S&P 500 ^GSPC 5,224.26 +0.03%
Tesla TSLA $172.27 +2.25%
Meta META $466.97 -1.94%
Apple AAPL $186.10 +1.67%
Alphabet GOOG $167.84 -1.44%
Nvidia NVDA $905.33 +0.73%
Amazon AMZN $186.16 -0.71%
Microsoft MSFT $414.53 -0.05%

Za mne do začátku taky trading212.

To mi bylo doporuceno vicekrat, tak to asi zkusim. A cim doporucujete zacit?

To záleží na tom jaký máte kapitál, jaký horizont, jak moc jste ochotný riskovat

Určitě bych doporučil Trading 212, přehledná aplikace, frakční akcie, podpora češtiny, novinka je vklad peněz přes bankovní účet zdarma a připsáno do jednoho dne (Trading 212 si založil český účet, aby mohl transakce provádět rychleji a nemuseli se platit poplatky za mezinárodní platby). Ze začátku bych určitě zvolil akcie velkých společností, u kterých bych teď počkal na nějaký propad ($AAPL+1.7% , $MSFT+0.1% …)

Moc děkuji :)

Ahoj, prvně bych začal investovat do firem které znáš a z oboru kterému rozumíš, dál je dobré sledovat co kdo dělá a proč a za třetí nastavit si nějaký plán a cíl 

do se týká brokera to je asi individuální a moc se doporučovat nedá pro nováčky si myslím že T212 asi nejjednodušší prostě ten poměr cena výkon hraje pro ně a jestli chceš začít v drobných tak t212 fakt asi ideál dost se mi líbí i jak je to v rámci mobilního rozhraní to mají fakt top + frakční akcie

Super diky moc

Zkusil bych si pozjišťovat co jaký broker dostupný v Česku nabízí a určit co je vhodné právě pro vás zda budete kupovat dividendovky, aby vám broker nedanil akcie 2x, pojištění vkladu, jestli potřebuji frakční akcie apod, Na frakční akcie například Trading212, xtb... jinak super třeba Degiro/Interactive brokers. Je třeba najít co ti bude vyhovovat a splňuje tvé požadavky.

Chtěl bych se soustředit na dividendovky a pak nehaje etf,které bych dlouhobe držel a zajistil se tak na důchod. Vím, že jeto možná brzo přemýšlet už teď nad důchodem pro někoho, ale představa toho, že bych do něj mohl jít dřív a nějaké důchodové reformy mi můžou... nebo si vybudoval nějaký pasiv pro klid, mne hodně motivuje

Ahoj,

je super, že máš zájem o investování. Než se vrhneš na výběr brokera, v úplně první řadě je velice důležité si vytvořit svůj profil investora, tj. poznat sebe sama, jinak můžeš přijít o spoustu peněz. Zbytečně.

1. Jakého brokera by jste doporučili a proč?

V rámci Academy nabízíme velké srovnání brokerů, ve kterém se zaměřujeme na důkladné a objektivní hodnocení každého brokera, abychom poskytli důležité informace o jejich kvalitě a přednostech. Srovnáváme nejen náklady a poplatky, ale také vlastnosti jako škálu investičních produktů a snadnost použití platformy.

2. Na co bych se měl zaměřit jako první?

Jako první bys měl se připojit k nám do Bulios Academy, kde budeš mít přístup k nejnovějším informacím a nástrojům, které ti pomohou dosáhnout tvých investičních cílů.

V Bulios Academy jsme tu právě pro lidi, kteří se chtějí naučit investovat. Naše široká škála vzdělávacích článků, kurzů a přehledových tabulek ti pomohou získat nezbytné znalosti a umožní ti stát se úspěšným akciovým investorem.

Mrkni: https://bulios.com/academy

Ahoj, hodně záleží na tvém stylu a na tom, jak chceš investovat/obchodovat. Jak dlouho chceš investovat a jaké částky. Asi univerzální broker je XTB. Tam najdeš skoro všechno od ETF až po akcie. Pokud by ti to nestačilo, koukni na Interactive Brokers.

Ze začátku se zaměř na psychiku a založ si určitě demo účet. Tam si osahej platformu a pak přejdi na real. Obchoduj nejdřív s malými objemy aby si tvoje hlava zvykla a pak to můžeš rozjet, ale pomalu.

Přeju hodně zdaru!

Můj styl je pokud možno nakoupit, pokud možno když to bude v poklesu aspoň trochu, a pak držet. No a pak bych rád nějaké dividendove akcie, láká mne hodně budovat si pasivní příjem a přijde, že by to mohlo být fajn, i když na to aby člověk z toho vyžil to chce hodně velký kapitál, tak těžko říct, zda se mi to někdy podaří:)

V tom případě je nejlepší hlavně začít co nejdřív a investovat do dividendových králů, kteří vyplácí dividendy již několik desetiletí.

I tobě krásný pátek. Konkrétní odpovědi asi nechám na zkušenějších, nicméně si myslím, že neuděláš chybu, když si zjistíš něco o ETFs, do začátku by to mohla být fajn volba alespoň s nějakou částí portfolia. Pokud si zvolíš dobré ETF, které např. kopíruje index SP500, tak ti to zajistí skvělou diverzifikaci a s tím i do jisté míry jistotu.

Moc díky:)

Hele to jsou dvě hrozně jednoduché otázky, ale zároveň extrémně široké. Výběr brokera je kritický a záleží na tvých podmínkách, objemech investic, strategii atd. Dost jsme se tu tím zabývali, ale můžu se pokusit poradit, když aspoň napíšeš jak a kolik chceš investovat (řádově), jaký je horizont a záměr tvých investic.

Jako první bych se zaměřil na důkladné vzdělání a pochopení všech principů. A rozhodně se klidně ptej na cokoliv, co bude potřeba. Lepší, než udělat chybu :)

Díky moc za reakci. Horizont je 10+ let, prvotní věc je zajistit si fajn důchod a druhá pasivní důchod (treti jednou si poridit byt pro sebe a mit ten pasiv a svobodu, to chceme ale asi vsichni), to teď řeším spíš v rámci nemovitosti, tam je ale potřeba velký kapitál a nebo pomocí hypotéky jako tk mám já. Takže dividendove akcie by nebyli špatně a pak asi etf? Vyčlenil jsem si zatím něco kolem 100tis a časem bych chtěl víc.