S&P 500 ^GSPC 5,099.96 +1.02%
Alphabet GOOG $173.69 +9.97%
Nvidia NVDA $877.35 +6.18%
Amazon AMZN $179.62 +3.43%
Microsoft MSFT $406.32 +1.82%
Tesla TSLA $168.29 -1.11%
Meta META $443.29 +0.43%
Apple AAPL $169.30 -0.35%

Guys, jak vidíte akcie $BRK-A-0.8% po smrti našich legend Warrena a Mungera? Přece jenom oba už mají nějaké ty roky za sebou a rozhodně tento den dřív nebo později nastane. Bude to nějak měnit váš přístup k investování do této společnosti? Myslíte že to pohne s akciemi Berksihe nějak zásadně směrem dolů?

Díky za názory. :)

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Rozhodně mě to bude mrzet a už to nebude asi takové jako předtím, ovšem myslím že nástupce si vyberou pečlivě.

Mrzet to bude asi všechny pořádné investory...

Tihle dva určitě vyberou nástupce správně. Pokud to dopadne podobně jako třeba v Applu, tak to nebude špatná volba.

Pravda, zrovna apple má nástupce úplně skvělého.

Ačkoliv to bude velmi smutný den, tak jednou přijde čas nás všech.

Řekl bych, že určitá panika nastane, ale vzápětí se to zas stabilizuje. Lidé zjistí, že Buffettův nástupce si povede dobře.

Viděl jsem pár videí o tom kde zmiňovali nástupce, uvidíme no.

Dokud BRK bude vlastnit aktiva které mi budou slušně vydělávat, tak není žádný důvod měnit strategii a nezáleží na tom, kdo je tam pořídil. Ty firmy fungují nezávisle na sobě, mají své vedení do kterého BRK nijak nezasahuje. Strategické rozhodnutí BRK energy šly mimo tuto dvojici a pojišťovny už také delší dobu nařídili. Několik let už spoustu akcií kupují portfolio manažeři a jistě se pár triků od nich naučili, takže není důvod si myslet, že budou mít horší výsledky než zbytek hedge fondů (přinejhorším je můžou bezpečně porazit nákupem sp500:) Je klidně možné, že krátkodobě cena klesne, ale to se opakovaně dělo a dít ještě bude, takže bych se toho odchodu nijak zvlášť neobával. Kdo věří, že BRK má kvalitní portfolio a tu správnou firemní kulturu tak se pro něj nic měnit nebude.

Super, díky za názor.

Pokud cena akcie poté klesne, tak to bude příležitost. Greg Abel je vybraný Buffettem a nemělo by se tak nic zásadního měnit, je velice schopný.

Taky mi přijde poměrně spolehlivý.

Přidávám sami názorům zde. Bohužel jsem na začátku investování propásl do nich jít. Dnes vím, že bych rád je bral jako proste ETF a do nich každý měsíc investoval. Teď mi cena už přijde vyšší, takže to beru, že bohužel až někdo z nich odejde, případně oba, cena na smrt nejspíše zareaguje poklesem, ale taky si myslím, že jen na chvíli. Mají jistě své schopné nástupce. Jsou to králové, o kterých se bude ještě dlouho psát a mluvit, ale společnost jistě pojede dál. 😊

Souhlasím :)

Hodně investorů to bere jako příležitost nakoupit za nižší ceny, jakkoliv to zní blbě. Ta firma ma schopné vedení a Buffett s Mungerem už jsou nějaký čas spíše jen aktivními maskoty. Reálně se tedy nic nezmění.

Myslíš že ten propad bude tak razantní že přijdou natolik lepší ceny?

Pokud by cena hodně klesla tak zvazim nákup.

To jsme dva.

Myslím, že krátkodobě po jejich smrti nebo po smrti jednoho z nich (konkrétně věštce z omahy) půjde cena dolu. Z dlouhodobého hlediska je ve vedení společnosti spousta šikovných lidí, kteří byli vyškoleni na jejich "školu investování". Takže království nezahyne i když král bude mrtev...

"Long live the king"