S&P 500 ^GSPC 5,308.13 +0.09%
Nvidia NVDA $947.80 +2.49%
Tesla TSLA $174.95 -1.41%
Microsoft MSFT $425.34 +1.22%
Alphabet GOOG $178.46 +0.66%
Meta META $468.84 -0.65%
Amazon AMZN $183.54 -0.63%
Apple AAPL $191.04 +0.62%

Která akciová společnost je podle vás GOAT (Greatest Of All Time)? Nemusíte zohledňovat pouze výkonnost, klidně to může být na základě jejich čísel, produktů, potřeby či potenciálu do budoucna.

BRK-B
$413.00 -$3.94 -0.94%
Capital Structure
Market Cap
892.9B
Enterpr. Val.
981.3B
Valuation
P/E
12.2
P/S
2.4
Dividends
Yield
-
Payout
-

U mě je to z hlediska výkonu Monster $MNST-1.0%, z hlediska vlastní obliby Berkshire Hathaway a z lidského hlediska a z hlediska potřeb a užitečnosti Merck $MRK-0.2%/ Pfizer $PFE-0.4%, jakožto jedny z nejstarších zdravotnických společností.

Za mě jako investora je GOAT Berkshire a za tím si stojím. Komplexní společnost s vysokou diverzifikací, perfektním vedením, předvídatelností, stabilitou, hromadou hotovosti a dlouhou historií.


Asi musím říct $KO-0.7%. Neinvestuji do ní, ale celá její historie je fascinující. A bude tu snad navždycky.

Nesmrtelná společnost. Cola se přestane pít až budeme z větší části roboti nebo se začne dbát na životosprávu, do té doby bude existovat a fungovat.

Partner

Jak se zde píšu, hodně všeobecné a individuální. $BRK-B-0.9% To si myslím, že má rád snad každý. Jinak osobně též $AAPL+0.6% využívám jej i denně. Dále $META-0.7% díky tomu kolik spojuje lidí na planetě.

Souhlasím, všechny tři mají něco do sebe a vzhledem k vlivu Applu a Meta tam patří právem.

A co MSFT 🤷‍♂️😃 začátky bez Windows si neumím představit snad a dnes lidi nemít normální uživatelé Windows tak by hodně těžko si myslím přecházeli na něco jako Linux apod 😃 za mě je MSFT určitě takový ten přístav kde víte že ta firma bude to samé Google kolik lidí denně googli věci co neznají kolik lidí od nich používá na denní bázi něco... Nevím no zae jeden z těch gigantů co kdyby zmizel tak by to otřáslo dost světem celkově u lidí že na to byly všichni zvyklí 🤷‍♂️

Celkově FAANG stocks patří mezi špičku. Jen mě zajímá jak dlouho budou kralovat, než je v budoucnu někdo sesadí. Ted to vypadá nereálně, ale každá špičková i průměrná společnost má danou životnost, pokud se nezaměřují na základní produkty jako potraviny, vodu a další věci nutné k životu.

Jenže oni když to vychytají tak právě tyhle společnosti stihnou koupit než by je sesadili 😁 t prostředky mají velké...

Apple je náramná firma. Zhodnocení, produkty výsledky. Oni mají prostě všechno.

A především vliv na velkou masu lidí, to se nesmí zapomínat.

To je hrozně všeobecná otázka. Pro každého je GOAT firma podle jeho vlastních investičních cílů.

Nemusí to být bráno jako to do čeho investujete. Jak píšu v úvodu o Monsteru, ta společnost je geniální, dokonce snad i nejvýkonnější historicky a taky ji nemám v portfoliu. Přesto je uznávám.

Za mě by to byla taky Berkshire. Ale když se zaměřím na mou generaci a ještě ty pode mnou, tak tam to může být klidně Meta. V dnešní době život bez sociálních sítí? Co by všichni dělali?😂 Navíc je využívá větší část planety, každý je má, každý tam denně tráví čas.

Meta by v top žebříčku neměla chybět, málokdo v dnešní době nepoužívá jejich aplikace.

Myslím si, že to tu asi víckrát nezazní, ale já bych tam klidně zařadil $WM-0.9% a $AWK-0.1%.

Partner

Pěkný ta $AWK-0.1% neslyšel jsem o ní a teď koukám, líbí se mi ten sektor

Tohle bych opravdu nečekal, ale jdete na to chytře. Úplně základní potřeby a služby jsou to nejlepší co může investor hledat.

Pěkné kousky, Bill Gates má ve WM cca 6mld, o něco méně než v BRK, škoda že je tak drahý.