S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

BlackRock, Inc. $BLK+0.9%

Je jednou z největších světových investičních společností se zaměřením na správu aktiv a finanční poradenství. Společnost nabízí širokou škálu produktů a služeb, včetně aktivně spravovaných investičních fondů, ETF fondů, důchodového plánování, alternativních investic a poradenství institucionálním klientům.

BLK
$763.91 $6.91 +0.91%
Capital Structure
Market Cap
113.8B
Enterpr. Val.
122.7B
Valuation
P/E
19.4
P/S
6.1
Dividends
Yield
2.6%
Payout
37.8%

Finanční výkonnost:

BlackRock dosahuje silné finanční výkonnosti s dlouhodobě stabilními příjmy a zisky. V posledních letech se ziskovost společnosti zvyšovala a překračovala očekávání trhu.

Příjmy BlackRocku jsou převážně generovány z poplatků za správu aktiv a služeb poradenství. Společnost si udržuje silnou a rozmanitou zákaznickou základnu, včetně institucionálních investorů, firemních klientů a jednotlivých investorů.

Investiční produkty a inovace:

BlackRock je významným hráčem na trhu s ETF fondy (Exchange-Traded Funds) a aktivně spravovanými investičními fondy. Společnost nabízí širokou škálu těchto produktů, které jsou populární u investorů díky své likviditě, transparentnosti a nízkým nákladům.

BlackRock se aktivně zaměřuje na inovaci a technologický rozvoj ve finančním odvětví. Společnost využívá pokročilé analytické nástroje, umělou inteligenci a strojové učení pro vylepšení investičních strategií a poskytování lepšího poradenství klientům.

Tržní postavení a konkurence:

BlackRock je jednou z největších investičních společností na světě s obrovským spravovaným majetkem. Její dominantní postavení ji umožňuje efektivně soutěžit na globálním trhu a získávat nové zákazníky.

Mezi hlavní konkurenty BlackRocku patří další velké správce aktiv, jako jsou Vanguard Group, State Street Global Advisors a Fidelity Investments. Konkurence v oblasti ETF fondů je silná a zákazníci se mohou rozhodovat na základě nabízených nákladů, výkonnosti a nabídky produktů.

Regulační rizika:

Jako globální finanční instituce čelí BlackRock regulačním rizikům a dohledu. Změny v regulačním prostředí, jako jsou nové předpisy a omezení, mohou ovlivnit způsob, jakým společnost podniká a generuje příjmy.

BlackRock také čelí riziku reputace, které může vzniknout v důsledku kontroverzních investicí nebo konfliktu zájmů. Společnost se snaží přijímat odpovědné investiční přístupy a vytvářet dlouhodobou hodnotu pro své zákazníky.

Výhled do budoucnosti:

BlackRock má před sebou příležitosti pro další růst a expanzi na globálním trhu s investicemi. Rozvoj digitálních technologií, rostoucí zájem o udržitelné investování a rostoucí potřeba finančního poradenství poskytují prostor pro další rozšíření činnosti společnosti.

Avšak je důležité sledovat možné rizikové faktory jako jsou změny v regulačním prostředí a konkurenční tlaky.


Rothschildové myslím stále tahají Blackrock jestli se nepletu a zároveň utváří světové dění tak co čekat 😂

Tahle společnost prakticky z povzdálí tahá za nitky a určuje chod ekonomiky. To, co dokázali je naprosto neskutečné. Kdo by nechtěl být součástí tohoto businessu?

Souhlas, o jejich sile me nedavno presvedcilo jak silny vztah maji s FEDem. Kdyz se sesily dopady pandemie, tak se tam neustale zhavila linka Powell-Fink, kdyz se sahlo k dosud nevidanemu kroku a FED nakupoval dluhopisy verejne obch. firem pro podporeni likvidity, bylo to prave pres tuto spolecnost. Maji diky ETF nejvetsi hlasovaci pravo ve vetsine US firem, takze si tam muzou prosadit spoustu veci, z kterych budou benefitovat.

Hodně tu vnímám to regulační riziko, které zmiňuješ. Být takhle velikou a vlivnou společností holt přináší i nevýhody.

Rozhodně, regulace mohou být problém do budoucna.

Společnost se mi líbí, ale ne za tuhle cenu.

Za jakou cenu bys nakupoval?

No začal bych uvažovat pod 400$