S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Bună ziua un pic de ceva fierbinte despre Volkswagen

Avilon va plăti până la 125 de milioane de euro pentru activitățile Volkswagen din Rusia

Autoritățile ruse au aprobat un acord prin care dealerul auto rus Avilon va plăti până la 125 de milioane de euro (aproximativ trei miliarde de coroane) pentru activitățile din Rusia ale producătorului auto german Volkswagen. Agenția de știri Interfax a relatat acest lucru astăzi, citând o sursă familiarizată cu decizia respectivă a unui subcomitet al Comisiei guvernamentale pentru controlul investițiilor străine. Aprobarea comisiei este necesară în cazul în care activitățile rusești sunt vândute de companii din țări pe care Moscova le consideră ostile.

Potrivit Interfax, decizia biroului se referă la divizia rusă a Volkswagen Group Rus și la filialele sale. Ministrul rus al Industriei și Comerțului, Denis Manturov, a declarat pentru agenția de știri TASS, la începutul zilei de luni, că o comisie guvernamentală a aprobat vânzarea principalei uzine Volkswagen din Rusia către Avilon. Fabrica, care se află în orașul rusesc Kaluga și face parte din divizia Volkswagen Group Rus, asambla, de asemenea, mașini produse de constructorul auto ceh Skoda Auto.

Volkswagen Group Rus a refuzat să comenteze valoarea tranzacției. Dacă Volkswagen primește într-adevăr până la 125 de milioane de euro pentru operațiunile sale din Rusia, acest lucru ar contrasta cu evoluțiile înregistrate la alți producători auto occidentali. Aceștia din urmă și-au vândut în cea mai mare parte operațiunile din Rusia pentru o sumă simbolică, dar și-au rezervat opțiunea de a le răscumpăra în cadrul unor acorduri, potrivit Reuters.

Volkswagen a deschis uzina de la Kaluga, cu o capacitate anuală de 225.000 de mașini, în 2007, dar a oprit operațiunile în martie anul trecut, pe fondul sancțiunilor impuse de țările occidentale Rusiei din cauza atacului acesteia asupra Ucrainei.

Sancțiunile occidentale au dat o lovitură puternică sectorului auto din Rusia. Producția totală de autoturisme din Rusia a scăzut cu 67% anul trecut, la 450.000 de vehicule, cel mai scăzut nivel de la căderea Uniunii Sovietice în 1991.


Vă mulțumim pentru raport. M-am gândit recent să investesc în această companie, așa că poate dacă prețul ar scădea mai mult aș cumpăra ceva.

Această sumă forfetară mi se pare preferabilă unui contract pentru o eventuală răscumpărare. Eventuala revenire a VW în Rusia este încă departe de a fi vizibilă.

hei, nu se știe niciodată, SUA au început deja să se ocupe de comerț acum câteva zile, așa că cine știe :D dar nu o spun public aici, indiferent că știu că SUA continuă să cumpere petrol și alte lucruri din alte țări doar prin intermediari...

Chestia cu intermediarii m-a afectat... Poate că ai dreptate.

Interesat de raport, cum credeți că va reacționa prețul la acest lucru? 😊 ... chiar acum câteva zile am început să mă gândesc la această mașină și să o adaug în portofoliu.

Bună hei sunt foarte sceptic în privința VW din cauza faptului că sunt scumpe și de calitate scăzută în EV așa că mă aștept ca firmele auto din UE să primească suficient de la chinezi pentru a fi competitive așa că nu aș da o coroană la VW Urmăresc ce se întâmplă dar nu urmăresc această companie în detaliu nu este nimic care să mă atragă și dacă ar trebui să îmi dau cu părerea îi văd ca pe o acțiune în scădere