de conducere experimentată care se concentrează pe maximizarea valorii acționarilor.
  • Dezavantajele acestei companii pot include sensibilitatea la schimbările condițiilor economice de pe piețele lor țintă și concurența cu alte REIT-uri de birouri și proprietari de imobile.

Pe măsură ce REIT se confruntă cu datorii scadente, trebuie să emită noi datorii la rate ridicate ale dobânzii. Din cauza acestor vânturi frontale și a datoriilor mari, acțiunile au scăzut cu 47% în ultimele 12 luni, ajungând la un minim al ultimilor 13 ani. Din cauza cheltuielilor ridicate cu dobânzile, conducerea a oferit indicații privind FFO pe acțiune în 2023 de 1,12-1,20 dolari.

Așteptările analiștilor.

După cum putem vedea, în ciuda acestor vânturi frontale și a situației actuale a clădirilor de birouri, analiștii văd tendința prețului acțiunilor destul de pozitivă. Prețul țintă mediu al analiștilor care au analizat recent compania este de 6,25 dolari.

Uniti Group $UNIT-4.5%

UNIT
$3.62 -$0.17 -4.49%

Uniti Group este un REIT de infrastructură specializat în investiții în active de comunicații, cum ar fi fibra optică, turnuri wireless și alte infrastructuri de comunicații. Portofoliul lor este format din peste 6,7 milioane de kilometri de fibră optică și 675 de turnuri în Statele Unite. Compania oferă servicii operatorilor de telecomunicații care folosesc infrastructura lor pentru a oferi acces în bandă largă și alte tehnologii.

Rezultatele celui de-al patrulea trimestru au inclus venituri consolidate de 283,7 milioane de dolari, în scădere cu 3,2% de la an la an, și 0,44 dolari pe acțiune în AFFO. Uniti Group reprezintă o oportunitate atractivă pentru investitorii care caută expunere la sectorul infrastructurii de comunicații, care ar putea beneficia de cererea în creștere pentru accesul în bandă largă și alte tehnologii. Compania plătește, de asemenea, dividende, cu un randament al dividendelor de 18,3%.

  • Printre avantajele cheie ale Uniti Group se numără cererea în creștere pentru infrastructura de comunicații și veniturile stabile din contractele de închiriere pe termen lung cu operatorii de telecomunicații.
  • Dezavantajele pot include reglementarea industriei de telecomunicații, care poate afecta costurile și practicile de operare, și dependența de câțiva clienți cheie, ceea ce crește riscul în cazul unor schimbări în relațiile cu clienții sau în performanța acestora.

Activele de fibră optică ale Uniti reprezintă o infrastructură critică în regiunile în care operează și, prin urmare, FII ar trebui să se bucure de fluxuri de numerar relativ stabile în fața unei recesiuni. Principala sursă de randament total va fi o combinație între modelul său de afaceri cu fluxuri de numerar stabile și expansiunea multiplă pentru a compensa discountul profund actual al acțiunilor. Având în vedere rata scăzută de plată a Uniti, creșterea puternică și natura critică a activelor sale rezistente la recesiune, dividendul pare sigur în viitorul apropiat.

Așteptările analiștilor.

După cum putem vedea, toți analiștii care au analizat recent compania sunt de acord cu următoarea creștere a companiei, cu un preț țintă de 7,06 dolari.

Office Properties Income Trust $OPI-1.5%

OPI
$2.30 -$0.04 -1.50%

Office Properties Income Trust este un REIT care se concentrează pe deținerea și gestionarea clădirilor de birouri închiriate în principal chiriașilor guvernamentali și corporativi. Portofoliul lor include o gamă largă de proprietăți, inclusiv clădiri de birouri, centre de cercetare și dezvoltare și spații de birouri. Compania are un portofoliu diversificat care include proprietăți pe întreg teritoriul Statelor Unite, cu accent pe piețele cu bariere ridicate la intrare și venituri stabile din chirii.

Rezultatele celui de-al patrulea trimestru au arătat că gradul de ocupare a rămas aproape neschimbat, în timp ce FFO pe acțiune a scăzut cu -6%, de la 1,20 dolari la 1,13 dolari. OPI reprezintă o investiție solidă pentru cei care caută un venit constant din proprietăți de birouri. Compania oferă, de asemenea, un dividend foarte generos de 25%.

  • Beneficiile Office Properties Income Trust includ venituri stabile din chirii pe termen lung cu chiriași guvernamentali și corporativi și diversificarea portofoliului care reduce riscul de dependență de piețe sau chiriași individuali.
  • Dezavantajele includ sensibilitatea la condițiile economice care pot afecta cererea de spații de birouri și riscurile asociate cu întreținerea și modernizarea proprietăților, cum ar fi costul ridicat al renovărilor sau respectarea codurilor de construcție și de mediu.

Din cauza vânzărilor de active și a expirării anumitor contracte de închiriere, FFO pe acțiune a scăzut în total cu -21% în ultimii trei ani. Peste 90% din datoriile OPI sunt cu rată fixă, dar ne așteptăm ca cheltuielile cu dobânzile să crească în acest an din cauza ratelor ridicate ale dobânzilor.

Așteptările analiștilor.

După cum putem vedea, analiștii sunt optimiști în privința acestei companii, convenind asupra unui preț țintă mediu de 20,50 dolari.

Concluzie

Deși aceste 3 companii pot tenta o mulțime de investitori cu randamente ridicate ale dividendelor și îi pot ajuta în generarea de venituri pasive, este extrem de important să se facă o analiză mai profundă asupra acestor companii, astfel încât investitorii să cunoască în detaliu fiecare companie.

De asemenea, este bine de reținut faptul că actualul mediu cu rate ridicate ale dobânzilor nu este în totalitate favorabil REIT-urilor, așa că trebuie să fiți precauți și să vă analizați cu atenție investițiile și, de asemenea, să vă gândiți bine dacă aceste companii sunt potrivite pentru portofoliul dumneavoastră.

AVERTISMENT: Nu sunt un consilier financiar, iar acest material nu servește drept recomandare financiară sau de investiții. Conținutul acestui material este pur informativ.


Dați articolul mai departe sau păstrați-l pentru mai târziu.