S&P 500 ^GSPC 5,297.1 -0.21%
Meta META $473.15 -1.74%
Amazon AMZN $183.60 -1.28%
Alphabet GOOG $175.42 +0.89%
Microsoft MSFT $420.93 -0.51%
Tesla TSLA $174.87 +0.51%
Nvidia NVDA $943.46 -0.30%
Apple AAPL $189.86 +0.08%

Zajímalo by mne, jestli občas nějakou technologickou firmu, kde je sice riziko, ale když to vyjde, tak to může být TOP.  Za mne je to prostě věřit nápadu a kouknout se, kdo za tím stojí.  Příkladem takové společnosti je $JOBY-2.3%  a její létající taxi :)

Máte zainvestováno do nějaké takové společnosti nebo je to až moc rizikové?

JOBY
$5.02 -$0.12 -2.33%
Capital Structure
Market Cap
3.6B
Enterpr. Val.
3.5B
Valuation
P/E
-6.8
P/S
3 431.5
Dividends
Yield
-
Payout
-

Pokud má člověk chuť si trochu zagemblit, tak proč ne, za nějaké ty funny money klidně, ale nesypal bych velkou část portfolia.

Já jsem tam právě zatím nenasypala ani funny money, pořád mi ten risk přijde velký :D

Úplně chápu :D

Společnost je to zajímá a akcie je atraktivní. Tedy možná někdy něco koupím, ale kopím toho opravdu málo, abych si s tím spíše jenom hrál.

Každý holt nejsme Cathie Wood, abychom do takových firem nasypali hodně :)

Isto nie, mám svoj systém.

👍

Určitě není od věci mít kousek portfolia i v těch více spekulativních aktivech/akciích. Nemusí to být mnoho, ale hezky to oživí účet a může to i pěkně vydělat.

Souhlas. Já jsem právě zatím do ničeho takového nešla, ale možná právě přijde teď doba, kdy by to mohlo být fajn.

Na to tu máme člověka @tech_fan. 👍
Na mě je to až moc rizikové, stejně jako třeba populární $NIO-1.3%.

Super diky :) no na mě zatím taky, ale říkám si, že je fajn mít přehled.

Nemám na tohle moc štěstí, takže to většinou nedělám.

Já jsem zatím právě takto do ničeho zatím nešla, tak mne zajímá, co ostatní:)

Provozuji v menšm objemu a do těchto 🚀/⚰️ které jsem určil pomocí forecastingu viz

https://bulios.com/status/92577

Vždy investuji metodou DCA dokud nedosáhnu predom určeného oběmu investice (mělo by to trvat jeden až dva roky) aktuálně probíhající je $VLD-8.3%

Super diky :)

Zatím je to riskantní. To je jako vkládat peníze do něčeho co nevidím, čemu nerozumím, kde nevím jak budou fungovat pravidla, regulace, jaké budou možnosti a zkrátka je tam tolik neznámých, že mě to neláká. Až bude produkt, až budou pravidla a možnost tak létat masově, tak proč ne. Tohle je ale pokus omyl metoda.

Rozumím, já to zatím vidím stejně. Zároveň si říkám, že takových společností (nemusí to být zrovna létající auta) může být víc a tam to může dávat třeba větší smysl, ale zatím se mi nedostaly do hledáčku.

To je spíš trochu gambling 😅 Jednou to pravděpodobně bude, ale nevíme v jaké podobě a od které firmy. Ještě nemáme pořádně dokončený ani přechod na EV, takže létající auta jsou asi ještě vzdálenější budoucnost.

Tomu rozumím a vidím to dost stejně, ale třeba někde je nějaká společnost, kde je nějaký super nápad a zatím unikla mé pozornosti :)

Jak si můžete být jistá, že nakonec k tomu létajícímu šílenství dojde? Investor by si měl být schopen odpovědět na základní otázky, pakliže má základní analýzu hotovou. Znám produkt? Rozumím mu? Vím jaká bude +- poptávka? Kdo bude kupujícím? Bude to cenově dostupné? Jak to bude s řidičským oprávněním? Jak budou nákladné opravy takového letounu? To vše bych alespoň já zvažoval.