S&P 500 ^GSPC 5,297.1 -0.21%
Meta META $473.15 -1.74%
Amazon AMZN $183.60 -1.28%
Alphabet GOOG $175.42 +0.89%
Microsoft MSFT $420.93 -0.51%
Tesla TSLA $174.87 +0.51%
Nvidia NVDA $943.46 -0.30%
Apple AAPL $189.86 +0.08%

Tieto spoločnosti môžu vyletieť na mesiac, jedna rastie rýchlejšie ako Starbucks a druhá ma milióny klientov ročne

Akciový trh je taktiež volatilný a môže klesať a klesať, avšak rozumní investori by sa mali zamerať na dlhodobý horizont. Nákup akcií s výrazným rastovým potenciálom by mal byť stredobodom pozornosti v každej situácii na trhu. Tieto dve akcie majú potenciál vylepšiť hodnotu vášho portfólia extrémnymi výnosmi.

Tieto dve akcie majú fantastický potenciál dlhodobého rastu.

Pokúšať sa načasovať trh je bezvýsledné úsilie, takže jednoducho systematické investovanie peňazí na trh zameraním sa na hľadanie spoločností s dobrými dlhodobými vyhliadkami je inteligentnou stratégiou na akumuláciu generačného bohatstva. Tieto dve akcie predstavujú práve tento druh výbušnej príležitosti.

1. Dutch Bros $BROS+0.5% 

Zdá sa, že káva je sotva tou investíciou, ktorá mení hru, ktorú mnohí investori hľadajú, ale Dutch Bros je rýchlo rastúca sieť kaviarní s plánmi urýchliť otváranie svojich obchodov. Dutch Bros má viac ako 500 pobočiek v 12 štátoch, ale práve zmenil spôsob, akým plánuje financovať svoj rast v budúcnosti. Použije model prenájmu pozemku, ktorý mu dáva vlastníctvo svojich obchodov (pričom si prenajíma len nehnuteľnosť pod nimi), a nie model prenájmu na mieru, kde tretia strana vlastní všetko, ale postaví obchod podľa vašich špecifikácií. Spoločnosť Dutch Bros si užívala rýchlo rastúce tržby z organického rastu a pridávania nových predajní a zistila, že jej nové predajne už dosahujú nadpriemernú výkonnosť, takže by sa jej náklady mali rýchlejšie vrátiť zo zmeny. Vo finančných výkazoch to na prvý pohľad nemusí vyzerať pekne, no malo by to priniesť hviezdne výsledky.

Ich podnikanie rastie rýchlejšie ako Starbucks alebo Dunkin Brands, pričom firma Placer.ai, ktorá sa zaoberá analýzou geolokačných údajov, objavila návštevnosť zákazníkov v kaviarňach Dutch Bros, ktorá za posledné dva roky explodovala.

2. Smith & Wesson $SWBI-0.1% 

V porovnaní s rokmi 2020 a 2021, čo sú dva rekordné roky v predaji strelných zbraní je to stále menej, no tento rok sa stále pripravuje na jeden z najlepších rokov v tomto odvetví. To je dôvod, prečo by investori mali zvážiť Smith & Wesson Brands pre svoje portfólio. Smith & Wesson je so svojou bohatou históriou siahajúcou až do 50. rokov 19. storočia popredným výrobcom zbraní v krajine, ktorý bude naďalej ťažiť z neustáleho obrovského záujmu o sebaobranu.

Jej akcie sa obchodujú za historicky nízke ocenenia aj pre spoločnosť, ktorá nie je známa tým, že by sa obchodovala s prémiou. S viac ako 1 miliónom ľudí, ktorí si chcú kúpiť strelnú zbraň každý mesiac už takmer tri roky, je zdravie zbrojného priemyslu zaručené. A mnohé z týchto predajov sú určené pre tých, ktorí nakupujú prvýkrát. NSSF zistila, že v roku 2021 si svoju prvú strelnú zbraň kúpilo 5,4 milióna ľudí. 

Podľa mňa sú obe spoločnosti veľmi zaujímavé a špecifické. Amerika je typická zbrojením, čiže táto spoločnosť je určite dobrou voľbou a čo sa týka prvej spoločnosti je veľmi bullish, že ich podnikanie rastie rýchlejšie ako Starbucks. Čiže podľa mňa obidve spoločnosti sú veľmi dobrou voľbou, ale neberte to ako investičnú radu, len ako analýzu od retail investora. Pri písaní tohto článku som sa inšpiroval údajmi z Fool.com

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Logare în Bulios

Conectează-te și urmărește-ți acțiunile favorite, creează un portofoliu și discută cu alții


Nu ai un cont? Alătură-te nouă

Aha, ten model pronájmu je u $BROS+0.5% podobný jako u $MCD-0.1% jestli to dobře chápu. Jestli je to tak, tak McDonald ukázal, že to je opravdu správná cesta... 😂

Zbrojenie v USA je istota :D

hej tam chce mať každý zbran :D

iná mentalita