S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.96 -1.97%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Vcera sme zavreli posledne short pozicie na Groupone. Myslim si, ze po silnom cost-cuttingu posledne mesiace moze mat Q3 a Q4 vysledky Groupon trochu lepsie ako caka trh, takze aktualne to sledujeme uz len z dialky. Nase zhodnotenie je velke, kedze sme drzali short od zaciatku roku 2023.

Stale si myslim, ze Groupon bude mat problem s tym aby bol solventny ale short squeeze po lepsich vysledkoch a pomerne pozitivna nalada na US trhoch posledne tyzdne by nam zbytocne znizovala profit.

Ako hovori stare prislovie: No one ever went broke taking profits.

Viac info na mojom linkedine

GRPN
$16.79 $0.39 +2.38%

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Máte ještě jiné shorty aktivní? Docela by mě zajímal kompletní přehled!

aktualne nie, ale zvazoval som par mesiacov dozadu aj Venator Materials ale pre zlu likviditu a drahe podmienky som od toho upustil. Paci sa nam Google, Netflix, Spotify, Activision Blizzard, Ubisoft a SWX na long.

Tak to velká gratulace. Tohle byl dobrý obchod. Čekáte v budoucnu ještě nižší cenu? I přes to, co píšete o výhledech by se cena mohla ještě trochu propadnout po aktuálním hypu na trzích.

Proč si myslíte, že se v tak krátké době dá počítat s lepšími výsledky (3 a 4 kvartál)? Bude vám případně dávat smysl opět shortovat ke konci roku, pokud společnost vážně překoná nebo pouze naplní odhady a poveze se na růstové vlně?

Bojuju o o zachranu spolocnosti, vyhodili vela ludi + zrusili lease v chicagu atd, velke restucturing charges, preto ten velky odliv cashu, Q3/Q4 si myslim ze budu tieto naklady nizsie

Investičně mi to smysl zatím nedává. Dneska super růst, ale já požaduju spíš výsledky. V rukou pana Šenkypla je to v dobrých rukou, ale prozatím vidíme jen sestupný trend tržeb a nárůst ztrát. Jakmile tam uvidím pokrok a změny, tak budu přemýšlet na long.

Já investoval na 3,5$ za akcii, věřím panu Šenkyplovi, že je postaví na nohy.

Ty už nezachrání nic… leda nějaká kompletní restrukturalizace

Když jsem viděl, co se tam děje, tak bych taky shortoval hned 😬

Good job 👍 Za mě Groupon je přežitý byznys model, nedokážu si představit, že by to ještě kdokoliv dokázal "opravit". I když samozřejmě PFC fandím, ale takhle na dálku se o něco pokoušet, bez šance.

US je uplne iný trh ako CZ/SK (slevomat) tam to funguje, tu to nemá zmysel lebo to nemá pre spotrebitela pridanú hodnotu

Takže máš koupeno? 😅